GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης στο Ελληνικό

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού με τα τελευταία πούλμαν να αναχωρούν από το γήπεδο του χόκεϊ με προορισ...


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού με τα τελευταία πούλμαν να αναχωρούν από το γήπεδο του χόκεϊ με προορισμό τη δομή φιλοξενίας στη Θήβα, ενώ ένα λεωφορείο με τρεις οικογένειες αναχώρησε για τη δομή φιλοξενίας στην Καβάλα. Από το γήπεδο του χόκεϊ, που ήταν το τελευταίο που εκκενώθηκε, αποχώρησαν συνολικά 208 πρόσφυγες και μετανάστες.
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γιαννέτος Φιλιππάκος «σήμερα ολοκληρώνεται μία δύσκολη επιχείρηση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Η σωστή ενημέρωση, ο ανθρωπισμός των αστυνομικών δυνάμεων και ο ορθός τρόπος εφαρμογής των φάσεων του επιχειρησιακού σχεδιασμού είχαν αυτό το αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα που τιμά την Ελλάδα γιατί έδειξε ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα των ανθρώπων και τιμά την ελληνική κυβέρνηση».
Ο κ. Φιλιππάκος χαρακτήρισε το σχέδιο «δύσκολο, γιατί υπήρχαν ιδιαιτερότητες, δεν είχαμε ανοιχτούς χώρους αλλά κτίρια και αυτό εγκυμονούσε κινδύνους». Ο ίδιος τόνισε ότι υπήρξαν ελάχιστες αντιδράσεις αλλά «καθησυχάστηκαν και δεν δόθηκε συνέχεια».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί δεν επιτράπηκε στα ΜΜΕ να έχουν πρόσβαση στο χώρο ο κ. Φιλιππάκος είπε ότι «σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο θα πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες και έπρεπε να προστατεύσουμε την αρχική φάση του σχεδίου». Εξάλλου, όπως εξήγησε ο ΓΓ η αστυνομία θα συνεχίσει να φυλάσσει τους χώρους και τις επόμενες ημέρες, στη συνέχεια θα καθαριστούν από το δήμο και θα παραδοθούν με πρωτόκολλο στην εταιρεία "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ"».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης σχολίασε ότι «η επιχείρηση εξελίχθηκε ομαλά, η ηγεσία ήταν προετοιμασμένη και είχε στρατηγική που λειτούργησε σωστά» και πρόσθεσε: «Τελειώνει επιτέλους ο Γολγοθάς κατοίκων και αστυνομικών. Σκεφθείτε ότι εδώ έπαιζαν μικρά παιδιά. Ευτυχώς, που μέχρι τώρα δεν θρηνήσαμε θύματα».
Σε όλη τη διαδικασία ήταν παρόντες παρατηρητές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Πηγές της Ύπατης Αρμοστείας επιβεβαίωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εκκένωση διεξήχθη με ομαλό τρόπο, χωρίς απρόοπτα και αντιδράσεις, ενώ διευκρίνισαν ότι η ομάδα των παρατηρητών παρείχε συμβουλευτική στους πρόσφυγες και θέλησε να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει συνέχεια, παρακολούθηση της κάθε ατομικής περίπτωσης στις δομές όπου θα μεταφερθούν.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

1 σχόλιο

 1. Από το 2015 μερικοί ( θα ήθελαν) να δουν με ευχαρίστηση την διάλυση της χώρας..

  Κατηγορούν και ενοχοποιούν απλούς ανθρώπους, τολμώ να τους πω αναξιόπιστους και συνεργάτες [[παράξενων]] συμφερόντων..Πάρτε παράδειγμα το Ελληνικό μιας έκτασης του ακινήτου (σχεδόν 6.300 στρέμματα) που σε αυτά τα 6.300 που προβλέπονται και χώροι πρασίνου {{δάσους αν θέλετε}} κ.τ.λ.. ξέρετε γιατί δεν προχωρά η επένδυση;;;... κρατηθείτε καλά, για 13 στρέμματα από τα 6.300 στρέμματα ενός από τα καλύτερα φιλέτα της Μεσογείου!!..

  Σε μια Μεσόγειο που δεν έχει το κλίκα της καραϊβικής ούτε μουσώνες ,ούτε ανεμοστρόβιλους, ούτε τσουνάμι κ.τ.λ με απλή λογική δεν έχει κλίμα η τα νερά της καραϊβικής ούτε της ανεμοθύελλες και τους καύσωνες Ασίας...

  Προσωπικά πιστεύω ότι οι επενδύτες ΑΥΤΟΊ δεν έχουν τα κότσια να σηκώσουν μια ΤΈΤΟΙΑ τεράστια επένδυση , ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού τους να θελουν να λειτουργήσουν ως Μεσίτες { εύχομαι να πέφτω ΈΞΩ}... Οι πρόσφυγες έφυγαν , τα 13 στρέμματα [το πρόβλημα] στα 6.300 στρέμματα είναι σταγόνα στο ωκεανό..

  Όμως ασχολούνται όλοι οι μέγα δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ με τον θάνατο του μακαρίτη Μητσοτάκη ποιος θα του κάνει ΣΉΜΕΡΑ την καλύτερη αγιογραφία..Αυτό θα το κρίνει η ιστορία ,και αυτό επιβάλει ο σεβασμό στον νεκρό..ΕΝΏ έχει κηρυχτεί ΚΑΝΟΝΙΚΆ οικονομικός πόλεμος ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...Άλλα ποιος ενδιαφέρεται ΓΙΑ αυτά τα μικρά ..Σας λέω ότι οι μεγάλοι θα τα βρουν ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ εμείς τι ΚΆΝΟΥΜΕ;;;

  Κυβέρνηση και αντιπολίτευση τι κάνουν !!!Τσακώνονται για τον νεκρό , η για το Survivor!!!!

  Uros

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση