GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρύς ο ... βασιλικός λογαριασμός για τους Βρετανούς φορολογούμενους

Το κόστος της βρετανικής μοναρχίας ανά φορολογούμενο αυξήθηκε κατά 5,4% σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημ...


Το κόστος της βρετανικής μοναρχίας ανά φορολογούμενο αυξήθηκε κατά 5,4% σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ αναμένεται ν' αρχίσουν εντός ολίγου τα μεγάλα έργα ανακαίνισης των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.
Οι δαπάνες δημοσίου χρήματος της βασίλισσας αυξήθηκαν κατά 2,1 εκατ. στερλίνες το οικονομικό έτος 2016-2017 για να ανέλθουν σε 41,9 εκατ. στερλίνες (47,6 εκατ. ευρώ).
"Το 2016-2017 η επιχορήγηση προς τη βασίλισσα στοιχίζει 65 πένες ανά κάτοικο του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο η τιμή ενός γραμματοσήμου. Αν ληφθεί υπόψη τι σημαίνει και τί αντιπροσωπεύει η βασίλισσα για τη χώρα αυτή, τότε πρόκειται για μια εξαιρετική σχέση ποιότητας-κόστους", σχολίασε ο Άλαν Ριντ, υπεύθυνος των οικονομικών της βασιλικής οικογένειας.
Συνολικά, η βασιλική οικογένεια δαπάνησε 56,8 εκατ. στερλίνες τη χρονιά που πέρασε, προσθέτοντας 14,9 εκατ. από τα δικά της έσοδα και τις 900.000 στερλίνες που μπήκαν στην άκρη για ερχόμενες χρονιές λιγότερο δαπανηρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση