GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμερικάνοι με 96,5 δισ. δολάρια επενδύσεις μπήκαν στην Ελλάδα

Το Athens Ledra και οι νέοι αγοραστές του Με προσεκτικά βήματα και μεγάλη... υπομονή, όμιλος Αμερικανικών συμφερόντων με χ...


Το Athens Ledra και οι νέοι αγοραστές του

Με προσεκτικά βήματα και μεγάλη... υπομονή, όμιλος Αμερικανικών συμφερόντων με χαρτοφυλάκιο κοντά στα 100 δισ. δολάρια, μπήκε στην Ελλάδα και έκανε την πρώτη του επένδυση.

Όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ, σε χέρια Αμερικανών κατέληξε το γνωστό ξενοδοχείο Athens Ledra. Συγκεκριμένα το ξενοδοχείο κατέληξε στην Hines, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του real estate, έναντι 33,050 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση του ομίλου στην Ελλάδα και όπως όλα δείχνουν οι Αμερικανοί επενδυτές μαζί με τον επικεφαλής του παραρτήματος στην Ελλάδα, Πωλ Γομόπουλο, περίμεναν να πέσει η τιμή για να μπουν στην αγορά.

Μετά την εξαγορά του ακινήτου το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποιος θα αναλάβει τη λειτουργία του ξενοδοχείου καθώς η Hines είναι αμιγώς εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων. Οπότε είναι βέβαιο ότι θα αναζητήσει (αν δεν έχει ήδη έτοιμο) τον «ξενοδόχο» που θα τρέξει την επένδυση που έκανε.

Η Hines είναι μια αμερικάνικη ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων στον τομέα του real estate, η οποία ελέγχει χαρτοφυλάκιο ύψους 96,5 δισ. δολαρίων με παρουσία τελευταία σε ευρωπαϊκές χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση. Μάλιστα θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους επένδυσης σε ακίνητα παγκοσμίως.

Η εταιρεία είναι στην Ελλάδα με γραφεία εδώ και μια πενταετία περιμένοντας την ευκαιρία και προφανώς να πετύχει όσο το δυνατόν χαμηλότερο τίμημα.

Η εταιρεία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για πολλά ακίνητα, όπως η συμμετοχή στο εμπορικό κέντρο Smart Park, ενώ ήταν σε επαφές με την Pasal Development, για το ποσοστό της τελευταίας στην εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Trastor ΑΕΕΑΠ.

Το όνομά της είχε απασχολήσει ιδιαίτερα την αγορά όταν είχε ενδιαφερθεί για την αγορά του Πόρτο Καράς, χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία.

Η Hines ιδρύθηκε το 1957 και σήμερα είναι μια εταιρεία με παρουσία σε 189 πόλεις σε 20 χώρες και 96,5 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία.

Το τρέχον χαρτοφυλάκιο διαχείρισης ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας περιλαμβάνει 533 ακίνητα, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από 213 εκατομμύρια τετραγωνικά.

Ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Gerald D. Hines. Ο ίδιος ξεκίνησε ανοίγοντας ένα γραφείο στο Χιούστον το 1957 και συνεχίζει να λειτουργεί συμβουλευτικά για τις επενδύσεις της εταιρείας.

Το Athens Ledra

Το Athens Ledra περνάει πλέον σε μια νέα σελίδα. Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη. Επί 30 χρόνια, τη διαχείριση του ξενοδοχείου είχε η αλυσίδα Marriott International, η οποία όμως αποφάσισε να αποχωρίσει τον Νοέμβριο του 2013.

To 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra και λειτουργούσε υπό αυτή την επωνυμία μέχρι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΑΣΤΥ να υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η οποία εν συνεχεία απεσύρθη. Έπειτα το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό.

Τελικά το λουκέτο μπήκε στις 31 Μαϊου του 2016.

Για το ξενοδοχείο, που παραμένει κλειστό από τον Μάιο του 2016 έχουν διεξαχθεί τέσσερις πλειστηριασμοί και κρίθηκαν όλοι άγονοι.

Ο πρώτος που είχε οριστεί για τις 13 Ιουλίου, ακυρώθηκε λόγω της εισβολής μελών του Eνιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, ο δεύτερος στις 21 Σεπτεμβρίου είχε κηρυχθεί άγονος λόγω απουσίας υποψήφιων αγοραστών ενώ το ίδιο συνέβη και στον τρίτο στις 7 Δεκεμβρίου. Στην τελευταία προσπάθεια το τίμημα είχε πέσει στα 38 εκατ. ευρώ από τα 47,8 που ήταν αρχικά και δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος. Τελικά με 33 εκατ. ευρώ κατέληξε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση