GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συζητούσαν για την τρομοκρατία μέσα σε αεροπλάνο και ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση

Οι γερμανικές αρχές ανακρίνουν τρεις Βρετανούς οι οποίοι συνελήφθησαν αφού η συζήτηση που είχαν ξεκινήσει "περί τρομοκρατίας" ...


Οι γερμανικές αρχές ανακρίνουν τρεις Βρετανούς οι οποίοι συνελήφθησαν αφού η συζήτηση που είχαν ξεκινήσει "περί τρομοκρατίας" μέσα σε αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από τη Σλοβενία στο Λονδίνο ανάγκασε τον πιλότο να αλλάξει πορεία και να το προσγειώσει στην Κολονία της Γερμανίας.

Από τον έλεγχο που έγινε, δεν βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες στις αποσκευές ή στο αεροσκάφος, ένα Airbus319 της εταιρείας easyJet, είπε μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Κολονίας. Οι υπόλοιποι επιβάτες επρόκειτο να αναχωρήσουν για το Λονδίνο με άλλη πτήση γύρω στις 14.00 (ώρα Ελλάδας).

Οι 151 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος μετά την προσγείωσή του χρησιμοποιώντας τις "τσουλήθρες" και σε εννέα από αυτούς χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο κυβερνήτης προσγείωσε εκτάκτως το Airbus 319 στην Κολονία επειδή άλλοι επιβάτες ανέφεραν ότι οι συγκεκριμένοι τρεις άνδρες συνομιλούσαν για "τρομοκρατικά θέματα", ανέφεραν η γερμανική αστυνομία και οι τοπικές εισαγγελικές αρχές σε κοινή ανακοίνωσή τους. Οι τρεις άνδρες είναι ηλικίας 31, 38 και 48 ετών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, εργάζονται για μια εταιρεία του Λονδίνου και επέστρεφαν στη Βρετανία μετά από ένα ταξίδι για δουλειές. Άλλοι επιβάτες είπαν στο προσωπικό του αεροπλάνου ότι τους άκουσαν να χρησιμοποιούν λέξεις όπως "βόμβα" και "εκρηκτικά".

Ένα σακίδιο που ανήκε στους άνδρες αυτούς καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τις αρχές, όμως δεν βρέθηκε κάποια επικίνδυνη ουσία ή εκρηκτικά.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν θα απαγγελθούν κατηγορίες στους τρεις υπόπτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. .... μην μιλάς μην γελάς κινδυνεύει το γάμ...νο Καπιταλοναζιστικοφασιστικό Σύστημα!! Πλήγωνε Ελλάδα και μην ... Ερεύνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση