GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Πώς μπορεί να γεφυρωθεί η διαφορά ΔΝΤ και Ευρώπης για την Ελλάδα

Σε μία νέα προσέγγιση για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, που θα στηρίζεται στη δέσμευση της Ευρώπης για τη χρηματοδότηση κερδ...


Σε μία νέα προσέγγιση για συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, που θα στηρίζεται στη δέσμευση της Ευρώπης για τη χρηματοδότηση κερδοφόρων επενδυτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, τα οποία θα ενισχύσουν την ανάπτυξή της και θα περιορίσουν τις διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρώπης για τον μεσο-μακροπρόθεσμο ρυθμό της, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η προσέγγιση αυτή βρίσκεται, είπε, στις συζητήσεις που διεξάγονται και στις οποίες συνεισφέρει η Ελλάδα.
Μιλώντας στο συνέδριο Concordia, ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχει τρόπος να γεφυρωθεί επί της ουσίας η διαφορά μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρώπης, αρκεί να υπάρχει η βούληση. Αυτό που διεκδικούμε, είπε, είναι μία συμφωνία που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θα προσδιορίζει με σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσής του.
Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι στο Eurogroup πρέπει να υπάρξουν αυτές οι δεσμεύσεις μαζί με τη δέσμευση της Ευρώπης για επιμήκυνση των περιόδων λήξης των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα.
«Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία και δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη», είπε, προσθέτοντας ότι αν συμβεί αυτό η Ελλάδα μπορεί να μεταμορφωθεί ταχύτατα. Μία απόφαση στο Eurogroup, είπε, είναι πιο αναγκαία και πιο εφικτή από ποτέ. Πιο αναγκαία, γιατί δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και πιο εφικτή γιατί η Ελλάδα έχει κάνει όλα όσα όφειλε.
Ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε, έχει κάνει τεράστιες θυσίες και είναι τώρα σειρά των πιστωτών να κάνουν αυτά που οφείλουν. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί, είπε, στην Ελλάδα την πορεία σε μία βιώσιμη ανάπτυξη.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι τόσο η Άγκελα Μέρκελ όσο και ο Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίζονται την Ευρώπη της ανάπτυξης και είναι η ώρα να αποδειχθεί ότι οι διακηρύξεις θα γίνουν πράξη.

2 σχόλια

  1. Δεν βαρέθεικες να λες την Παραμύθα σου;
    Εμείς βαρεθείκαμε να βλέπουμε αυτά που ... ακούμε!
    Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ή δεν μπορείς να το καταλάβεις ότι στο κλάσιμο έχουν όχι μόνο εσένα και όλους τους "πολιτικούς" της Χώρας (ποτέ κανείς τους Λακέδες δεν παίρνει στα σοβαρά) αλλά και τον ίδιο τον Λαό;;
    Αυτοί Είναι Κτήνοι διότι ο Καπιταλισμός γεννά μόνο τέτοια Κτήνοι!
    Δεν διαφέρεις ούτε από τον Κυριακούλη ούτε και από της άλλες ΛακεδοΠαραφυάδες!

    Κακομοιριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γεφύρωσηει/Διαφορά ΔΝΤ/Ευρώπης και της Ελλάδας πως μπορεί να .... γεφυρωθεί;;;;


    Αλέξη ξέρεις το άσμα:

    Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα,
    μουγκρίζουν τ' ’γραφα, σείεται η στεριά.
    Στ' άρματα, στ' άρματα, εμπρός στον αγώνα,
    για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά.

    Ξαναζωντάνεψε τ' αρματωλίκι,
    τα μπράτσα σίδερο, φλόγα η ψυχή,
    λουφάζουν έντρομοι οι ξένοι λύκοι
    στην εκδικήτρα μας αντρίκια ορμή.

    Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα
    στέλνει περήφανο χαιρετισμό,
    νέας ανάστασης χτυπά η καμπάνα,
    μηνάν τα όπλα μας το λυτρωμό.

    Σπάμε την άτιμη την αλυσίδα
    που μας εβάραινε θανατερά,
    θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα
    και πανανθρώπινη τη λευτεριά

    ΕΜΕΙΣ ΚΆΝΑΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΈΦΥΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ..... ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ!!!



    και ξέρεις και ΑΥΤΌ το "Ασμα" κάποιου Αγνωστου Ελληνα του Κωστή Παλαμά;;;;;


    Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ... Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι, και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι, λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη.


    Αλέξη στο μυαλό Σου Πότε θα φέξη;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση