GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος σεισμός κοντά στην Λ΄ Άκουϊλα ξύπνησε μνήμες στην Ιταλία

Πρόκειται για την ίδια σεισμική ακολουθία της θανατηφόρας δόνησης στο Αματρίτσε η οποία ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου 2016 Σε...


Πρόκειται για την ίδια σεισμική ακολουθία της θανατηφόρας δόνησης στο Αματρίτσε η οποία ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου 2016

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών με επίκεντρο το χωριό Πίτσολι, κοντά στην πόλη της Λ' Άκουϊλα της κεντρικής Ιταλίας, έγινε αισθητή σήμερα στις 14.15 τοπική ώρα (15.15 ώρα Ελλάδας).

Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Πρόκειται, όμως, σύμφωνα με σεισμολόγους, για την ίδια σεισμική ακολουθία η οποία ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου 2016, όταν σημειώθηκε ο θανατηφόρος σεισμός με επίκεντρο το Αματρίτσε, εκατόν τριάντα χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης.

Ο σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ισοπέδωσε το χωριό, παρασύροντας στο θάνατο 278 ανθρώπους (κεντρική φωτό).

«Συνεχίζουμε να καταγράφουμε περίπου εκατό μικρούς σεισμούς την ημέρα. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να πούμε ότι η σεισμική αυτή ακολουθία έχει ολοκληρωθεί», δηλώνουν ερευνητές του Ιταλικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής.

Στις 6 Απριλίου του 2009, σεισμός 5,9  Ρίχτερ συγκλόνισε την Λ' Άκουιλα. Πολλά κτίρια κατέρρευσαν με αποτέλεσμα τουλάχιστον 289 νεκρούς και 1500 τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση