GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Αναζητούμε οριστική επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων - ΒΙΝΤΕΟ

"Κομβικό" χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τον ρόλο του υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδίο...


"Κομβικό" χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τον ρόλο του υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδίου για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι, όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο αντιπαραγωγικό, αδιαφανές και ευάλωτο σε κάθε είδους πελατειακές πρακτικές.

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων. Παράλληλα, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία στο θέμα της ιθαγένειας "για να απλοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες απόδοσης της ιθαγένειας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης και της προσκόμισης των δικαιολογητικών και του χρόνου που απαιτείται".

"Ερευνούμε τη δυνατότητα οριστικής επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων στη βάση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ξεκινώντας με μια διερεύνηση για το ποιοι από αυτούς τους ανθρώπους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα των συμβασιούχων «μια από τις πιο βαριές αμαρτίες του πολιτικού κατεστημένου». «Πρόκειται για μια βιομηχανία η οποία στήθηκε ως πελατειακό εργαλείο και είχε ως αποτέλεσμα την εργασιακή ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι η αξιολόγηση των συμβασιούχων θα γίνει από τον ΑΣΕΠ ή άλλη ανεξάρτητη αρχή, στη βάση οριζόντιων αντικειμενικών κριτηρίων μετά από διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα και τους αρμόδιους φορείς.

Αναφερόμενος στην αυτοδιοίκηση ο Πρωθυπουργός σημείωσε: "Μετά από επτά χρόνια κρίσης, περνάμε σε μια νέα εποχή που τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες λειτουργίας στους ΟΤΑ. Ανοίγουμε τη συζήτηση για να εισαχθούν οι αρχές της συνεννόησης και της συνεργασίας".

"Χρειάζονται προγραμματικές συγκλίσεις όχι κάτω από τραπέζι αλλά πάνω από το τραπέζι για να κυβερνιέται η χώρα, πόσο δε μάλλον αυτό θα είναι απαραίτητο για να κυβερνιέται ένας Δήμος η μία περιφέρεια" υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, αναφέρθηκε μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, "που στοχεύει στην ριζική αναμόρφωση του νομοθετικού με στόχευση να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσει η αυτοδιοίκηση έναν από βασικούς πυλώνες για την ανασυγκρότηση της χώρας".

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο εκκίνησης της διαδικασίας της διαβούλευσης έτσι έως το πολύ στις αρχές φθινοπώρου να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση