GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βολές Τόσκα κατά των αστυνομικών: Εκ του πονηρού η απόφαση για την εκδήλωση στα Εξάρχεια - ΒΙΝΤΕΟ

Επιπόλαιη και εκ του πονηρού χαρακτήρισε την απόφαση της ΠΟΑΣΥ να διοργανώσει εκδήλωση στα τέλη του μήνα στην πλατεία Εξαρχείων ο αναπλη...


Επιπόλαιη και εκ του πονηρού χαρακτήρισε την απόφαση της ΠΟΑΣΥ να διοργανώσει εκδήλωση στα τέλη του μήνα στην πλατεία Εξαρχείων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η ενέργεια των αστυνομικών να διοργανώσουν εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων είναι επιπόλαιη, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν», είπε ο κ. Τόσκας. «Θα πρέπει οι πολίτες και οι κάτοικοι της περιοχής να κάνουν εκδηλώσεις στα Εξάρχεια όπως οι αναρχικοί, αλλά η ενέργεια των αστυνομικών είναι εκ του πονηρού», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Τόσκας απάντησε και σε ερωτήσεις για το Μενίδι. Άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται στη μαφία της περιοχής με τη διακίνηση των ναρκωτικών να εμπλέκονται αστυνομικοί που βολεύονται με την κατάσταση ξεκαθαρίζοντας πως οι Αρχές δεν θα χαριστούν σε κανέναν.

«Οι υπηρεσίες μας δεν χαρίζονται σε κανέναν, υπάρχουν προβλήματα και στο αστυνομικό σώμα, πρόκειται για ένα περίπλοκο το ζήτημα και όποιος νομίζει ότι έχει λύσεις της μίας μέρας να έρθει να μας το πει», είπε χαρακτηριστικά. Όσο για την παραβατική δράση των Ρομά, ο κ. Τόσκας υπογράμμισε: «Έχουμε σήμερα έναν πληθυσμό Ρομά, οι οποίοι παλιά πουλούσαν καρέκλες και χαλιά και τώρα πουλούν άλλα πράγματα».

Υπενθύμισε πως το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή άρχισε να δημιουργείται εδώ και δεκαετίες και κατηγόρησε προηγούμενες Κυβερνήσεις ότι «προσπαθούσαν να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί». Χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση ορισμένων πολιτικών πλευρών, που θέλουν να πείσουν – όπως είπε – ότι η κατάσταση εντάθηκε μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου.

Εξήγησε ότι το θέμα δεν είναι μόνο αστυνομικής φύσεως, αλλά έχει κοινωνικής διαστάσεις, καθώς πολλά παιδιά των Ρομά δεν πηγαίνουν στο σχολείο και πολλοί είναι ανεπάγγελτοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι τόσο το άβατο των Εξαρχείων όσο και αυτό του Μενιδίου πρέπει να «σπάσουν» και αναφέρθηκε, στη δεύτερη περίπτωση, σε συνεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει με τους δήμους της περιοχής. Για τα Εξάρχεια, είπε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τους κατοίκους, ενώ επέμεινε ότι χτυπήθηκε η «μαφία» των ναρκωτικών.

Ο Νίκος Τόσκας υπεραμύνθηκε του έργου της Αστυνομίας, λέγοντας ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια σε όλους τους τομείς, απέρριψε την ιδέα των αστυνομικών τμημάτων σε κάθε γειτονιά, λέγοντας ότι υπάρχει επαρκής αριθμός προσωπικού, σε σχέση με τους πολίτες και πως θα προσπαθήσει να βγάλει τους αστυνομικούς από τα γραφεία στους δρόμους.

Καταλήγοντας, ο κ. Τόσκας δεν αρνήθηκε τα προβλήματα που υπάρχουν με την ελλιπή χρηματοδότηση, τα απαρχαιωμένα περιπολικά ή πυροσβεστικά

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση