Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ! ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ η ("λαβωμένη") Μέη σχηματίζει κυβέρνηση...

  Η Τερέζα Μει εξασφαλισε μολις πριν λίγο οχι μονο 42% αλλα και το 316ο βουλευτη, και μαζι με τους 10 βουλευτες απο ενα ΒορειοΙρλανδικο κομμα (DUP) εχει ακριβως οσους χρειάζεται (326) για να σχηματίσει κυβέρνηση. Το Εργατικο κομμα πηρε ενα σαρωτικο 40% αλλα βγηκε δευτερο. Αρα σχηματιζεται κυβερνηση Τερεζας Μει με Βορειοιρλανδικο κομμα.
  --------------------------
  Στις 14:00 η ώρα Ελλάδος η Τερέσα Μέι αναμένεται να επισκεφτεί τη βασίλισσα Ελισάβετ για να ζητήσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Μάλιστα, τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πιθανότατα, υπάρχει συμφωνία συνεργασίας με το Ενωτικό Κόμμα της Ιρλανδίας.
  Η στήριξη από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας θα επέτρεπε στους Συντηρητικούς να φθάσουν τις 326 έδρες που απαιτούνται για πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
  Τόσο το BBC όσο και το SKyNews μετέδωσαν ότι η Μέι θα έχει αυτή την στήριξη.
  Το Sky επεσήμανε ότι το DUP, που έχει κερδίσει 10 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο και θα μπορούσε να βοηθήσει τους Συντηρητικούς να συγκεντρώσουν τις 326 έδρες που χρειάζονται για να έχουν αυτοδυναμία, εξετάζει μια συμφωνία "παροχής στήριξης με ανταλλάγματα".
  Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση μειοψηφίας από τους Συντηρητικούς, προσφέροντάς της ψήφους σε σημαντικές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο, χωρίς όμως να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνασπισμού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ! ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ η ("λαβωμένη") Μέη σχηματίζει κυβέρνηση... Rating: 5 Reviewed By: Press Fm