GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρέχει και δεν φτάνει η Μέι, για να συμφωνήσει με τους Ιρλανδούς

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει χρόνο μέχρι τις 21 Ιουνίου Oι κυβερνώντες Συντηρητικοί στη Βρετανία και το Δημοκρατικό Ενωτι...


Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει χρόνο μέχρι τις 21 Ιουνίου

Oι κυβερνώντες Συντηρητικοί στη Βρετανία και το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βορείου Ιρλανδίας (DUP) δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία για την παροχή στήριξης προς την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, μετέδωσε σήμερα το Sky News επικαλούμενο πηγές.

«Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, παρότι η αρχηγός της Βουλής επιβεβαίωσε ότι ο Λόγος της Βασίλισσας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη», έγραψε στο Twitter ο ανταποκριτής του σταθμού στην Ιρλανδία.

Νωρίτερα, η αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ δήλωσε ότι το νέο κοινοβούλιο θα συνέλθει στις 21 Ιουνίου, όταν η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νομοθετικό πρόγραμμά της, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι τα δύο κόμματα βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία.

Ορίζοντας την ημερομηνία της έναρξης της κοινοβουλευτικής περιόδου, με την εκφώνηση του λόγου της βασίλισσας, η κυβέρνηση εμφανίζεται βέβαιη ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP), ένα μικρό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, προκειμένου να προσφέρει την κοινοβουλευτική στήριξή του στη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση