GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο "έδεσε" στη Νότια Κορέα - ΒΙΝΤΕΟ

Το πυρηνικό υποβρύχιο USS Cheyenne έφτασε στη Νότια Κορέα για ανεφοδιασμό εν μέσω αυξημένων εντάσεων στη χερσόνησο, αναφέρει το ρωσ...


Το πυρηνικό υποβρύχιο USS Cheyenne έφτασε στη Νότια Κορέα για ανεφοδιασμό εν μέσω αυξημένων εντάσεων στη χερσόνησο, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RT.
Το πυρηνικό υποβρύχιο κατηγορίας Los Angeles έδεσε στο νότιο λιμάνι της πόλης Busan την Τρίτη μετά από επίσκεψή του στην Ιαπωνία τον περασμένο μήνα, όπου πραγματοποίησε ασκήσεις με τις ναυτικές δυνάμεις της Ιαπωνίας.
Η Ουάσινγκτον δεν έχει κάνει προς το παρόν κάποια δήλωση, ωστόσο στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ότι το USS Cheyenne δεν είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχει σε κάποια άσκηση στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πηγή το πλοίο των 6.900 τόνων "έδεσε" περίπου 450 μίλια νότια της Σεούλ για να επιτρέψει στο πλήρωμά του να ξεκουραστεί και να αναπληρώσει τις προμήθειες.
Το υποβρύχιο φέρει πυραύλους Tomahawk που έχουν μέγιστο στόχο 3.000km. Με μήκος πάνω από 362 πόδια,το υποβρύχιο μπορεί να εκτελέσει ανθυποβρυχιακό πόλεμο μεταξύ άλλων.
Τον περασμένο μήνα, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε στον πρόεδρο των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ότι οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη «δύναμη πυρός» στην περιοχή για να αντιμετωπίσει την απειλή της Πιονγιάνγκ.
"Έχουμε δύο υποβρύχια - τα καλύτερα στον κόσμο - έχουμε δύο πυρηνικά υποβρύχια - όχι ότι θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε καθόλου", δήλωσε ο Τραμπ.
Στα τέλη Απριλίου, το πολεμικό πλοίο USS Michigan έδεσε στη Νότια Κορέα την στιγμή που άλλα πολεμικά πλοία με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Carl Vinson πλησίασαν στη χερσόνησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση