GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρός ο Ισπανός «ήρωας με το σκέιτμπορντ» από την επίθεση στο Λονδίνο - ΦΩΤΟ

O Ισπανός Ιγνάθιο Ετσεβερία, ηλικίας 39 ετών, που αγνοείτο από το Σάββατο, σκοτώθηκε στην επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου, επιβεβαίωσαν...


O Ισπανός Ιγνάθιο Ετσεβερία, ηλικίας 39 ετών, που αγνοείτο από το Σάββατο, σκοτώθηκε στην επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου, επιβεβαίωσαν σήμερα το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών και η οικογένειά μου.
«Η κυβέρνηση νιώθει βαθιά θλίψη και απογοήτευση έπειτα από την επιβεβαίωση των βρετανικών αρχών ότι ο Ιγνάθιο Ετσεβερία είναι μεταξύ των θυμάτων που σκοτώθηκαν στις βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις το Σάββατο στο Λονδίνο» επισημαίνει το ισπανικό ΥΠΕΞ σε ένα δελτίο Τύπου.
Νωρίτερα σήμερα η Μαδρίτη είχε θέσει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον χρόνο που χρειάστηκε η Βρετανία προκειμένου να αναγνωρίσει τα θύματα, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση αυτή στην ταυτοποίηση των στοιχείων προκαλεί μεγαλύτερη θλίψη στην οικογένεια του θύματος.
Ο 39χρονος Ετσεβερία, που διέμενε στο Λονδίνο, εθεάθη για τελευταία φορά να πηδά από το ποδήλατό του για να βοηθήσει μια γυναίκα που μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ δεν δίστασε να τα βάλει με τον δράστη ορμώντας εναντίον του με ένα σκέιτμπορντ, σύμφωνα με την οικογένειά της.
«Ο αδελφός μου Ιγνάθιο επιχείρησε να σταματήσει τους τρομοκράτες κι έχασε την ζωή του επιχειρώντας να σώσει τις ζωές άλλων ανθρώπων» έγραψε η αδελφή του Ιζαμπέλ στο προφίλ της στο Facebook.

Σύμφωνα με τους φίλους του, ο Ιγνάθιο, που αγαπούσε το σκέιτμπορντ, επέστρεφε το Σάββατο από ένα θεματικό πάρκο, όταν είδε κάτι που του φάνηκε ως ληστεία. Αμέσως έσπευσε να βοηθήσει.
Λόγω αυτής ακριβώς της πρωτοβουλίας του 39χρονου στελέχους της τράπεζας HSBC, που ειδικευόταν στη μάχη για την καταπολέμηση των δικτύων ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το βρετανικό δίκτυο BBC του έδωσε το προσωνύμιο «ο ήρωας με το σκέιτμπορντ».
«Είμαι συγκλονισμένος από τη δολοφονία του Ιγνάθιο Ετσεβερία, τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ηρωική και παραδειγματική ενέργειά του» ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, πηγή φωτο: Isabel Echeverria

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση