GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξαλλος ο Ρομπέρτο Κάρλος με τις κατηγορίες για ντόπινγκ

Οργισμένα αντέδρασε ο Ρομπέρτο Κάρλος στο ρεπορτάζ του γερμανικού καναλιού «ARD», πως είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, κατά τη διά...


Οργισμένα αντέδρασε ο Ρομπέρτο Κάρλος στο ρεπορτάζ του γερμανικού καναλιού «ARD», πως είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, κατά τη διάρκεια της (σπουδαίας) καριέρας του στα ευρωπαϊκά γήπεδα και στην εθνική Βραζιλίας. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ ο φημισμένος Βραζιλιάνος ακραίος μπακ, με καριέρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και 'Ιντερ, ήταν μεταξύ των αθλητών της χώρας της Νότιας Αμερικής, που έκανε χρήση των ύποπτων μεθόδων, τις οποίες φέρεται να χρησιμοποιούσε ο γιατρός, Ζούλιο Σέζαρ 'Αλβες.

Σύμφωνα με την έκθεση των 200 σελίδων, που παρουσίασε ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός, ο συγκεκριμένος γιατρός χρησιμοποιούσε και χορηγούσε παράνομα σκευάσματα σε συμπατριώτες του αθλητές. Μάρτυρας, ο οποίος μιλά στο ντοκιμαντέρ του γερμανικού καναλιού αναφέρει ότι τον Ιούλιο του 2002, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο γραφείο του Σέζαρ, είχε ακούσει να γίνεται αναφορά στον Ρομπέρτο Κάρλος. «Ο Ρομπέρτο Κάρλος ήρθε σε εμένα όταν ήταν μόλις 15 ετών» λέει χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος γιατρός.

Συγκεκριμένα ο γιατρός χορήγησε στους δημοσιογράφους - «αθλητές» κοκτέιλ αναβολικών το οποίο περιείχε τεστοστερόνη και στανοζολόλη, ουσία γνωστή ως «ντόπα των αλόγων», η οποία δίνεται είτε με τη μορφή χαπιών είτε με ένεση. Ο πρώτος αθλητής που είχε βρεθεί ντοπαρισμένος με τη συγκεκριμένη ουσία ήταν ο Καναδός Μπεν Τζόνσον, από τον οποίο αφαιρέθηκε το χρυσό μετάλλιο το οποίο κατέκτησε στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988.

Οι υπεύθυνοι του «ARD» επικοινώνησαν και με τον Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος αρνήθηκε να τους μιλήσει. Ωστόσο ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής σχολίασε την εμπλοκή του ονόματός του με δήλωσή του μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ:

«Είναι όλα ψέματα. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες οι οποίες προκύπτουν από το ντοκιμαντέρ του ARD. Θέλω να τονίσω ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κανένα παράνομο σκεύασμα το οποίο θα μου επέτρεπε να αποκτήσω οποιοδήποτε πλεονέκτημα έναντι των συναθλητών μου. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται το όνομα ενός γιατρού τον οποίο δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση