GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

BINTEO-ΣΟΚ! Η στιγμή του μεγάλου σεισμού στη Λέσβο...

Το μέγεθος της έντασης του σεισμού που συνέβη Νότια της Μυτιλήνης αναδεικνύουν οι πρώτες εικόνες από το νησί της Λέσβου. Ο σεισμός με...


Το μέγεθος της έντασης του σεισμού που συνέβη Νότια της Μυτιλήνης αναδεικνύουν οι πρώτες εικόνες από το νησί της Λέσβου. Ο σεισμός μεγέθους 6.1 Ρίχτερ φαίνεται πως προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στη Πλωμάρι και τα γύρω χωριά. Το βίντεο που ακολουθεί από το facebook δείχνει παλιές κατοικίες να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
Σύμφωνα με το χρήστη του facebook Αποστόλη Παρασκευόπουλο, που έχει αναρτήσει βίντεο και φωτογραφίες η κατάσταση φαίνεται ιδιαίτερα σοβαρή στο χωριό Βρίσα.

Οι πρώτες πληροφορίες, σύμφωνα με το emprosnet, κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές στη νότια Λέσβο και ήδη υπάρχουν αναφορές για πτώσεις σοβάδων και ρωγμές εντός σπιτιών σε χωριά, όπως Βρίσα και Λισβόρι.

Η δόνηση έγινε αισθητή ως την Αττική, ενώ τον τρόμο έζησαν και στα απέναντι παράλια της Τουρκίας, όπου τα Μέσα αναφέρουν πως έγινε αισθητή μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Συνεχής η μετασεισμική δραστηριότητα, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να καταγράφει δονήσεις εντάσεως 3 και 3,2 ρίχτερ στις 16:00, 16:05 και 16:10.
Με εντολή του Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη αναχώρησε ήδη από την Αθήνα κλιμάκιο μηχανικών με προορισμό τη Λέσβο για να διαπιστωθούν τα προβλήματα σε σπίτια και στο οδικό δίκτυο.
Νωρίτερα, ο Δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 πως σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε κτίσματα που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στο Πλωμάρι και τις γύρω περιοχές.
Εικόνες από την Τουρκία
Εικόνες και από την Τουρκία και τη Σμύρνη δίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τη στιγμή που συνέβη ο σεισμός σε σπίτια, αλλά και κοινόχρηστους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση