GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bild: Ο Σόιμπλε κάνει ζαβολιές στην ελληνική διάσωση

Ο Γκέρχαρντ Σικ κάνει επίσης, λόγο για ένα «αισχρό κόλπο» του Σόιμπλε «Ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει να ...


Ο Γκέρχαρντ Σικ κάνει επίσης, λόγο για ένα «αισχρό κόλπο» του Σόιμπλε

«Ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει να κρατήσει την ελληνική διάσωση έξω από τον προεκλογικό αγώνα και το γερμανικό κοινοβούλιο» υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild και προσθέτει: O Σόιμπλε είχε υποσχεθεί στο κοινοβούλιο, ότι το ΔΝΤ θα μετείχε (και θα πλήρωνε επίσης). Το Ταμείο αρνείται όμως εδώ και δύο χρόνια, γιατί επιθυμεί πρώτα να απαλλάξει τους Έλληνες από χρέη – κάτι που ο Σόιμπλε δεν θέλει. Από αυτό το δίλημμα ο Υπουργός Οικονομικών μπορεί να απαλλαχθεί μόνο με κάποιο τέχνασμα.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «ο Σόιμπλε απασχολεί εδώ και μήνες τους νομικούς του με τη σύναψη συμφωνίας με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Στη σύνοδο του Eurogroup σήμερα στο Λουξεμβούργο θα πρέπει να επιβεβαιώσει την πολυαναμενόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης. Αυτό βέβαια είναι κάτι πολύ λιγότερο από μια επίσημη απόφαση για συμμετοχή, την οποία ο Σόιμπλε έχει υποσχεθεί στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο Βερολίνο… Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από την επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου πίσω από κλειστές πόρτες – χωρίς συζήτηση στην ολομέλεια με όλους τους βουλευτές παρόντες».

Ο επικεφαλής του κόμματος των σοσιαλδημοκρατών Τόμας Οπερμαν δήλωσε στην Bild: «Ο Σόιμπλε θα πρέπει πριν από τις εκλογές να βγάλει τα χαρτιά του στο τραπέζι και να πει τι περιμένει τους Γερμανούς φορολογούμενους!».

Ο ειδικός για τα οικονομικά θέματα από το κόμμα των Πρασίνων, Γκέρχαρντ Σικ κάνει επίσης, λόγο για ένα «αισχρό κόλπο» του Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση