GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ! Δύο επεισόδια και μια παραίτηση Μητροπολίτη στην Ιερά Σύνοδο...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η Συνοδική αυτή περίοδος, είχαμε επισημάνει ότι δεν θα ήταν μία εύκ...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η Συνοδική αυτή περίοδος, είχαμε επισημάνει ότι δεν θα ήταν μία εύκολη Σύνοδος, για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Εκτός του γεγονότος ότι οι δέκα εκ των δώδεκα Συνοδικών Ιεραρχών, είχαν εκλεγεί επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου (μεταξύ των οποίων οι Δημητριάδος Ιγνάτιος, Πειραιώς Σεραφείμ, Κοζάνης Παύλος κ.ά.),η παρουσία και μόνο του Καισαριανής Δανιήλ έδινε μίαν άλλη βαρύτητα στη Σύνοδο, δεδομένου ότι ο Μητροπολίτης Καισαριανής, πρώτον έχει εμπειρία και γνωρίζει πολύ καλά τα της Συνόδου, δεύτερο, δεν χαρίζεται όταν εντοπίσει πονηριές και ατασθαλίες και τρίτο, δεν θα ήταν εύκολο στον Αρχιεπίσκοπο να περνά θέματα με τη γνωστή φόρμουλα …»Συνοδική εξουσιοδοτήσει», χωρίς να ενημερώνει επισταμένως το Σώμα.

Άλλωστε το δίδυμο αυτό (Αρχιεπίσκοπος- Καισαριανής) ήταν εκρηκτικό και σε προηγούμενη Συνοδική περίοδο που συνυπήρξαν.
Ο λόγος, ωστόσο, που πυροδότησε τη νέα ρήξη σε αυτή τη Συνοδική περίοδο είναι μία σειρά από αυθαίρετες ενέργειες εκ μέρους της διοίκησης της Εκκλησίας και παράλληλα η ελλειπής ενημέρωση των Συνοδικών Μητροπολιτών, πάνω σε κορυφαίες αποφάσεις, γεγονός που συνιστά περιφρόνηση του θεσμού της Συνοδικότητας, για την οποία τόσο πολύ κόπτονταν επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, όλοι αυτοί που την περιφρονούν σήμερα.
Δεν θα παρουσιάσουμε σήμερα παλαιότερα περιστατικά και γεγονότα που συνέβησαν μεσούσης της παρούσης Συνοδικής περιόδου και τα οποία στάθηκαν αφορμή για να ταραχθούν οι σχέσεις Αρχιεπισκόπου- Καισαριανής—όπως για παράδειγμα τα μυστικά κονδύλια της Αρχιγραμματείας και ποιός τα διαχειρίζεται κλπ.
Θα μείνουμε στην τελευταία πράξη που διαδραματίσθηκε χθές, τελευταία ημέρα συνεδριάσεων της ΔΙΣ για τον μήνα Ιούνιο και η οποία είχε δύο φάσεις.
Όλα ξεκίνησαν την δεύτερη ημέρα των συνεδριάσεων για τον μήνα Ιούνιο, Τετάρτη 7 Ιουνίου, όταν ο Αρχιγραμματέας προσπάθησε να εξασφαλίσει με συνοπτικές διαδικασίες την έγκριση της ΔΙΣ για παρουσία εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος ως πολιτική αγωγή, σε επικείμενη δίκη που αφορά θέματα του παρελθόντος και τα οποία έπρεπε να έχουν μπεί στο αρχείο από καιρό, αλλά τα συντηρούν σκοπίμως! Νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία οι αθεόφοβοι και θα προσπαθήσουν να «αμαυρώσουν» τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου με αυτό τον τρόπο!

Δεν είναι της παρούσης να παρουσιάσουμε το θέμα αυτό και το παρασκήνιο που υπάρχει! Θα το πράξουμε προσεχώς σε αναλυτικό ρεπορτάζ.
Σημασία έχει στη φάση αυτή να αναδείξουμε την ηγετική στάση του Καισαριανής Δανιήλ, που όταν… θέλει μεταβάλλεται σε άξιο και ικανό Ταγό της Εκκλησίας μας, του αυτού επιπέδου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
Στη συζήτηση που διεξήχθη χάρη στην επιμονή του Καισαριανής Δανιήλ, ο Ιεράρχης δεν χαρίστηκε σε κανέναν, μηδέ του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου εξαιρουμένου!
Τα είπε έξω απ´τα δόντια!Του είπε ευθέως πού ακριβώς στοχεύει με όλη αυτή τη μεθόδευση ,αλλά θα καταπέσουν ως χάρτινος πύργος όλα αυτά!
Και το σημαντικότερο:τον προειδοποίησε ότι έρχεται πολύ σύντομα και η σειρά των δικών του ανθρώπων, κατονομάζοντάς τους μάλιστα.
Όπως ήταν φυσικό το κλίμα ηλεκτρίστηκε. Το θέμα ετέθη σε ψηφοφορία και με την πρόταση του Αρχιεπισκόπου να σταλεί πολιτική αγωγή τάχθηκαν εκτός του Αρχιεπισκόπου, είπαν «ναί»οι Μάνης Χρυσόστομος, Υδρας Εφραίμ, Εδέσσης Ιωήλ και Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος. Αντιθέτως τάχθηκαν εναντίον της πρότασης ευθέως και με ένα ηχηρό «όχι»,οι Καισαριανής Δανιήλ, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Πειραιώς Σεραφείμ και Ζιχνών Ιερόθεος ενώ οι Κοζάνης Παύλος και Νεαπόλεως Βαρνάβας είπαν «επιφυλάττομαι»!
Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος απουσίαζε!
Από τη στιγμή εκείνη που βγήκε το αποτέλεσμα ο νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας, έγκριτος νομικός κ. Παπαγεωργίου Θεόδωρος, με εντολές άνωθεν, επιδόθηκε σε μία εξοντωτική προσπάθεια εξεύρεσης σχετικής νομολογίας που να ερμηνεύει το «επιφυλάττομαι» και σε ποιά πλευρά προσμετράται : με τα Αρχιεπισκοπικά ναί, ή με τα ηχηρά όχι; Αναμένουμε να δούμε μέχρι ποιού σημείου μπορούν να φθάσουν!
Το δεύτερο επεισόδιο διαδραματίσθηκε αήμερα Πέμπτη, τελευταία ημέρα συνεδριάσεων της ΦΙΣ για τον μήνα Ιούνιο και αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος και προκάλεσε την παραίτηση του Καισαριανής Δανιήλ από το ρόλο του εισηγητή της προσεχούς τακτικής Ιεραρχίας του Οκτωβρίου με θέμα «Μύθοι και πραγματικότης επί του θέματος της σχέσεως Εκκλησίας και Πολιτείας εν όψει της Συνταγματικής Αναθεωρήσεως».

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής ενημέρωσε το Σώμα ότι ετελεσφόρησε ένα έργο ζωής που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας από την Σύνοδο αλλά και από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και πνευματικό Πατέρα του , περί του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος! Πρόκειται για ένα μοναδικό πόνημα αποτελούμενο εκ δύο χιλιάδων σελίδων που φωτίζει με μοναδικό τρόπο ένα θέμα που αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και αήμερα σημείο τριβής στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών!
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, δεινός γνώστης της Εκκλησιαστικής μας Ιστορίας αφιέρωσε χρόνο και πνευματικές δυνάμεις για να φέρει εις πέρας ένα μοναδικό ιστορικό έργο- μνημειώδες!
Και όπως ήταν φυσικό αφού ολοκλήρωσε το πόνημά του το έθεσε στη διάθεση της Συνόδου προκειμένου να εκδοθεί, όπως ακριβώς είχε αποφασιστεί από τότε που του εδόθη η εντολή για την συγγραφή του.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος,όμως, δεν είχε την ίδια άποψη! Εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την έκδοση δεδομένου όπως είπε ότι ίσως να μην είναι η κατάλληλη εποχή για να εκδοθεί ένας τέτοιος τόμος, ο οποίος μπορεί να ταράξει τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών!
Τότε ο Μητροπολίτης Καισαριανής αντέτεινε στον Αρχιεπίσκοπο ότι επί των ημερών του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έχουν γίνει χειρότερα τα οποία προκάλεσαν ρήξη με το Φανάρι και δεν τα υπολόγισε και τώρα κάνει πίσω μπροστά σε μία ιστορική μελέτη η οποία βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και ντοκουμέντα;
Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ατελέσφορη γιαυτό και ο Μητροπολίτης Καισαριανής, προφανώς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμπεριφορά αυτή,
παραιτήθηκε από εισηγητής της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου, διότι όπως είπε δεν είναι αρκετά» διπλωμάτης» για να γράφει κείμενα που δεν θα φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Αρχιεπίσκοπο!
Ο Αρχιεπίσκοπος επέμεινε ότι αυτό δεν γίνεται και πρέπει να κάνει αυτός την εισήγηση.
Ο Σεβ.Καισαριανής ωστόσο, ήταν ανένδοτος! Πρότεινε τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να αναλάβει να κάνει αυτή την εισήγηση αλλά και ο Σεβ. Πειραιώς αρνήθηκε. Οπότε το θέμα έμεινε ανοικτό!
Ένα είναι βέβαιο: ο Μητροπολίτης Καισαριανής δεν πρόκειται να είναι εισηγητής στην τακτική Ιεραρχία του Οκτωβρίου.Για όλα όσα ακολουθήσουν την εξέλιξη αυτή θα σας ενημερώσουμε!

Υ.Γ. Συγνώμη που δεν αποκαλύψαμε την ταυτότητα όλων των πρωταγωνιστών των δύο επεισοδίων που συνέβησαν στη Σύνοδο τις δύο αυτές ημέρες, αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε άθελά μας ζημιά σε ανθρώπους που δεν φταίνε πουθενά!

4 σχόλια

  1. Κάποιος Άγνωστος Αφανής Έλληνας ο Κωστής Παλαμάς!
    Εγραψε Στην Λογική Της Γλώσσας ΤΩΝ Ελλήνων!!!


    "Δεν έχεις Όλυμπε Θεούς, Μηδέ Λεβέντες Όσσα, Ραγιάδες έχεις Μάνα Γη, Σκυφτούς για το ΧΑΡΑΤΣΙ, Κούφιοι και Οκνοί καταφρονάν τη Θεία τραχειά Σου Γλώσσα,των Ευρωπαίων Περίγελα και Των Αρχαίων Παλιάτσοι ... Και Δημοκόποι Κλέωνες και Λογοκόποι Ζωίλοι, και Μαμμωνάδες Βάρβαροι,και Χαύνοι Λεβαντίνοι, Λύκοι ώ Κοπάδια οι Πιστικοί και Ψωριασμένοι οι ΣΚΥΛΟΙ κι οι Χαροκόποι Αδιάντροποι και ΠΟΡΝΗ η Ρωμιοσύνη."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δημοσιεύω με μεγάλη καθυστέρηση καθώς είχα απαγορευτικό από το πνεύμα του παρακάτω μακαρίτη για τέσσερα τέρμινα να μη βγάλω λέξη για όσα είδα και άκουσα.
    Αναστήσανε οι αθεόφοβοι αποθαμένο!
    Ναι! πήγαν σε ένα νεκροταφείο ο Τσίπρας με τον Καμμένο δώδεκα ή ώρα τα μεσάνυκτα πριν τέσσερα τέρμινα με κουστωδία μεγάλη, υπουργούς και βουλευτές, με φανούς, λαμπάδες, λάβαρα και εξαπτέρυγα που για κεφαλές είχαν κορνίζες με τις σελίδες από το τρίτο μνημόνιο, κοντάρια και λόγχες, με θυμιατά που καίγανε αρωματικά λιβάνια ( αν σας πει κανείς ότι φοβόντουσαν και αντί για λιβάνι είχαν βάλει ξεραμένο ασβό για να διώχνουν τα κακά πνεύματα είναι ψέμα ) ΄Ενας από αυτούς που ήταν ντυμένος παπάς, κρατούσε ένα ομοίωμα ευαγγελίου καθόσον όλη η κουστωδία αποτελείτο από άθεους και έψελνε το Avanti popolo με βροντώδη φωνή σε Α’ ήχο ως το Σώσον Κύριε τον λαόν σου, ξυπνώντας και απομακρύνοντας τα όποια πτηνά, ποντίκια, κατσαρίδες κλπ είχαν επιλέξει το νεκροταφείο για κατοικία τους.
    Εγώ ήμουν εκεί με την γκόμενα,( καθότι βιτσιόζα ) τρεις τάφους πιο πέρα από αυτόν που τους ενδιέφερε σε ένα κοιμητήριο, είναι πολλά τα λεφτά, έτσι είχα θέα και τα είδα όλα.
    Πρώτα είδα τον Τσίπρα με τον Καμμένο να βάζουν από ένα ψευτοράσο κάτι σαν ζουρλομανδύα και τον παπά να τους λέει να σκύψουν, αφού το έκαμαν τους πασπάλισε με στάχτη τσουκνίδας και τους έλουσε με μαύρο Σιφνέικο ξύδι για να τους εξαγνίσει, και να μπορούν να ζητήσουν ό’τι θέλουν από τον νεκρό.
    Τότε ο τσίπρας ανέβηκε πάνω στο μνήμα και ήταν να τρομάζεις καθώς φώναζε, Δάσκαλε αναστήσου! Τρείς φορές τόπε και δείτε το τρομακτικό, ο τάφος ράγισε, γρήγορα πήρε σειρά ο καμμένος που με μεγάλη σπηλαιόδικη φωνή είπε, Δάσκαλε Δεύρο έξω! Τότε τα μάρμαρα μετακινήθηκαν η κουστωδία χέστηκε, κεριά και εξαπτέριγα ποδοπατήθηκαν, φόβος πολύς σαν χταπόδι ραφηνιώτικο τους αγκάλιασε. ( ο Δάσκαλος υπήρξε φοβερός εκλογομάγειρας )
    Όμως ο τσίπρας με τον καμμένο μ’ όλο που τάχαν κλάσει έμειναν εκεί ώσπου ο νεκρός βγήκε έξω, κατάλαβε τον πόνο τους και τους λέει, τι θέλετε από εμένα; Δάσκαλε λέει ο τσίπρας, θα χάσουμε τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, όμως αυτό που θέλουμε από σένα είναι να μας πεις τι να κάνουμε έτσι που να μισήσει ο λαός αυτούς που θα τις κερδίσουν! Ο Δάσκαλος το σκέφτηκε και τους λέει, αυτά τα έχω περάσει και εγώ αλλά τότε την βρήκα μια λύση, και αυτό θα κάνω τώρα και για εσάς.
    Να λοιπόν τι θα κάνετε, θα νομοθετήσετε επώδυνα μέτρα που θα έχουν εφαρμογή για μετά τις εκλογές, ένα τέταρτο μνημόνιο που εσείς θα λέτε ότι δεν είναι, θα κάνετε και λιγάκι θέατρο, ξέρετε εσείς, ότι τάχα μου σας υποχρεώνουν, και έτσι μόλις οι άλλοι κερδίσουν τις εκλογές θα τα βρουν μπροστά τους, τότε εσείς θα βγείτε στους δρόμους και θα φωνάζετε, οι ανίκανοι δεν μπορούν να μην τα εφαρμόσουν; Θα τους λέτε και γερμανοτσολιάδες, γιουσουφάκια, γκεσταπίτες, θα και βάλετε τους δικούς σας που είναι μαγκιόροι στο ξεχαρβάλωμα και στις μπόμπες να τα κάνουν ρημαδιό, και όλα θα πάνε καλά, άντε γειά σας, πέσανε στα γόνατα αυτοί του φίλησαν χέρια και πόδια μάζεψαν τους δικούς τους και άδοντας χαρούμενοι το Avanti popolo πήραν το δρόμο για την Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς θα θέλαμε να δούμε πως θα "μετάφραζαν" στην Νεοταξίτικη "ελληνική τους" το κάτωθεν κείμενο κάποιου Αγνωστου (για αυτούς) Ελληνα του Κωστή Παλαμά!!! Που ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΕ "ΠΑΡΑΞΕΝΟ" ΣΧΟΛΙΟ προτού δημιουργηθεί εσκεμένη αλλοίωση το κείμενο του Θεοτόκη!!! [Αλλά τι να περιμένεις όταν η Ακαδημία Αθηνών έχει πρόεδρο Άτομα του ... "επιπέδου" Παπαδήμα! Αυτά γίνονται ΜΌΝΟ σε Αποικιοκρατούμενες Υποανάπτυκτες Χώρες/Μαχαλάδες του 15/16ου αιώνα (π.Χ. ή μ.Χ. είναι αδιάφορο!)]!

    ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:

    Ανώνυμος8 Ιουνίου 2017 - 2:35 μ.μ.
    Ρέ Ζουράρι Ρέ Γαβρόγλου! Μάθετε Ελληνικά διότι τα ελληνικά Σας είναι για εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας στους Χρυσαυγίτες!

    Σας Συνιστούμε να μάθετε Ελληνικά στην Λογική Της Γλώσσας ΤΩΝ Ελλήνων!!!

    Ως Αρχή Σας Συνιστούμε κάποιον Άγνωστο Αφανη Έλληνα τον Κωστή Παλαμά!

    Άκουσε μπρέ Ζουράρι και Γαβρόγλου τι έγραψε:



    "Δεν έχεις Όλυμπε Θεούς, Μηδέ Λεβέντες Όσσα, Ραγιάδες έχεις Μάνα Γη, Σκυφτούς για το ΧΑΡΑΤΣΙ, Κούφιοι και Οκνοί καταφρονάν τη Θεία τραχειά Σου Γλώσσα,των Ευρωπαίων Περίγελα και Των Αρχαίων Παλιάτσοι ... Και Δημοκόποι Κλέωνες και Λογοκόποι Ζωίλοι, και Μαμμωνάδες Βάρβαροι,και Χαύνοι Λεβαντίνοι, Λύκοι ώ Κοπάδια οι Πιστικοί και Ψωριασμένοι οι ΣΚΥΛΟΙ κι οι Χαροκόποι Αδιάντροποι και ΠΟΡΝΗ η Ρωμιοσύνη."


    Τα δέοωντα Μου ..... Ζουράρι και Γαβρόγλου!!!


    Πως άραγε θα το μετάφραζαν οι Κούφοι και οι Ράσπουτιν;;;

    Πάντως για να ξέρετε Ραγιάδες: Το πρώτο που "κτυπούν" οι Νεοταξίτικη ΕσωτερικοΝαζιστοφασιστική κλίκα είναι τα Υπουργεία Παιδείας κ. Πολιτισμού!
    Και Ιδιαίτερα στην Χώρα Μας! Αυτό το βλέπουμε και το είδαμε πολλές φορές Ιδιαίτερα από την Κατοχή/Εμφύλιο εώς με και σε "Νησιά Παρθενώνες"/Ξενοκίνητες Χούντες με αποτελέσματα Κύπρου! Αλλά και το νήμα κρατά καλά μέχρι σήμερα που είναι και βρίσκονται στο ζενίθ τους οι Διαχειριστές μιας ΞΕΝΗΣ Εξουσίας! Σαυτήν Την Αποικιοκρατούμενη Χώρα - ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ... και όλοι παίζουν τον παπά! (τραγούδι Γρηγόρης Μπθ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση