Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

  Έπαινος Σόιμπλε για Τσακαλώτο - "Καρφί" για τον Τσίπρα


  Με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια μίλησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε συνέδριο του Bloomberg στο Βερολίνο.
  Είναι ένας «εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών» και «σκληρός διαπραγματευτής», είπε, ρίχνοντας παράλληλα και ένα καρφί προς την πλευρά του Μαξίμου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον εμπιστεύεται πολύ λίγο.
  Στην ίδια συνέντευξη, ο Σόιμπλε εμφανίσθηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει στο μεθαυριανό Eurogroup απόφαση για την Ελλάδα. «Θα έχουμε», είπε, «την Πέμπτη λύση για την Ελλάδα».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  3 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 14 Ιουν 2017, 5:09:00 π.μ.

  Ο κ. Σόιμπλε έχει αν ψαχτεί λίγο θα δει ότι ο ΑΝΤΊΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΣ είναι κυρίαρχος παντού στην Ευρώπη...και όταν τους αποκαλώ ναζί, δεν αναφέρομε βέβαια στον απλό γερμανικό λαό άλλα στους Γερμανούς κυβερνώντες και στης γερμανικές ΕΛΙΤ...

  Το λαρδί {λίπος} ΤΕΛΕΊΩΣΕ από τον Ελληνικό ΛΑΌ που έδωσε ανοχή και χρήματα στης αρχές τον μνημονίων νομίζοντας ότι θα πλήρωνε κάτι και θα έσωζε από τους οικονομικούς δολοφόνους και τους εδώ συνεργάτες τους, την οικογένεια του ,το σπίτι του, την πατρίδα του..Και μετά ήλθαν οι ανεξάρτητες αρχές ΠΟΥ ΌΠΟΥ ΔΙΑΒΆΖΕΤΕ ανεξάρτητη αρχή να θυμάστε και να πηγαίνει το μυαλό σας στην λέξη Κομμαντατούρ (γερμ. Kommandantur) ονομάζονταν τα γερμανικά φρουραρχεία τα οποία είχαν εγκατασταθεί στις κατεχόμενες χώρες...ΟΛΕΣ οι ανεξάρτητες αρχές καταργούν την κάθε Ελληνική κυβέρνηση το κάθε έθνος κράτος και ΟΛΕΣ είναι επανδρωμένες με Γερμανοτσολιάδες ..

  π.χ.. Αν οι ανεξάρτητες αρχές λειτουργούσαν τόσο αξιοκρατικά δημοκρατικά τι τους θέλουμε τους πολίτικους;; τους δικαστές !!!! ανεξάρτητη αρχή είναι και η FIFA, Η UEFA, H EΠΟ και όμως με τα σεντόνια μάζευε της Διοίκησης τους το FBI...ΓΙΑ ΛΑΔΏΜΑΤΑ... Είναι αυτό που λέω ποιος θα μας φύλαξη από τους φύλακες;;.. ΜΌΝΟ η γνώση, η έρευνα, η δημοσιοποίηση με όποιο τρόπο και κόστος...

  Πολλοί πιστεύουν ότι αν κάνουν μια κυβέρνηση αντιλαϊκή όλα τα κόμματα δεν θα υπάρχει αντίσταση μα είπα ΤΟ ΛΑΡΔΊ που Γευτήκαν η προηγούμενες κυβέρνησης στην αρχή τον μνημονίων ΔΕΝ υπαρχή στον απλό ΛΑΌ έτσι οι επιθέσεις θα γίνουν σε ιδιωτικές περιουσίες {ξενοδοχεία , σπίτια, πλοία} που δεν χρωστάνε ΤΊΠΟΤΑ άλλα αν δεν έχουν να πληρώσουν ένα φόρο επάνω στον φόρο, του φόρου και ξανά φόρο και νομίζουν ότι θα τους τα αρπάζουν τα σπίτια με ένα κλικ..ΚΑΜΙΚΆΖΙ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΔΕΙ... νομίζουν ότι αν θα πηγαίνουν πρωί η νύχτα [αυτά τα σχέδια μας ετοιμάζουν} να τους βγάζουν από τα σπίτια τους ΑΥΤΟΊ δεν θα έχουν παγιδέψει όλο τον χώρο και με ένα κλικ να γίνεται ΑΡΚΆΔΙ με μεγάλο ΜΠΑΜ....{είναι να μην γίνει η αρχή}..ΤΟ ΛΑΡΔΊ τελείωσε...

  Έχομε ένα πολιτικό σύστημα μαζί με το μιντιακό που μας λένε από το πρωί μεχρι το βράδυ να κάνουμε μεταρρυθμίσεις να γίνουμε ανταγωνιστικοί !!!!Με ποιους σε ποιο είδος παράγωγης;;...Να πουλήσουμε ότι λέγετε ακόμα κρατική περιουσία άλλα λεφτά δεν θα πάρομε θα πάνε στο ΧΡΕΟΣ ΛΈΝΕ ..ΚΑΙ ΜΕΤΆ..

  Ο μέγας ΜΗΣΤΟΤΑΚΗΣ λέει να έλθουν επενδύσεις να βρεθούν θέσεις εργασίας!!! Άλλα η μητρικές εταιρείες θα είναι έξω ΆΡΑ ΦΩΡΟΣ ΜΗΔΈΝ;; με μισθούς 400 ευρώ και κόστος ζωής Γερμανίας;; Άστο ρε Κυριάκο δεν βγαίνει ούτε έτσι ο λογαριασμός θα τρελαθείς να βάζεις κόσμο ΦΥΛΑΚΉ και πόσο θα αντέξεις;;..

  Ο μέγας ΤΣΙΠΡΑΣ λέει να βγούμε στης αγορές ..μάλιστα..να κάνουμε ΤΙ;;; Να πάρομε δάνεια για να πληρώνουμε τα δανεικά;;; ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΙ ;;;

  Ελπίζω να μην μας δώσουν καμιά δόση ΚΑΙ να τους πούμε ΩΜΆ ΩΜΆ ουκ λάβει πάρα του μη έχοντος , ώστε να κατασχέσουν ότι λογαριασμό Ελληνα υπάρχει στο εξωτερικό..Ξέρετε γιατί δεν παράγουν οι Έλληνες στην Ελλάδα;; Διότι ΈΧΟΥΝ τρελαθεί από της μαλακίες ΌΛΟΥ του πολίτικου προσωπικού..Τι δήγματα είδατε στην Γαλλία;;; από τους 100 Γάλλους 51 δεν πήγαν να ψηφίσουν ο μέγας Ναπολέων Μακρον από τους 49 που Ψηφίσαν πήρε 32% δηλαδή από τους 100 Γάλλους 16!!!! δεν σας φαίνεται λίγο μεγάλη η διαφορά 84 Γάλλοι σαν να λένε κάτσε να φέρεις κανένα Γερμανικό νόμο τύπου Σόιμπλε και θα δεις τι θα γίνει ...ΑΥΤΆ είναι τα πραγματικά αποτελέσματα ΟΙ 16 να κάνουν κουμάντο τους 86;;..

  Καλό κουράγιο κ.Μακρόν...Καλό κουράγιο κ. Σόιμπλε.. Καλό κουράγιο στους ηλίθιους πολίτικους Ευρωπαίους και μη που τους κάνουν ότι θέλουν 150 ΛΌΜΠΙ ...

  Uros

  Ανώνυμος είπε... 14 Ιουν 2017, 5:50:00 π.μ.

  Προκόπη, καλησπέρα!

  Έμαθα ότι σε συνέντευξή σου στη γερμανική Die Welt είπες το αμίμητο... «ο κ. Σόιμπλε είναι πρότυπο στην τήρηση των κανόνων [...]. Ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε είναι αυστηρός, αλλά δίκαιος»!

  Μάλιστα!

  Ελπίζω να μην το άκουσαν οι δεκάδες χιλιάδες αυτόχειρες συμπατριώτες μας, οι εκατοντάδες χιλιάδες, Έλληνες, οικονομικοί πρόσφυγες που ψάχνουν στα πέρατα του κόσμου μια φέτα ψωμί, οι δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, τρόφιμοι των συσσιτίων και ένοικοι των χαρτόκουτων.

  Τις μέρες που επισκέπτεσαι το Δίστομο για να «θρηνήσεις» τα αθώα θύματα που άφησαν πίσω τους τα θηρία-πρόγονοι του Σόιμπλε, του στέλνεις την ευαρέσκειά σου και την... εκτίμησή σου προς το πρόσωπό του!!

  Βέβαια, αν προσπαθούσα να μπω στη θέση σου και να βρω μια δικαιολογία για το παραστράτημα, θα έλεγα ότι... «όλα γίνονται για τη σωτηρία της πατρίδας».

  Όλα, Προκόπη!

  Ακόμα και ο θεσμός του Προέδρου της χώρας, στα πόδια ενός απλού υπουργού μιας ξένης δύναμης, τον οποίο παρακαλείς να βρει μια... «φόρμουλα που θα μας επιτρέψει να μπορέσουμε πράγματι να απομειώσουμε το χρέος»!!

  Επίτρεψέ μου Προκόπη, να σου πω ότι εγώ δεν θα απευθυνόμουνα με αυτό το ύφος, ούτε στον προϊστάμενό μου, ακόμα κι αν παιζόταν το ψωμί της οικογένειάς μου!

  Σε άλλη αποστροφή της συνέντευξής σου, και στην προσπάθειά σου να φανείς και λίγο επικριτικός (όπως λέμε... ολίγον έγκυος) ως προς τη στάση της Γερμανίας, πέφτεις σε δεύτερη λακούβα.

  Ξεχνώντας αυτό που είπες... «να μπορέσουμε πράγματι να απομειώσουμε το χρέος», απευθυνόμενος στον υφιστάμενό σου (υπουργός είναι και όχι ισότιμός σου) και παρασυρμένος από το ικετευτικό ύφος, εκλιπαρείς, λέγοντας «...η Γερμανία θα πρέπει να τηρήσει τις δικές της υποσχέσεις και να εγκρίνει κάποια ελάφρυνση του χρέους»!

  Είδες πόσο γρήγορα κι εύκολα μπορείς να ξεπέσεις από το «να μπορέσουμε πράγματι να απομειώσουμε το χρέος» στο... ικετευτικό «κάποια ελάφρυνση του χρέους»;
  Δεν σου θυμίζει λίγο αυτό το... «ότι έχετε ευχαρίστηση»;

  Ξέρεις πολύ καλά, Προκόπη, ότι το χρέος –που οι ίδιοι οι εταίροι σου δημιούργησαν εις βάρος της χώρας μας- το έχουμε πληρώσει τρις και τετράκις, με το αίμα μας!

  Όμως εσύ και όλοι οι άλλοι, «κυβερνώντες» και «αντιπολιτευόμενοι», δεν είχατε ποτέ τα κότσια -ή δε σας βόλευε, καθ` ότι νυν και πρώην βο(υ)λευτές, όλοι σας- να τους διαολοστείλετε, να τους πετάξετε τα κωλόχαρτά τους στη μούρη, να απαιτήσετε από τους απατεώνες να μας επιστρέψουν τα κλεμμένα «δάνεια» της α΄ κατοχής και να αποζημιώσουν, οι φονιάδες, τις οικογένειες που ορφάνεψαν από τα εγκλήματά τους.

  Όσο για τις επανορθώσεις, θα είχαμε όλον τον καιρό να τις διεκδικήσουμε!

  Αυτά θα έπρεπε να ζητήσεις από τον... «δίκαιο κ. Σόιμπλε».

  Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

  Αλλιώς... ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.

  Καληνύχτα, Προκόπη!

  Ανώνυμος είπε... 14 Ιουν 2017, 6:04:00 π.μ.

  Με την Ζωή ή με τον Γλέζο, με τον Γλέζο ή με την Ζωή; Ιδού η απορία.

  Στο ερώτημα με τον Γλέζο ή με την Ζωή ή ανάποδα αν προτιμάτε, τότε η δική μου απάντηση θα είναι αιρετική ούτε με την Ζωή αλλά ούτε και με τον Γλέζο αναγνωρίζοντας ότι το προηγούμενο γεγονός που έλαβε μέρος τις προηγούμενες μέρες είναι άνευ σημασίας για το κρισιμότατο και μέγιστης αξίας θέμα να αποδοθεί το δίκαιο στον ελληνικό λαό για όσα προκάλεσαν οι Γερμανοί κατακτητές στο προηγούμενο Ράιχ. Είμαι μονάχα υπέρ της απελευθέρωσης της πατρίδας από το δ' Ράιχ!

  Ο Γλέζος υπήρξε πρόσφατα ευρωβουλευτής του ΣυΡιζΑ με προεκλογική του υπόσχεση να απαιτήσει ότι δικαιούται η Ελλάδα από την Γερμανία για τα ολοκαυτώματα του Χίτλερ και των Γερμανών στρατιωτικών τους στη χώρα μας, όπως συμβαίνει μ' όλα τα έθνη πάνω στο διεθνές δίκαιο...

  Δυστυχώς, ο Γλέζος δεν τήρησε την υπόσχεση του παρά μονάχα στο τέλος της θητείας του έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικές κάμερες απ' έξω απ' το Κοινοβούλιο για τούτο το ζήτημα, δηλαδή όχι μέσα στο επίσημο σώμα για να υποχρεωθεί να λάβει θέση τόσο η Γερμανία όσο δε και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ω σαν να μην είχε την θέση τούτη που 'χε λάβει απ' τον ελληνικό λαό, δηλαδή...

  Επίσης και ο ίδιος ο Σόιμπλε όταν είχε βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον τότε ομόλογο του τον Λιού του 'χε πει ότι όπως εμείς δεν παρεμβαίνουμε στο ζήτημα με το Πουέρτο Ρίκο και των Η.Π.Α...

  Έτσι κι εσείς να μην το κάνετε αυτό σ' εμάς με την Ελλάδα, όπως επίσης η έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας είναι στην Γερμανία και δη στην Φρανκφούρτη και τέλος το ευρώ ως σύμβολο τόσο στο νόμισμα τους ενός ή του δύο ευρώ έχει τον γερμανικό αυτοκρατορικό αϊτό (το πουλί που ήθελαν οι Γερμανοί βετεράνοι των Ναζί να τοποθετήσουν στο Μάλεμε για να τιμήσουν τους τότε Ναζί στρατιώτες τους, προσφάτως, πρόκειται για ένα έμβλημα ιστορικό σ' όλα τα γερμανικά Ράιχ ο αυτοκρατορικός αϊτός)...


  Είναι πλήρως αντιληπτό ότι η Ευρωζώνη είναι το νέο Ράιχ της σημερινής Γερμανίας όπου δεν μπορεί να αντιδράς για το προηγούμενο Ράιχ και να παραβλέπεις αυτήν την πραγματικότητα ότι τελούμε υπό τον γερμανικό ζυγό για άλλη μία φορά στην πατρίδα όπως άλλοτε...

  Νικόλαος Μπαγιαρτάκης

  Item Reviewed: Έπαινος Σόιμπλε για Τσακαλώτο - "Καρφί" για τον Τσίπρα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr