GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιλιάδες μαθητές στο πρόγραμμα "Οι μικροί ήρωες μαθαίνουν"

Mε συμμετοχή χιλιάδων μαθητών ολοκληρώθηκε η Α' φάση της δράσης «Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν», στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής ...


Mε συμμετοχή χιλιάδων μαθητών ολοκληρώθηκε η Α' φάση της δράσης «Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν», στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Stoiximan.

Η λήξη της σχολικής χρονιάς σήμανε και το τέλος της Α’ φάσης του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν» που είχε τεράστια ανταπόκριση και στέφθηκε από επιτυχία προσφέροντας σε μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού την ευκαιρία να μάθουν για όλα όσα εκείνα η περιέργεια και η φαντασία τους καλεί να ανακαλύψουν έξω από τις τάξεις τους και πέρα από την παραδοσιακή διδασκαλία που ήδη τους παρέχεται.

5502 μαθητές από 107 σχολεία της Αττικής και Θεσσαλονίκης είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν χωρίς κόστος Μουσεία και ιδρύματα και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών και το Μουσείο Πειραμάτων στην Αθήνα και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ολυμπιακό Μουσείο και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος δεν ήταν άλλος από το να αποκτήσουν οι μαθητές περισσότερα ερεθίσματα, να ξεκλειδώσουν τις ικανότητες και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Η ανταπόκριση εκπαιδευτικών και Συλλόγων Γονέων στο πρόγραμμα ήταν εντυπωσιακή εξαντλώντας τις διαθέσιμες θέσεις της Α φάσης του προγράμματος σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων. Η ζήτηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απόφαση της Stoiximan να αυξηθούν οι διαθέσιμες θέσεις στη Β φάση που ξεκινά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο με στόχο συνολικά το 2017 να έχουν ξεπεραστεί οι 10.000 μαθητές που θα επωφεληθούν του προγράμματος.

Το μέλος του Δ.Σ κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, σε δήλωσή του για την λήξη της Α’ φάσης του προγράμματος σημείωσε: " Όπως είχαμε τονίσει στην έναρξη του προγράμματος η ιδέα να δημιουργήσουμε το πρόγραμμα "Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν" προέκυψε από την κοινή αντίληψη που στη Stoiximan μοιραζόμαστε, να προσφέρουμε σε όλους περισσότερα. Περισσότερες ευκαιρίες για πρόοδο, εξέλιξη, συμμετοχή. Η ανταπόκριση που είχαμε από την εκπαιδευτική και γονεϊκή κοινότητα μας κατέδειξε τελικά την ανάγκη όχι μόνο ύπαρξης αλλά και ενδυνάμωσης ανάλογων δράσεων και αυτό θα πράξουμε»

Ο Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος ανέφερε με τη σειρά του: « Χαιρόμαστε που χιλιάδες παιδιά απόλαυσαν αυτό το ξεχωριστό ταξίδι γνώσης. Και για αυτό το λόγο θέλουμε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο αυτό τον αριθμό στη Β’ φάση αλλά και να προσθέσουμε και άλλους χώρους και ενδιαφέροντα για να επιλέξουν οι δάσκαλοι και γονείς για τα παιδιά. Στη Stoiximan επιδιώκουμε να δρούμε πάντα για ένα καλύτερο μέλλον, έχοντας ενσωματώσει αυτή τη δέσμευση σε κάθε δραστηριότητα ενός πολύ εκτεταμένου προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας. Παράλληλα με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν", υλοποιούμε και το πρόγραμμα "Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν", που θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών να έρθουν στην Αθήνα και να εμπλουτίσουν βιωματικά πλέον τις εμπειρίες τους μέσα από επισκέψεις σε χώρους και μουσεία αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες»

Η δυνατότητα εγγραφής στη Β΄ φάση του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν» θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες στο www.iroes.gr/mikroi-iroes

u

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση