GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για Τσίπρα, Γεννηματά και Καμμένο...

«Έχει πάθει ολοκληρωτική σύγχυση ο κ. Τσίπρας ή παίζει πάλι κάποιο από τα συνηθισμένα παιχνίδια του;» Την αφορμή για αυτό το ερώτημα που...

«Έχει πάθει ολοκληρωτική σύγχυση ο κ. Τσίπρας ή παίζει πάλι κάποιο από τα συνηθισμένα παιχνίδια του;» Την αφορμή για αυτό το ερώτημα που απασχολούσε τους φορείς του πολιτικού μαυρογιαλουρισμού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, την έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός… 

Από τη μία πλευρά εμφανίστηκε –ενώπιον και του υπουργικού συμβουλίου του- απόλυτα αλληλέγγυος στον Π. Καμμένο για το θέμα των συνομιλιών του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη του Noor 1. Και όχι μόνο του πρόσφερε πλήρη κάλυψη αλλά προχώρησε και πάρα πέρα, με τις ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «η ΝΔ, αφού για μία ακόμη φορά διαψεύσθηκαν οι ελπίδες της να μην πετύχει η κυβέρνηση θετική συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους και να μην κλείσει η αξιολόγηση, τώρα εναποθέτει όλες τις ελπίδες της για πολιτική αποσταθεροποίηση» στην υπόθεση αυτή. Με απλά λόγια δηλαδή είπε ότι υπάρχει κάποιο πολιτικό σχέδιο για να υποχρεωθεί σε παραίτηση ο Καμμένος κι έτσι να πέσει η κυβέρνηση…

Από την άλλη πλευρά και πριν περάσουν λίγες ώρες έδωσε συνέντευξη, σε νεόκοπη φιλοσυριζέικη κυριακάτικη εφημερίδα, στην οποία τι υποστηρίζει; Ότι θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ! Ναι, αυτό είπε το άτομο: «Θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν το ΠΑΣΟΚ έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων…».

Τι κάνει λοιπόν πουλάει τρέλα; Την ίδια στιγμή που σφιχταγκαλιάζεται με τον Καμμένο, αρχίζει πάλι να «φλερτάρει» την Γεννηματά και τις άλλες τσόντες της κεντροαριστεράς; Αυτό εκ πρώτης όψεως δείχνει μια πολιτική σχιζοφρένεια…

Υπάρχει ωστόσο και παρασκήνιο που οδηγεί σε αυτήν τη συμπεριφορά. Δεν είναι κατ’ αρχάς καθόλου τυχαίο ότι εκδηλώνονται χρονικά στην ίδια φάση οι δύο εντελώς αντίθετες στάσεις του κ. Τσίπρα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να έχουν κανένα σημείο τομής: ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος, ΠΑΣΟΚ και λοιποί θα ήταν δυνατόν να συνυπάρξουν στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα; Αυτό δεν θα ήταν κυβέρνηση, θα ήταν κάτι άλλο. Πολιτικό πορνό, τουλάχιστον…

Κι όμως συμβαίνουν τα εξής:
Πρώτον, ο Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι το «Καμμένος gate» απειλεί ούτως ή αλλιώς να οδηγήσει σε πτώση την κυβέρνησή του, άσχετα από το τι θέλουν και τι μπορούν τα κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεύτερον, ιδιαίτερα μετά την ιστορία με την γραβάτα τη βραδιά του Eurogroup η λυκοφιλία Τσίπρα – Καμμένου έχει γίνει ακόμη πιο εύθραυστη. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την απειλή –ή έστω τη μπλόφα- του Καμμένου για «ηρωική έξοδο». Γι αυτό και του έχουν γίνει κατά καιρούς ένα σωρό παραχωρήσεις. Αν και στην υπόθεση του Noor 1 δεν τον στήριζε ο Τσίπρας, δεν είχε άλλη επιλογή από το ακολουθήσει το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Έτσι είχαν ερμηνεύσει και τη γραβάτα στο Μαξίμου…

Τρίτον, επειδή ακριβώς συμβαίνει το προηγούμενο ο Τσίπρας ψάχνει να βρει τρόπο να εξουδετερώσει την απειλή του πολιτικού συνεταίρου: «Μην με απειλείς γιατί βρίσκω άλλα συνεταιράκια για να παραμείνω στην εξουσία και να δώσω ένα κομμάτι και σε αυτούς» είναι το μήνυμα που στέλνει στον Καμμένο.

Τέταρτον αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι εκτός από όλα αυτά ο Τσίπρας βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος και με ένα διογκωμένο εσωκομματικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ολοένα και περισσότεροι θέλουν να μπει τέλος στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τον Καμμένο. Το πρόβλημα υπήρχε από παλιότερα αλλά τώρα το παιχνίδι χοντραίνει και αυτοί που ξέρουν αποκαλύπτουν ότι έχουν φτάσει και τελεσίγραφα στο Μέγαρο Μαξίμου από ομάδα βουλευτών οι οποίοι θέτουν τον Τσίπρα ενώπιον διλήμματος για την τύχη της κυβέρνησης του: «Διάλεξε, τον Καμμένο ή εμάς…». Κι εκείνος για να κερδίσει χρόνο, βγήκε και μίλησε για «προοδευτική διακυβέρνηση μετά το τέλος των μνημονίων». Δηλαδή, τους έδωσε την …υπόσχεση ότι μετά τον Αύγουστο του 2018, που υποτίθεται ότι τελειώνει το μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανεξετάσει τις συμμαχίες του.

Για να είστε καλά ενημερωμένοι λοιπόν, αυτοί είναι οι λόγοι που βρίσκονται πίσω από το νέο κρούσμα πολιτικής ανισορροπίας που μας προέκυψε…
Μ. Γιαλούρος

1 σχόλιο

  1. Ο Ανώνυμος είπε...

    ΠΑΡΤΕ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ!!

    Ανώνυμος21 Ιουνίου 2017 - 9:58 μ.μ.
    Κόψτε Τον Γκαιμπελισμό Σας !

    1ον. Το Πρόβλημα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ο Σόιμπλερ! Το Πρόβλημα ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑγγλοΑμερικάνικοι Λακέδες στο Ελλάντα τους που φτιάξαν!

    2ον. Η SPD παίζει ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΟ ΊΔΙΟ Παιχνίδι όπως πριν ανέλθει (Δίνοντας της την Εξουσία το ΑγγλοΑμερικάνικου!!! Κεφάλαιο) η NSADAP στην Εξουσία!!! Η SPD Παίζει το ΊΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ Όπως ΤΌΤΕ! Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τον ... Ελληνιστί ... Λένιν! Εδώ η SPD την Ίδια την Χώρα τους δεν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα θα ... βοηθήσουν;;; Άλλωστε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Κυβέρνηση της Γερμανίας... με ... SPD μαζί με τους Grünen ΑΝΑΛΑΒΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Μετά ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ... ΗΠΑ!!!) Βλ. Γιουγκοσλαβία!

    3ον. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ (Μοναδική Φυλή/Ράτσα/Γέννος που Έχει Αυτή Την Ιδιαιτερότητα στην Υφήλιο!!!) ΔΕΝ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΣΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ!!! Τα Αστέρια/Ήλιος Αυτοπροσδιορίζωνται με Το Φως Τους Μέσα Στο Σκότος Του Διαστήματος! Οι Πλανήτες Ετεροπροσδιορίζωνται Απέναντι στο Φως Της Ζωής! Καταλάβατε ΣΚΑΤΟΛΑΚΕΔΕΣ;;; Διότι Εάν Εσείς Είσται Έλληνες εάν Εσείς Εχεται Ελληνική Αντίληψη Τότε Εγώ/Εμείς Είμαστε Μεμέτηδες!!!
    ............


    Αλέξη άστα και βράστα!

    Είσαι εκτός Πραγματικότητας! Τόσο Κοινωνικής όσο και Πολιτικής!
    Αλλά Αυτό και Αυτά Είναι τα Χαρακτηριστικά ΤΩΝ Αποικιοκρατούμενων Λακέδων μιας πολύς ξεπεσμένης Αποικίας! Αλλά να είσουν μόνο Εσύ πάει στο διάολο Αλλά Είσαστε Όλοι Σας ή Ίδια Δομή Αυτής Της Σαπιλοβοθρήλας που το Παίζει Κυρίαρχο Κράτος και Κυρίαρχος Λαός!
    Εδώ το Ψάρι Δεν βρωμά από το κεφάλι αλλά έχει Όλο Βοθροσαπίσηει!
    Εσείς ΌΛΟΙ Είσαστε Φωστήρες Στην Υπότελεια Στην Υποταγή και Στην (ήδη) Υποδούλωσης Της Χώρας και Του Λαού Της! Αξιοι Λακέδες!

    Και να Ξέρουν Ολοι: Όπως Είναι Στην Πολιτική οι Λακέδες Έτσι ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!!! Ανωστοι Αγευστοι Ανίκανοι Ανοργασμικοί Ανώμαλοι Ακοινώνιτοι Αστοιχείωτοι και Αυτιστικοί!!!

    Δεν Διαφέρουν από Τον "Αρχιραβίνο" που τολμά να ξεστομά (Βλ. κάτωθεν) Ασυναρτησείες λές και μόλις είρθε από κάποιο Αστρικό Νεφέλωμα στην ... Ελλάδα! Παραθέτουμε:

    Αυτά Είπε ο Αρχή Φαρισσαίως Σιωνιστής Κοτσαμπάσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Τα Κατάλοιπα που μας ταλανίζουν μέχρι σήμερα! Είναι ένας Από Τους Πυλώνες Του Ανθελληνικού Συστήματος μέχρι Σήμερα! ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΧΘΥΣ!!!

    Σας Παραθέτουμε Τον Φαρισσαϊσμό Τους Την Ψυχική και Πνευματική Βρωμιά Τους:

    «Μας χρειάζεται ο φιλόσοφος γιατρός, ο στοχαστής, ο ενάρετος. Τέτοια πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά της ηθικής της υγείας», και πρόσθεσε ότι «αυτό που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι η προσήλωση μας στο αγαθό της ζωής και αυτό δεν μπορεί ποτέ να θυσιαστεί στον βωμό του κέρδους και της οικονομικής σκοπιμότητας», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων.



    Υ.Γ. Εάν Αυτός Έχει Σχέση ΜΕ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ΙΧΘΥΣ τότε Εμείς Είμαστε Τουλάχιστον ... Ανθέλληνες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση