GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαδημητρίου: 500.000 θέσεις εργασίας και νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, η οποία, όπως είπε, επαναφέρει την εμπιστοσύνη Η δημιουργία 5...




Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, η οποία, όπως είπε, επαναφέρει την εμπιστοσύνη

Η δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας την επόμενη τετραετία, η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η αντιμετώπιση του brain drain, η προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και της φιλικής προς το περιβάλλον ανάπτυξης, περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας χθες στην Ουάσιγκτον, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Εργαζομένων στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, η οποία, όπως είπε, επαναφέρει την εμπιστοσύνη, απελευθερώνει κεφάλαια για τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας, συγκεκριμενοποιεί μία πορεία για την ελάφρυνση του χρέους και δηλώνει την υποστήριξη των δανειστών για να βγει η Ελλάδα στις αγορές. Σημείωσε ότι οι τομείς που προσφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι, μεταξύ άλλων, ο εξειδικευμένος τουρισμός, η ακίνητη περιουσία, οι μεταφορές, η ενέργεια, η βιοτεχνολογία και η παραγωγή τροφίμων και τόνισε ότι έχουν, ήδη, ανακοινωθεί σημαντικές επενδύσεις από την Κίνα και τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, όπως η συμφωνία με το Calamos Group για την Εθνική Ασφαλιστική και η επένδυση της Philip Morris International.
Επίσης, ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα είναι κερδοφόρες, καθώς είναι μία χώρα με νομισματική σταθερότητα, με ανταγωνιστικό κόστος εργασίας, με σημαντική γεωστρατηγική θέση, με σημαντικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και είναι μέλος οργανισμών όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει τα πλεονεκτήματα μίας ανεπτυγμένης οικονομίας και τις ευκαιρίες που συνήθως παρουσιάζονται στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, ενώ αναφέρθηκε στην άνθηση των νεοφυών επιχειρήσεων (startups).
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, ο Έλληνας υπουργός είπε ότι ο νέος φορέας θα ενώσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και άλλους αντίστοιχους φορείς με διαθέσιμα κεφάλαια για να επιτύχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και σημείωσε ότι έχουν, ήδη, δείξει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν αντίστοιχες ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά και η αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.
Στην ίδια εκδήλωση, ο επικεφαλής του Enterprise Greece, τόνισε ότι το αντιλαμβανόμενο ρίσκο για την ελληνική οικονομία βρίσκεται σήμερα στο χαμηλότερο σημείο του, έχουν γίνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και η αγορά εργασίας είναι ευέλικτη.
Εξάλλου, ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε, χθες, με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου (Secretary of Commerce) Γουίλμπουρ Ρος. Συζητήθηκαν η συμφωνία στο Eurogroup, η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό και οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση