Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

  Εκλογές ΕΣΗΕΑ: Νίκη για τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους», αποδυνάμωση για την «Συσπείρωση»

  Νίκος Μποζιονέλος  
  Βy AggelaNtarzanou
  Μέχρι αργά μετά τα μεσάνυκτα συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για το νέο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατανομή των εδρών στις παρατάξεις. Η καταμέτρηση συνεχίζεται σήμερα, με τους σταυρούς προτίμησης και τις άλλες κάλπες για τα Πειθαρχικά κλπ.

  Η προσέλευση κρίνεται σχετικά ικανοποιητική, καθώς οι ψηφίσαντες ανέρχονται σε 3.108, περίπου 100 λιγότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2015.

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, έως αργά χθες μετά τα μεσάνυχτα, προηγούνταν με σημαντική ενίσχυση η παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» (επικεφαλής η Μαρία Αντωνιάδου). Η παράταξη που πρόσκειται στον χώρο της δεξιάς- κεντροδεξιάς- ακραίου κέντρου αυξάνει τις έδρες της από 4 σε 5, ενώ διεκδικεί σοβαρά και 6η έδρα, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του 11μελούς Δ.Σ.

  Δεύτερη σε ψήφους καταγράφεται η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος», που κινείται στο χώρο της Αριστεράς, αποδυναμωμένη ως χθες κατά μία έδρα, ωστόσο διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη.

  Σημαντική άνοδο σημειώνει ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Συσπείρωση, εκλέγει ένα μέλος στο ΔΣ και έως χθες διεκδικούσε και δεύτερο.

  Μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί εκτός Δ.Σ. έχει η παράταξη «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι» (με επικεφαλής τον Χρ. Κυρίτση) που κινείται στον χώρο της παραδοσιακής δεξιάς. Όπως φαινόταν ως αργά το βράδυ χθες, μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της απορροφήθηκε από την παράταξη των «Ενωμένων Δημοσιογράφων».

  Από έναν σύμβουλο στο νέο Δ.Σ. αναμένεται να αναδείξουν οι τρεις παρατάξεις των Δ. Τσαλαπάτη, Ν. Νταουντάκη και του ΚΚΕ. Έως αργά χθες, ορατός ήταν ο κίνδυνος μία από τις τρεις παρατάξεις να μην καταφέρει να εκλέξει σύμβουλο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 9 Ιουν 2017, 3:29:00 μ.μ.

  Ξέρει η ΕΣΗΕΑ ότι Κάποιος ... Άγνωστος Αφανής Έλληνας ο Κωστής Παλαμάς
  Εγραψε Στην Λογική Της Γλώσσας ΤΩΝ Ελλήνων!!!


  "Δεν έχεις Όλυμπε Θεούς, Μηδέ Λεβέντες Όσσα, Ραγιάδες έχεις Μάνα Γη, Σκυφτούς για το ΧΑΡΑΤΣΙ, Κούφιοι και Οκνοί καταφρονάν τη Θεία τραχειά Σου Γλώσσα,των Ευρωπαίων Περίγελα και Των Αρχαίων Παλιάτσοι ... Και Δημοκόποι Κλέωνες και Λογοκόποι Ζωίλοι, και Μαμμωνάδες Βάρβαροι,και Χαύνοι Λεβαντίνοι, Λύκοι ώ Κοπάδια οι Πιστικοί και Ψωριασμένοι οι ΣΚΥΛΟΙ κι οι Χαροκόποι Αδιάντροποι και ΠΟΡΝΗ η Ρωμιοσύνη."

  Ανώνυμος είπε... 9 Ιουν 2017, 8:36:00 μ.μ.

  Μ Ι Ρ Α Κ Ο Λ Ο – Σ Ι Ρ Ζ Α Ι Ω Ν – Α Ν Ε Λ

  Το δημοσιεύω με μεγάλη καθυστέρηση καθώς είχα απαγορευτικό από το πνεύμα του παρακάτω μακαρίτη για τέσσερα τέρμινα να μη βγάλω λέξη για όσα είδα και άκουσα.
  Αναστήσανε οι αθεόφοβοι αποθαμένο!
  Ναι! πήγαν σε ένα νεκροταφείο ο Τσίπρας με τον Καμμένο δώδεκα ή ώρα τα μεσάνυκτα πριν τέσσερα τέρμινα με κουστωδία μεγάλη, υπουργούς και βουλευτές, με φανούς, λαμπάδες, λάβαρα και εξαπτέρυγα που για κεφαλές είχαν κορνίζες με τις σελίδες από το τρίτο μνημόνιο, κοντάρια και λόγχες, με θυμιατά που καίγανε αρωματικά λιβάνια ( αν σας πει κανείς ότι φοβόντουσαν και αντί για λιβάνι είχαν βάλει ξεραμένο ασβό για να διώχνουν τα κακά πνεύματα είναι ψέμα ) ΄Ενας από αυτούς που ήταν ντυμένος παπάς, κρατούσε ένα ομοίωμα ευαγγελίου καθόσον όλη η κουστωδία αποτελείτο από άθεους και έψελνε το Avanti popolo με βροντώδη φωνή σε Α’ ήχο ως το Σώσον Κύριε τον λαόν σου, ξυπνώντας και απομακρύνοντας τα όποια πτηνά, ποντίκια, κατσαρίδες κλπ είχαν επιλέξει το νεκροταφείο για κατοικία τους.
  Εγώ ήμουν εκεί με την γκόμενα,( καθότι βιτσιόζα ) τρεις τάφους πιο πέρα από αυτόν που τους ενδιέφερε σε ένα κοιμητήριο, είναι πολλά τα λεφτά, έτσι είχα θέα και τα είδα όλα.
  Πρώτα είδα τον Τσίπρα με τον Καμμένο να βάζουν από ένα ψευτοράσο κάτι σαν ζουρλομανδύα και τον παπά να τους λέει να σκύψουν, αφού το έκαμαν τους πασπάλισε με στάχτη τσουκνίδας και τους έλουσε με μαύρο Σιφνέικο ξύδι για να τους εξαγνίσει, και να μπορούν να ζητήσουν ό’τι θέλουν από τον νεκρό.
  Τότε ο τσίπρας ανέβηκε πάνω στο μνήμα και ήταν να τρομάζεις καθώς φώναζε, Δάσκαλε αναστήσου! Τρείς φορές τόπε και δείτε το τρομακτικό, ο τάφος ράγισε, γρήγορα πήρε σειρά ο καμμένος που με μεγάλη σπηλαιόδικη φωνή είπε, Δάσκαλε Δεύρο έξω! Τότε τα μάρμαρα μετακινήθηκαν η κουστωδία χέστηκε, κεριά και εξαπτέριγα ποδοπατήθηκαν, φόβος πολύς σαν χταπόδι ραφηνιώτικο τους αγκάλιασε.
  Όμως ο τσίπρας με τον καμμένο μ’ όλο που τάχαν κλάσει έμειναν εκεί ώσπου ο νεκρός βγήκε έξω, κατάλαβε τον πόνο τους και τους λέει, τι θέλετε από εμένα; Δάσκαλε λέει ο τσίπρας, θα χάσουμε τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, όμως αυτό που θέλουμε από σένα είναι να μας πεις τι να κάνουμε έτσι που να μισήσει ο λαός αυτούς που θα τις κερδίσουν! Ο Δάσκαλος το σκέφτηκε και τους λέει, αυτά τα έχω περάσει και εγώ αλλά τότε την βρήκα μια λύση, και αυτό θα κάνω τώρα και για εσάς.
  Να λοιπόν τι θα κάνετε, θα νομοθετήσετε επώδυνα μέτρα που θα έχουν εφαρμογή για μετά τις εκλογές, θα κάνετε και λιγάκι θέατρο, ξέρετε εσείς, ότι τάχα μου σας υποχρεώνουν, και έτσι μόλις οι άλλοι κερδίσουν τις εκλογές θα τα βρουν μπροστά τους, τότε εσείς θα βγείτε στους δρόμους και θα φωνάζετε, οι ανίκανοι δεν μπορούν να μην τα εφαρμόσουν; Θα τους λέτε και γερμανοτσολιάδες, γιουσουφάκια, γκεσταπίτες, θα βάλετε τους δικούς σας που είναι μαγκιόροι στο ξεχαρβάλωμα και στις μπόμπες να τα κάνουν ρημαδιό, και όλα θα πάνε καλά, άντε γειά σας, πέσανε στα γόνατα αυτοί του φίλησαν χέρια και πόδια μάζεψαν τους δικούς τους και άδοντας χαρούμενοι το Avanti popolo πήραν το δρόμο για την Βουλή.

  Item Reviewed: Εκλογές ΕΣΗΕΑ: Νίκη για τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους», αποδυνάμωση για την «Συσπείρωση» Rating: 5 Reviewed By: Press Fm