GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρ. Παυλόπουλος: Οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία δεν έχουν περάσει

«Θα θυμόμαστε πάντα τα θύματα της σφαγής του Διστόμου, για να διδασκόμαστε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «Θυμόμαστε και θα θυμό...



«Θα θυμόμαστε πάντα τα θύματα της σφαγής του Διστόμου, για να διδασκόμαστε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Θυμόμαστε και θα θυμόμαστε πάντα τα θύματα της σφαγής του Διστόμου, όχι για να ξύνουμε πληγές του παρελθόντος, αλλά για να διδασκόμαστε όλοι από κοινού ότι οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία δεν έχουν περάσει». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία της Deutche Welle.
«Οι λαοί αντιστέκονται, αλλά πάντως παραμένουν υπολείμματα εκείνου του εφιαλτικού παρελθόντος. Όσο λοιπόν δεν ξεχνάμε τι συνέβη στο Δίστομο, δίνουμε την απάντηση που πρέπει σε αυτά τα υπολείμματα και πρέπει να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία είναι εύθραυστο αγαθό το οποίο πρέπει να το υπερασπιζόμαστε κάθε φορά», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι «υπάρχουν πολλά που μας ενώνουν όλους τους Λαούς της Ευρώπης και βέβαια την Ελλάδα και τη Γερμανία».
Με αφορμή τη συμμετοχή κατοίκων του Kassel με πλακάτ για το Δίστομο, σήμερα ημέρα επετείου της σφαγής του Διστόμου, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση είδα τους ανθρώπους από το Δίστομο εδώ, και νομίζω ότι μπορεί να βρισκόμαστε στο Kassel αυτή τη στιγμή, αλλά ο νους μας και η ψυχή μας είναι στο Δίστομο».
Ακόμη, ο ΠτΔ τόνισε ότι η Ευρώπη έχει να διαδραματίσει έναν παγκόσμιο ρόλο και για να τον φέρει σε πέρας, πρέπει να γίνει ισχυρή. «Και για να γίνει ισχυρή, πρέπει να εμπνευστεί από τον Πολιτισμό της. Αυτός είναι που θα διδάξει, ότι βεβαίως πέρα από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση πρέπει να εμβαθύνουμε τους θεσμούς της Ευρώπης. Και κυρίως πρέπει να πούμε σε αυτόν τον δύσκολο κόσμο στον οποίο ζούμε, ότι οι Αρχές και οι Αξίες αυτού του Πολιτισμού όπως ο Ανθρωπισμός, η Ειρήνη, η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη και ιδίως η Κοινωνική Δικαιοσύνη παραμένουν στο ακέραιο επίκαιρες», είπε χαρακτηριστικά ο ΠτΔ.
Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος έκανε αναφορά στα γλυπτά του Παρθενώνα. «Ο Δυτικός Πολιτισμός έχει την αφετηρία του. Είναι ο Παρθενώνας και θα παραμείνει για πάντα. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητάμε να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα. Δε ζητάμε τίποτα. Ζητάμε μόνο αυτά τα γλυπτά γιατί ανήκουν σε ένα μνημείο που ανήκει στην ανθρωπότητα και συμβολίζει από μόνο του και με μοναδικότητα την αρχή αλλά και την πορεία του Δυτικού Πολιτισμού», κατέληξε ο ΠτΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση