GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! ΒΑΡΑΙΝΕΙ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, διαγραφές εν όψει στη ΝΔ...

Τα δύσκολα θα περάσουν, τα χειρότερα έρχονται! Σε αυτές τις λέξεις συνοψίζεται το πραγματικό κλίμα που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελεί...

Τα δύσκολα θα περάσουν, τα χειρότερα έρχονται! Σε αυτές τις λέξεις συνοψίζεται το πραγματικό κλίμα που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο εν όψει της επόμενης συνεδρίασης του Eurogroup και των δυσμενών προοπτικών για το θέμα ρύθμισης του δημοσίου χρέους. Ήδη ο κ. Τσίπρας έχει υποχρεωθεί να χαμηλώσει εντυπωσιακά τον πήχη δηλώνοντας ότι πλέον ο στόχος δεν είναι να φορέσει γραβάτα αλλά να μην φύγει με φέσι και επιβεβαιώνοντας την ανησυχία ότι οι διαθέσεις των δανειστών παραμένουν πολύ αρνητικές. Η «καθαρή λύση» έχει μετονομαστεί πια σε «καθαρό διάδρομο». Αν και το ενδιαφέρον κατόπιν αυτού στρέφεται στην εκταμίευση της δόσης και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (για την οποία ο Ευκλ. Τσακαλώτος επισκέφθηκε τον Μ. Ντράγκι), ο διαφαινόμενος αρνητικός συμβιβασμός απειλεί να αποτελέσει νέο πολιτικό κόλαφο για την κυβέρνηση.
Το κλίμα βαραίνει διαρκώς και αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στις οποίες τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρούν σταθερά και -εν μέσω γενικότερης ρευστότητας- δίχως την αναγωγή στην πρόθεση ψήφου εμφανίζονται πλέον στα επίπεδα του 12,4%.

Έστω και δύσκολα επομένως αναμένεται να ξεπεραστεί ο κάβος του Ιουνίου κυρίως επειδή το Βερολίνο δεν θέλει να προκαλέσει, παραμονές των γερμανικών εκλογών, χρεοκοπία της χώρας μας μπλοκάροντας ολοκληρωτικά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και ως εκ τούτου αδυναμία πληρωμής των μεγάλων ομολόγων του Ιουλίου. Άλλωστα τα περίπου 7,4 δις ευρώ που πρόκειται να εκταμιευθούν θα επιστρέψουν αυτόματα, σχεδόν στο σύνολό τους, στις τσέπες των δανειστών.

Τα πολιτικά και όχι μόνο προβλήματα όμως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Αντιθέτως προοιωνίζονται ένα θερμό από κάθε άποψη καλοκαίρι στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να πυκνώσουν οι διεργασίες ενόψει του φθινοπώρου και του -ακόμη πιο «καυτού»- χειμώνα σε όλους τους κομματικούς χώρους.

Η μετάθεση των αποφάσεων σχετικά με το χρέος για το μέλλον είναι το πρώτο βήμα για να επανέλθει η επόμενη (που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η ...ίδια) γερμανική κυβέρνηση με αξιώσεις για νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα στην πορεία προς το 2018. Οι ανεπίσημες διαβουλεύσεις για αύξηση της δόσης στα 10 δις ευρώ έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» που αποκάλυψε πρόσφατα ότι ο κ. Σόιμπλε ετοιμάζει καινούργιο «κοστούμι» μέτρων ύψους 2-3 δις ευρώ για τη χώρα μας μετά το φθινόπωρο. Όπως ήδη λέγεται, οι δανειστές για να εγκρίνουν αύξηση της δόσης -που θα δοθεί τμηματικά- ζητούν κι άλλο πακέτο προαπαιτούμενων τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν και να δρομολογηθούν τος επόμενους μήνες.

Αυτός ο φαύλος κύκλος πυροδοτεί σοβαρές ανησυχίες για τις αντοχές της σημερινής πολιτικής κατάστασης. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι -ανεξάρτητα από τις δημόσιες δηλώσεις και ελιγμούς- αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η περίοδος μέλιτος με τους δανειστές έχει τελειώσει και πως οι σχέσεις του μαζί τους θα κινούνται πλέον σε ολοένα και πιο τεντωμένο σχοινί το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να σπάσει. Την ίδια ώρα εξαντλούνται και οι «αντοχές» στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ όπου δυναμώνουν οι φωνές για την ανάγκη πολιτικών πρωτοβουλιών πριν το κόμμα τους μεταβληθεί σε ΠΑΣΟΚ του 2012. Το σενάριο της ρήξης και των εκλογών επανεμφανίστηκε άλλωστε αυτές τις ημέρες. Υπάρχουν μάλιστα κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αν δεν μεσολαβούσαν οι κάλπες της 24ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία οι εξελίξεις θα είχαν μπει σε άλλη τροχιά.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση πάντως το Μέγαρο Μαξίμου αρχίζει να εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες και όλα τα «αμυντικά» σενάρια. Στο πλαίσιο αυτό ο πραγματικός λόγος της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Εσωτερικών συνδέεται με την κομματική προετοιμασία για τις αυτοδοικητικές εκλογές. Μέσω της απλής αναλογικής, του σχεδιαζόμενου ανοίγματος σε κεντροαριστερούς υποψηφίους και παρατάξεις ανά την Ελλάδα αλλά ενδεχομένως και της επίσπευσης του χρόνου διεξαγωγής τους -όπως τουλάχιστον προβλέπει μια εισήγηση που υπάρχει στο υπουργείο Εσωτερικών- επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα «ανάχωμα» για να συγκρατηθούν δυνάμεις πριν από την τελική μάχη.

Σε κάθε περίπτωση από το φθινόπωρο θεωρείται βέβαιο ότι οι εξελίξεις θα τρέξουν με ταχύτερο ρυθμό. Αποτελούν άλλωστε κοινό μυστικό οι επιδιώξεις (και οι πιέσεις) των δανειστών για σχηματισμό ευρύτερης κυβέρνησης ή ακόμη και της λεγόμενης «οικουμενικής» προκειμένου να ξεπεραστεί η «κόπωση» του ΣΥΡΙΖΑ. Τα σενάρια αυτά απασχολούν από την άλλη πλευρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος -έχοντας άλλωστε και την εμπειρία που υπέστη η η ΝΔ το 2012- θεωρεί ως μόνη λύση το σχηματισμό αυτοδύναμης κοινοβουλευτικά κυβέρνησης μέσω διεξαγωγής εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν το προσεχές διάστημα κινήσεις με σκοπό να βλάψουν αυτό το στόχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και γι αυτό φέρεται να διαμηνύει ότι δεν θα διστάσει αυτή τη φορά να προχωρήσει ακόμη και σε διαγραφές εάν εκδηλωθούν νέα φαινόμενα εσωστρέφειας στο κόμμα που εξ αντικειμένου μπορεί να λειτουργήσουν ως «δεκανίκι» για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Σε μεγάλο βαθμό πάντως το εύρος των κινήσεων σε όλους τους χώρους θα επηρεαστεί από τις αποφάσεις του προσεχούς Eurogroup σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Ακόμη και αν υπάρξει εκεί κάποια λύση και όχι νέο αδιέξοδο, η 15η Ιουνίου θα αποτελέσει ορόσημο πολλαπλών διεργασιών...
Ανδρέας Καψαμπέλης

6 σχόλια

  1. Ποιός Ασχολείται με Δαύτους;; Πώς Ασχολείστε με μύξες;;; Ασχολειθείται καλύτερα με το κάτωθεν!



    Εεεεεεε ψίτ ψίτ γιατρέ εκ Ιρλανδίας!

    Την κριτική και τσουβαλάκια σχόλια σου παρακαλώ στους Εξουσιάζωντες τους Σημερινούς Χθεσινούς Προχθεσινούς και πάει λέγοντας!
    Αλλά τα Αποικιοκρατούμενα Δενδρύλια (ΜΜΕ) παίζουν καλά Τον ρόλο της Διαστρέβλωσης "ρίξε λάσπη κάτι θα μένει" Γκαίμπελς!
    Και για επιβεβαίωση το πόσο συσκοτίζουν και διαστρβλώνουν τα ΜΜΕ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΎΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ το βλέπουμε στο ότι ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ κίχ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ στο Düsseldorf της Γερμανίας!!!

    Άκουσες τίποτα από τα ΜουΜουΕ εκεί στην Ιρλανδία για την Συναυλία στο Düsseldorf του Μίκη;;;; Μα είναι τα ΊΔΙΑ ΜουΜουΕ που Διαστρέβλωσαν και Συσκότισαν την ομιλία Του Καζάκου και την μετέφεραν όχι μόνο εκεί που είσαι στην Ιρλανδία αλλά μέχρι το Γαλαξιακό Νεφέλωμα ΝG2/Z-638L!!!

    Κρίμα που δηλώνεις .... Επιστήμονας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Σεισμόπληκτοι θα Δικαιωθούν μετά το ... 2060!
    Διότι προτεραιώότητα έχουν οι ξένες τράπεζες και τα ξένα Funds!
    Και Πρωτού και εφόσον Πλήξουν οι Σεισμόπληκτοι θα την ... "κάνουν" για ... όξω! Ήδη οι πρώτοι Νέοι/Νέες ετοιμάζουν τα βαλιτσάκια τους! Δεν χρειάζονται καν βαλίτσες διότι Αυτά που Έχουν Είναι Λίγα και μηδέν Είναι το Μέλλον Τους!

    Καλή Αντάμωση Σε Αγγλία Γαλλία Γερμανία Ολλανδία και εκτός Ευρώπης!!!

    Και για Αυτούς που θα φύγουν να ξέρετε ΌΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΠΟΝΙΑ ΘΑ ΔΕΡΝΟΥΝ!

    Άλλωστε Ο "Εθνικός Υμνος" των Ξενιτεμένων/"Διωγμένων"/Εξανδραποδισμένων Είναι το: Το Ψωμί Της Ξενιτιάς Είναι Πικρό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Σόιμπλε έχει ψαχτεί λίγο να δει γιατί ο ΑΝΤΊΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΣ είναι κυρίαρχος παντού στην Ευρώπη...[και όταν τους αποκαλώ ναζί, δεν αναφέρομε βέβαια στον απλό γερμανικό λαό άλλα στους Γερμανούς κυβερνώντες και στης γερμανικές ΕΛΙΤ...]

    Το λαρδί {λίπος} ΤΕΛΕΊΩΣΕ από τον Ελληνικό ΛΑΌ που έδωσε ανοχή και χρήματα στης αρχές του πρώτου μνημονίου νομίζοντας ότι θα πλήρωνε κάτι και θα τον έσωζε από τους οικονομικούς δολοφόνους του και τους εδώ συνεργάτες τους, την οικογένεια του ,το σπίτι του, την πατρίδα του..

    Και μετά ήλθαν οι ανεξάρτητες αρχές ΠΟΥ ΌΠΟΥ ΔΙΑΒΆΖΕΤΕ ανεξάρτητη αρχή να θυμάστε και να πηγαίνει το μυαλό σας στην λέξη Κομμαντατούρ (γερμ. Kommandantur) έτσι ονομάζονταν τα γερμανικά φρουραρχεία τα οποία είχαν εγκατασταθεί στις κατεχόμενες χώρες...ΟΛΕΣ οι ανεξάρτητες αρχές καταργούν την κάθε Ελληνική κυβέρνηση το κάθε έθνος κράτος και ΟΛΕΣ είναι επανδρωμένες με Γερμανοτσολιάδες ..

    π.χ.. Αν οι ανεξάρτητες αρχές λειτουργούσαν τόσο αξιοκρατικά δημοκρατικά τι τους θέλουμε τους πολίτικους;; τους δικαστές !!!! ανεξάρτητη αρχή είναι και η FIFA, Η UEFA, H EΠΟ και όμως με τα σεντόνια μάζευε της Διοίκησης τους το FBI ΓΙΑ ΛΑΔΏΜΑΤΑ... Είναι αυτό που λέω ποιος θα μας φύλαξη από τους φύλακες;;.. ΜΌΝΟ η γνώση, η έρευνα, η δημοσιοποίηση με όποιο τρόπο και κόστος...

    Πολλοί πιστεύουν ότι αν κάνουν μια συγκυβέρνηση αντιλαϊκή όλα τα κόμματα δεν θα υπάρχει αντίσταση ..μα είπα ΤΟ ΛΑΡΔΊ που Γευτήκαν οι προηγούμενες κυβέρνησης στην αρχή τον μνημονίων ΔΕΝ υπαρχή στον απλό ΛΑΌ ,,έτσι οι επιθέσεις που θα γίνουν θα είναι σε ιδιωτικές περιουσίες {ξενοδοχεία , σπίτια, πλοία} που δεν χρωστάνε ΤΊΠΟΤΑ άλλα αν δεν έχουν να πληρώσουν φόρο επάνω στον φόρο, του φόρου Ο ΦΟΡΕ και ξανά φόρο νομίζουν ότι θα τους τα αρπάζουν τα σπίτια με ένα κλικ..ΚΑΜΙΚΆΖΙ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΔΕΙ !!! θα το δουν ...

    Νομίζουν ότι αν θα πηγαίνουν πρωί η νύχτα [αυτά τα σχέδια μας ετοιμάζουν} να τους βγάζουν από τα σπίτια τους και ΑΥΤΟΊ δεν θα τα έχουν παγιδέψει και με ένα κλικ να γίνεται η αναπαραστήση της μονής ΑΡΚΆΔΙΟΥ ....είναι να μην γίνει η αρχή..ΤΟ ΛΑΡΔΊ τελείωσε...

    Έχομε ένα πολιτικό σύστημα μαζί με το μιντιακό μας λένε από το πρωί μεχρι το βράδυ να κάνουμε μεταρρυθμίσεις να γίνουμε ανταγωνιστικοί !!!!Με ποιους σε ποιο είδος παράγωγης;;...Να πουλήσουμε ότι λέγετε ακόμα κρατική περιουσία άλλα τα λεφτά δεν θα πάρομε εμείς θα πάνε στο ΧΡΕΟΣ ΛΈΝΕ ..ΚΑΙ ΜΕΤΆ.. ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ;;;;

    Ο μέγας ΜΗΣΤΟΤΑΚΗΣ λέει αν έλθουν επενδύσεις θα βρεθούν θέσεις εργασίας!!! Άλλα η μητρικές εταιρείες τους θα είναι έξω ,,ΆΡΑ ΦΩΡΟΣ ΜΗΔΈΝ;; με μισθούς τον 400 ευρώ και κόστος ζωής Γερμανίας , Άστο ρε Κυριάκο δεν βγαίνει ούτε έτσι ο λογαριασμός θα τρελαθείς να βάζεις κόσμο ΦΥΛΑΚΉ και πόσο θα αντέξεις;;..θα σε σφάξει κάνεις για πλάκα..

    Ο μέγας ΤΣΙΠΡΑΣ λέει να βγούμε στης αγορές ..μάλιστα..να κάνουμε ΤΙ;;; Να πάρομε δάνεια για να πληρώνουμε τα δανεικά;;; ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΙ ;;;

    Το ΚΚΕ θέλει να ελθει πρώτα ο σοσιαλισμός και μετά θα μας πει τι ΣΚΑΤΆ θα κάνει..

    Η Χρύση αυγή ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ θα θελουν να μας έχουν δούλους η μπορεί και να μας πουν να πάρουμε την πόλι..ότι φταίνε οι ξένοι οι μαύροι κ.τ.λ..

    Ελπίζω να μην μας δώσουν καμιά δόση ΚΑΙ να τους πούμε ΩΜΆ ΩΜΆ ουκ λάβει πάρα του μη έχοντος , ώστε να κατασχέσουν ότι λογαριασμό Ελληνα υπάρχει στο εξωτερικό..Ξέρετε γιατί δεν παράγουν οι Έλληνες στην Ελλάδα;; Διότι ΈΧΟΥΝ τρελαθεί από της μαλακίες ΌΛΟΥ του πολίτικου προσωπικού όλο μαλακίες ΛΈΝΕ..να ανταγωνιστούμε λένε ΠΟΥ ΡΕ ΠΑΠΑΡΕΣ;;

    Άλλα αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ επελαύνουν..Τι δίδαγμα μας έδωσε η Γαλλία από της εκλογές ;;; Από τους 100 Γάλλους 51 δεν πήγαν να ψηφίσουν ο μέγας Ναπολέων Μακρον από τους 49 που Ψηφίσαν πήρε 32% δηλαδή από τους 100 Γάλλους 16!!!! δεν σας φαίνεται λίγο μεγάλη η διαφορά;;; 84 Γάλλοι είναι σαν να λένε κάτσε να φέρεις κανένα Γερμανικό νόμο τύπου Σόιμπλε και θα δεις τι θα γίνει ...ΑΥΤΆ είναι τα πραγματικά αποτελέσματα ΟΙ 16 να κάνουν κουμάντο τους 86..

    Καλό κουράγιο κ.Μακρόν...Καλό κουράγιο κ. Σόιμπλε.. Καλό κουράγιο στους ηλίθιους πολίτικους Ευρωπαίους που τους κάνουν ότι θέλουν 150 ΛΌΜΠΙ ...

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με την Ζωή ή με τον Γλέζο, με τον Γλέζο ή με την Ζωή; Ιδού η απορία.

    Στο ερώτημα με τον Γλέζο ή με την Ζωή ή ανάποδα αν προτιμάτε, τότε η δική μου απάντηση θα είναι αιρετική ούτε με την Ζωή αλλά ούτε και με τον Γλέζο αναγνωρίζοντας ότι το προηγούμενο γεγονός που έλαβε μέρος τις προηγούμενες μέρες είναι άνευ σημασίας για το κρισιμότατο και μέγιστης αξίας θέμα να αποδοθεί το δίκαιο στον ελληνικό λαό για όσα προκάλεσαν οι Γερμανοί κατακτητές στο προηγούμενο Ράιχ. Είμαι μονάχα υπέρ της απελευθέρωσης της πατρίδας από το δ' Ράιχ!

    Ο Γλέζος υπήρξε πρόσφατα ευρωβουλευτής του ΣυΡιζΑ με προεκλογική του υπόσχεση να απαιτήσει ότι δικαιούται η Ελλάδα από την Γερμανία για τα ολοκαυτώματα του Χίτλερ και των Γερμανών στρατιωτικών τους στη χώρα μας, όπως συμβαίνει μ' όλα τα έθνη πάνω στο διεθνές δίκαιο...

    Δυστυχώς, ο Γλέζος δεν τήρησε την υπόσχεση του παρά μονάχα στο τέλος της θητείας του έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικές κάμερες απ' έξω απ' το Κοινοβούλιο για τούτο το ζήτημα, δηλαδή όχι μέσα στο επίσημο σώμα για να υποχρεωθεί να λάβει θέση τόσο η Γερμανία όσο δε και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ω σαν να μην είχε την θέση τούτη που 'χε λάβει απ' τον ελληνικό λαό, δηλαδή...

    Επίσης και ο ίδιος ο Σόιμπλε όταν είχε βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον τότε ομόλογο του τον Λιού του 'χε πει ότι όπως εμείς δεν παρεμβαίνουμε στο ζήτημα με το Πουέρτο Ρίκο και των Η.Π.Α...

    Έτσι κι εσείς να μην το κάνετε αυτό σ' εμάς με την Ελλάδα, όπως επίσης η έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας είναι στην Γερμανία και δη στην Φρανκφούρτη και τέλος το ευρώ ως σύμβολο τόσο στο νόμισμα τους ενός ή του δύο ευρώ έχει τον γερμανικό αυτοκρατορικό αϊτό (το πουλί που ήθελαν οι Γερμανοί βετεράνοι των Ναζί να τοποθετήσουν στο Μάλεμε για να τιμήσουν τους τότε Ναζί στρατιώτες τους, προσφάτως, πρόκειται για ένα έμβλημα ιστορικό σ' όλα τα γερμανικά Ράιχ ο αυτοκρατορικός αϊτός)...


    Είναι πλήρως αντιληπτό ότι η Ευρωζώνη είναι το νέο Ράιχ της σημερινής Γερμανίας όπου δεν μπορεί να αντιδράς για το προηγούμενο Ράιχ και να παραβλέπεις αυτήν την πραγματικότητα ότι τελούμε υπό τον γερμανικό ζυγό για άλλη μία φορά στην πατρίδα όπως άλλοτε...

    Νικόλαος Μπαγιαρτάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχω εμπάθεια κατά του Γερμανικού λαού, ούτε προσπαθώ να επιρρίψω ευθύνες για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι πατεράδες και οι παππούδες τους, εις βάρος όλων των ανθρώπων του πλανήτη...


    Εκατομμύρια Εβραίοι και Σοβιετικοί εξολοθρεύτηκαν, χωρίς κάποια αιτία από το Ναζιστικό καθεστώς. Οι απώλειες ανθρώπινων ζωών στην πατρίδα μας ανέρχονται σε 700000 και πάρα πολλές χιλιάδες παιδιών, που δεν γεννήθηκαν ποτέ. Οι καταστροφές απροσδιόριστες...

    Ο Πρεσβευτής της Γερμανίας πήγε στο δίστομο, προφανώς μετά από κάποια πρόσκληση, για να τιμήσει τους νεκρούς ανθρώπους που δολοφόνησαν οι πατεράδες του. Στον ίδιο δεν μπορούμε να του καταλογίσουμε προσωπική ευθύνη και μπορεί να είναι ο ποιο καλός άνθρωπος του πλανήτη. Στο Δίστομο ως τόσο, ήρθε ως αξιωματούχος της κυβέρνησης της Γερμανίας για να καταθέσει στεφάνι...

    Όμως οι συγγενείς των δολοφονημένων ανθρώπων τους, χρόνια τώρα περιμένουν τις αποζημιώσεις, που επιδίκασαν τα δικαστήρια. Η κατάθεση του Στεφάνου από τον Γερμανό αξιωματούχο θα περιμέναμε να συνοδευθεί και από εντολή πληρωμής των αποζημιώσεων...

    Και βέβαια οι αποζημιώσεις δεν θα ανασταίνανε τους νεκρούς, θα παρείχαν όμως στους συγγενείς και συμπατριώτες του και κατ επέκταση σε όλο τον Ελληνικό λαό, μια ανακούφιση ηθική και οικονομική και θα καταλάβαιναν ότι οι απόγονοι των Ναζί, αναγνωρίζουν έμπρακτα τα λάθη των προγόνων τους και θα μπορούσαμε ίσως να τους θεωρήσουμε, για τους αξιωματούχους πάντα μιλάω και όχι για τον λαό, ότι διακατέχονται από αισθήματα σεβασμού, εκτίμησης και αλληλεγγύης για τον λαό μας...

    Τα δείγματα γραφής που μέχρι τώρα έχουν δείξει, δεν μας πείθουν για κάτι τέτοιο, Αντίθετα η συμβολή τους με παράνομους και ανήθικους τρόπους στην δημιουργία και διόγκωση του χρέους, είναι μεγάλη...

    Κατόπιν όλων αυτών, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, απέναντι στον Γερμανό πρεσβευτή υπήρξε δικαιολογημένη. Ο Ήρωας Μανώλης Γλέζος, που οι Γερμανοί σκότωσαν τον αδερφό του, δεν είχε κανένα λόγο, πλην της εθιμοτυπίας και της πατροπαράδοτης φιλοξενίας, να παρέμβει...

    Το άστοχο της παρέμβασής του αποδεικνύεται και από τους επαίνους που εισέπραξε, όχι από τους πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές του, αλλά απ εκείνους που τον πολεμούσαν. Επίσης άστοχη και η δήλωσή του, ότι όταν ήταν η Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της βουλής δεν είχε συμπεριφερθεί κατά τον ίδιο τρόπο...

    Να μην ξεχνάμε ότι η Ζωή πάντα σε κάποιες περιπτώσεις φανέρωνε την δυσπιστία και δυσφορία της, όπως στην μνημονιακή συμφωνία του Φεβρουαρίου 2015 και στην σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της νέας ΕΡΤ, όμως τότε ήταν αξιωματούχος της κυβέρνησης και παρά τις αντιρρήσεις της, όφειλε να εφαρμόζει την πολιτική του κόμματος, που ακόμα εμπιστευόταν, όπως και όλοι μας και ο Μανώλης Γλέζος..

    Ο λαός σήμερα χρειάζεται ομοψυχία όλων αυτών, που αντιτίθενται στην εξάρτηση της χώρας... Διαμάχες τέτοιου τύπου δεν βοηθούν. Εμείς θέλουμε όλους τους συναγωνιστές μας και τους Ήρωες, όπως ο Μεγάλος Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Γιάνης Βαρουφάκης και πολλοί άλλοι άξιοι συναγωνιστές, να στοιχηθούν στην ίδια γραμμή μάχης, με τον λαό στο πλάι, για την ενότητα, την δημοκρατία, την ανατροπή, την ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

    Δηλαδή για την Ελπίδα....Τα στεφάνια μόνο όταν με το καλό πεθάνουμε..

    ΌΛΟΙ που ψηφίσατε μνημόνια είστε οι εφιάλτες αυτού του ΤΌΠΟΥ..Ώρα να πάτε στον μπαμπά σας τον Σόιμπλε να σας περίθαλψη μαζί με τον Χριστοφορακο. ΤΕΛΕΙΏΣΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σώπα Ρέ Νίκο!!!

    1ον. Τα "Σκόρπια" ΠΡΈΠΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ!!!

    2ον. Ο Ελληνισμός και ο Χώρος Του στα "Σκόρπα" ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ!!!

    3ον. Τα Σύνορα Στα Βαλκάνια ΘΑ Αλλαχθούν! "Φυσική Κατάσταση" όπως γίνεται λόγω της .... "ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ" (Βλ. Αμερικάνικη Ιμπεριαλιστική Επέμβαση εδώ και 2 Αιώνες!)

    4ον. Το ΘΕΜΑ "Β. Ηπειρος" ΔΕΝ ΈΚΛΕΙΣΕ! ΜΕ ποιούς "ΚΑΝΟΝΕΣ" έγινε ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

    5ον. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ"! Αντιθέτως οι Αποικιοκράτες ΣΤΈΛΝΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ("Ελληνική" Κυβέρνηση/Πολιτεία) εδώ και εκεί!!! ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ... ΧΘΕΣ!!!

    6ον. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ/ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

    7ον. Τα ΚΑΤΕΧΩΜΕΝΑ Στην Κύπρο ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ!!! Και ΝΙΚΗΦΟΡΑ!!!

    8ον. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΙΚΟ: ΕΟΚ/ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΊΔΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!!! Το Σήμερα Είναι ΜΙΑ Επιβεβαίωση που την βλέπουν και οι ... Αόματοι!!!

    ΚΑΙ ...

    9ον. ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΑΙ (ΛΟΓΟΥ Λακεδισμού) ΕΜΕΙΣ/ΕΓΩ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ/ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΑΙ/ΜΠΟΡΩ!!!



    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ



    Υ.Γ. Διάβασε και λίγο Μάρξ/Λένιν/Ερνέστο Τσέ!!! Να Νιώσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση