GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς βγαίνουν στη σύνταξη από τα 57,8 οι δημόσιοι υπάλληλοι με 37ετία

Παράθυρο για να "κλειδώσουν" τη σύνταξη ακόμη και από 57,8 ετών ανοίγουν τα πλασματικά έτη για τους δημοσίους υπαλλήλους που ...


Παράθυρο για να "κλειδώσουν" τη σύνταξη ακόμη και από 57,8 ετών ανοίγουν τα πλασματικά έτη για τους δημοσίους υπαλλήλους που συμπληρώνουν φέτος 37ετία, αντί 35ετία.
Την ευκαιρία να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα έχουν και οι ασφαλισμένοι Ειδικών Ταμείων (ΔΕΚΟ, τραπεζών) συμπληρώνοντας αναδρομικά με αναγνώριση πλασματικών χρόνων την 25ετία έως το 2012, αν πρόκειται για μητέρες που είχαν και ανήλικο παιδί, ή την 35ετία αν πρόκειται για ασφαλισμένους με ένσημα πριν από το 1983.
Στα Ταμεία Τύπου, ωστόσο, υπάρχει στρέβλωση για τα ένσημα που πιάνονται στην 35ετία, καθώς πολλοί ασφαλισμένοι που είχαν εργαστεί πριν από το 1983, χωρίς όμως να πάρουν ένσημα, αναγνώρισαν με παλιά διάταξη του υπουργείου Εργασίας ασφαλιστικό χρόνο ως εργαζόμενοι πριν από το 1983, αλλά το υπουργείο Εργασίας και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν δέχονται ότι ο χρόνος ασφάλισης που αναγνώρισαν ως εργαζόμενοι τους κατατάσσει και στους ασφαλισμένους πριν από το 1983. Η στρέβλωση αυτή έχει εγκλωβίσει πολλούς ασφαλισμένους καθώς στερούνται του δικαιώματος να αποχωρήσουν με 35ετία σε ηλικίες 58,5 ή 59 ή 59,5 ετών και, αν δεν δοθεί λύση (που εκκρεμεί για χρόνια), κινδυνεύουν να συνταξιοδοτηθούν με 40ετία, στα 62, παρότι εργάστηκαν και πλήρωσαν τα ένσημα της εργασίας τους για διάστημα πριν από το 1983.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση