Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

  ΙΔΟΥ! Αποκαλύπτεται το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στη Γερμανία...  Έρευνα της εφημερίδας Die Zeit και του καναλιού ARD

  Τράπεζες και χρηματομεσίτες "ελάφρυναν" τα γερμανικά ταμεία κατά 31,8 δισ. Ευρώ, μέσω των αμφιλεγόμενων συναλλαγών Cum-Cum και Cum-Ex, όπως αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα της έγκυρης εφημερίδας του Αμβούργου "Die Zeit" και του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, η οποία θα μεταδοθεί απόψε.
  Οι συναλλαγές Cum-Cum επιτρέπουν στους ξένους επενδυτές να αποφεύγουν την παρακράτηση φόρου επί των μερισμάτων, δανείζοντας μετοχές σε μια (γερμανική εν προκειμένω) τράπεζα, και οι δεύτερες επιτρέπουν την επίτευξη ευνοϊκότερου φορολογικού καθεστώτος των μερισμάτων, δεδομένου ότι τα κέρδη μιας επιχείρησης θεωρούνται άθροισμα κεφαλαίων και φορολογούνται λιγότερο απ' ό,τι τα μερίσματα.
  «Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας» όπως λέει ο οικονομολογος Κρίστοφ Σπένγκελ, οποίος συνεργάστηκε στην έρευνα της "Die Zeit" και του ARD. Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μανχάιμ υπολόγισε ιστορικά τη ζημιά από το 2001 και κατέληξε το συμπέρασμα ότι το γερμανικό κράτος ζημιώθηκε κατά 31,8 δισ. ευρώ από φόρους, οι οποίοι δεν εισπράχθηκαν. Συγκεκριμένα, από τις συναλλαγές Cum-Cum το γερμανικό κράτος ζημιώθηκε κατά 24,6 δισ. ευρώ και από τις συναλλαγές Cum-Ex κατά 7,2 δισ.
  Σημειώνεται πάντως ότι και οι δύο τύποι συναλλαγών έχουν εν τω μεταξύ απαγορευτεί στη Γεραμνία, οι μεν πρώτες το 2016 οι δε δεύτερες το 2012.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 8 Ιουν 2017, 9:02:00 μ.μ.

  Τρέξαμε και βρήκαμε (διότι είμαστε καλύτερη από τους Σκατοκυπατζίδες δημοσιογράφους σας) Στην Deutschland ΔΙΑ ΝΌΜΟΥ ασχέτως εάν έχεις ή Δεν Εχεις Τηλεόραση ή Ράδιο πρέπει να ... Πλερώνεις τον Μήνα (Monat) σχεδόν 18 Εβραιοπουλάκια!!!!

  ΔΗΛΑΔΗ: Μένεις σε Σπίτι (Haus/Wohnung) ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ Μπανιστίρ Ντουλάπ ή Radio ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΡΩΝΕΙΣ!!! ΈΤΣΙ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ!

  ΓΕΡΜΑΝΊΔΑ δεν πλέρωνε διότι ΔΕΝ ΕΙΧΕ (ΑΝΕΡΓΗ) Money/Geld/Χρήματα θα ΤΗΝ ΠΉΓΑΙΝΑΝ... ΦΥΛΑΚΉ!!! ΜΌΛΙΣ ΈΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ..... ΧΑΡΙΣΑΝ!!!!!!!!!!

  ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑ! ΌΧΙ μόνο ΑΥΤΑ αλλά και ... ΌΣΟ ΜEΝΕΙ ΣΤΗΝ ........ ΓΕΡΜΑΝΙΑ/DEUTSCHLAND !!!!

  Βγάλτε Τα Συμπεράσματα Σας!!!  Σήμ.: Τα γράφουμε σε 2 γλώσσες για Τα "αγγλογερμανοκαθήκια" ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ... ΥΠΕΞ!!!  Υ.Γ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΤΣΙΠΟΣΙ! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΤΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!!! Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΑΛΑΣ ΟΎΤΕ ΤΕΜΠΕΛΝΟΧΑΝΑΣ!!!

  ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ!!!!!!!!!!!

  Ιται Παίδες Ελλήνων!!!!!!!!!

  Item Reviewed: ΙΔΟΥ! Αποκαλύπτεται το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στη Γερμανία... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr