Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

  Πανελλαδικές εξετάσεις: Στην αφετηρία οι υποψήφιοι  Αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

  Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου, η «δοκιμασία» των πανελλαδικών εξετάσεων για 104.965 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) θα κάνουν φέτος το «ποδαρικό» στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται, στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας.
  Αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
  Πάντως, τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 7 Ιουν 2017, 12:04:00 π.μ.

  Συμβουλή:
  Πάρτε ως ξένες γλώσσες εάν περάσετε στα ΑΕΙ: Γαλλικά Ιταλικά Γερμανικά Αγγλικά!

  Διότι μετά το πτυχίο θα φύγετε στο Εξωτερικό! Για νομίζετε ότι σε 5-6 θα μπορείτε να ζήται με 2-3 εκατοστάρικα τον μήνα;;;;;;;;;;;;;

  Ανώνυμος είπε... 7 Ιουν 2017, 12:05:00 π.μ.

  Συμβουλή:
  Πάρτε ως ξένες γλώσσες εάν περάσετε στα ΑΕΙ: Γαλλικά Ιταλικά Γερμανικά Αγγλικά!

  Διότι μετά το πτυχίο θα φύγετε στο Εξωτερικό! Για νομίζετε ότι σε 5-6 χρόνια θα μπορείτε να ζήται με 2-3 εκατοστάρικα τον μήνα;;;;;;;;;;;;;

  Item Reviewed: Πανελλαδικές εξετάσεις: Στην αφετηρία οι υποψήφιοι Rating: 5 Reviewed By: Press- gr