Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

  Νέο σιδηροδρομικό δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας κατασκευάζεται στην Κίνα


  Τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα δοθεί στην κυκλοφορία το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας, μήκους 323 χλμ, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του βασικού σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό του έργου.

  Το επιβατικό σιδηροδρομικό δίκτυο συνδέει την πρωτεύουσα της επαρχίας Χεμπέϊ, Σιτζιατσουάνγκ με την Τζινάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ. Πρόκειται για τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων που ξεκινά από την Ταϊγουάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σανσί και καταλήγει στο Τσινγκτάο, μία παραθαλάσσια πόλη της επαρχίας Σαντόνγκ.

  «Το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων που συνδέει το Σιτζιατσουάνγκ με την Τζινάν έχει ολοκληρωθεί εκτός από ένα τμήμα 17 χλμ στο Σιτζιατσουάνγκ που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή», δήλωσε ο Λιάνγκ Τζένφα, επικεφαλής μηχανικός του έργου.

  Η έναρξη λειτουργίας αυτού του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων θα σηματοδοτήσει μία σημαντική πρόοδο στην κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας της χώρας, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις γραμμές Βορρά-Νότου και τέσσερις γραμμές Ανατολής-Δύσης.

  Η Κίνα έχει ένα τεράστιο και αποτελεσματικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Στο τέλος του 2016, η χώρα διέθετε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο 124.000 χιλιομέτρων, το οποίο είναι το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, με περισσότερα από 22.000 χιλιόμετρα.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Νέο σιδηροδρομικό δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας κατασκευάζεται στην Κίνα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr