GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαζική δηλητηρίαση από φαγητό προσφύγων σε καταυλισμό

Δυο νεκροί και εκατοντάδες στο νοσοκομείο Τουλάχιστον δυο άνθρωποι είναι νεκροί ενώ εκατοντάδες άλλοι βρίσκονται στο νοσοκομείο ...



Δυο νεκροί και εκατοντάδες στο νοσοκομείο

Τουλάχιστον δυο άνθρωποι είναι νεκροί ενώ εκατοντάδες άλλοι βρίσκονται στο νοσοκομείο μετά από μαζική τροφική δηλητηρίαση προσφύγων που στεγάζονται σε καταυλισμό εκτοπισμένων ανατολικά της Μοσούλης.
«Καταμετρήσαμε 752 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης και δύο θανάτους –μιας γυναίκας και ενός παιδιού- μετά το γεύμα κατά τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού» χθες Δευτέρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σέιφ αλ-Μπαντρ.
Αξιωματούχοι του τομέα υγείας της επαρχίας Νινευή επιβεβαίωσαν τους αριθμούς αυτούς.
Εκατοντάδες άνθρωποι που δηλητηριάστηκαν έχουν ανάγκη επείγουσας ιατρικής φροντίδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να προσδιοριστεί ο ακριβής λόγος της δηλητηρίασης στον καταυλισμό Χάσαν Σαμ, περίπου 30 χλμ. ανατολικά της Μοσούλης.
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ είναι το σκηνικό από τον Οκτώβριο μιας άγριας μάχης στην οποία αντιπαρατίθενται κυβερνητικές δυνάμεις με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που κατέλαβε την μητρόπολη το 2014.
Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση κατά του ΙΚ, βρίσκοντας καταφύγιο σε πολλούς καταυλισμούς γύρω από τη Μοσούλη.
Σε ανακοίνωσή της η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ((HCR), ανέφερε πως τουλάχιστον ένα παιδί πέθανε και 200 άνθρωποι νοσηλεύονται λόγω της δηλητηρίασης.
«Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας της αστυνομίας προκειμένου να κατανοήσουμε με σαφήνεια την αλυσίδα των γεγονότων και να αντλήσουμε μαθήματα από αυτό το τραγικό συμβάν ώστε να μην επαναληφθεί», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της HCR.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση