GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλες καταστροφές και τραυματίες στη Λέσβο από τον ισχυρό σεισμό

Σπίτια κατέρρευσαν στο Πλωράρι - Σχεδόν ισοπεδώθηκε το χωριό Βρίσα - Αγωνία για μία εγκλωβισμένη γυναίκα Ισχυρός σεισμός τ...


Σπίτια κατέρρευσαν στο Πλωράρι - Σχεδόν ισοπεδώθηκε το χωριό Βρίσα - Αγωνία για μία εγκλωβισμένη γυναίκα

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε στις 15.30 ώρα Ελλάδος το βορειοανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε ένταση 6,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει ένταση 6,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχή της Σμύρνης και το εστιακό βάθος του σεισμού είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 10 χλμ.

Διαβάστε ακόμα: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε Μυτιλήνη και Χίο

Λίγα λεπτά μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό που συντάραξε τη Μυτιλήνη, ένας νέος σεισμός, προφανώς μετασεισμός, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:35. Και αυτή η σεισμική δόνηση είχε το ίδιο επίκεντρο δηλαδή περίπου 15 χλμ νότια του Πλωμαρίου.

Σπίτια κατέρρευσαν στο Πλωράρι ενώ τις μεγαλύτερες ζημιές έχει υποστεί το χωρίο Βρίσα, όπου υπάρχει και μία εγκλωβισμένη γυναίκα.

Εδώ και ώρες έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση της 45χρονης. Στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας προσπαθούν να φτάσουν κάτω από τα ερείπια όπου θεωρείται ότι βρίσκεται η γυναίκα.

Δείτε σχετικά: Βίντεο με τις σοβαρές υλικές ζημιές στη Λέσβο από τα ισχυρά Ρίχτερ 

«Το μισό χωριό έχει μεγάλες ζημιές και πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει»  ανέφερε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Έκτακτων Αναγκών του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας.

Όπως δήλωσε ο κ. Στέλιος Πανσεληνάς, κάτοικος της Βρίσας, «εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε αυτό αφορά τα παλιά σπίτια του χωριού, καθώς τα νεότερα δεν έχουν τόσο σοβαρές ζημίες.

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες της Πυροσβεστική για την ανάσυρση τραυματιών από τα ερείπια της Βρισάς.  Πληροφορίες μιλάνε για ηλικιωμένους που ζουν στο χωριό και οι οποίοι δεν απαντάνε στα τηλέφωνα που δέχονται από οικείους τους.

Τέλος, μαζί με την ομάδα της ΕΜΑΚ που μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Μυτιλήνη με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού θα είναι και ένας εκπαιδευμένος σκύλος για τις έρευνες μέσα στα χαλάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση