GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους επειδή τρεις επιβάτες συνομιλούσαν για τρομοκρατία

Έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κολωνίας έκανε αεροσκάφος της εταιρείας easyJet που πραγματοποιούσε την πτήση από την Λιουμπλιάνα...


Έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κολωνίας έκανε αεροσκάφος της εταιρείας easyJet που πραγματοποιούσε την πτήση από την Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας με προορισμό το Λονδίνο, καθώς τρεις επιβάτες συνομιλούσαν για «τρομοκρατικά θέματα», ανέφερε ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.
Οι 151 επιβάτες της πτήσης εκκένωσαν με ασφάλεια το Airbus 319 χρησιμοποιώντας τις εξόδους κινδύνου του, με τις αστυνομικές δυνάμεις να διεξάγουν ελέγχους ασφαλείας στο αεροσκάφος και να συγκεντρώνουν καταθέσεις από τους επιβάτες, τόνισαν οι αρχές του αεροδρομίου με ανακοίνωση.
Η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη εκπρόσωπο της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, ανέφερε πως ο πιλότος του αεροσκάφους αποφάσισε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση, όταν οι επιβάτες είπαν στους αεροσυνοδούς ότι άκουσαν τους τρεις άνδρες να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «βόμβα» και «εκρηκτικά».
Έξι πτήσεις εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια ως αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αεροδρομίου και ως απόρροια του περιστατικού επηρεάστηκε για αρκετές ώρες η εναέρια κυκλοφορία.
Οι δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας κατέσχεσαν ένα σακίδιο πλάτης που ανήκε σε έναν από τους άνδρες και προχώρησαν σε μια ελεγχόμενη έκρηξή του έξω από το αεροσκάφος, ανέφερε η αστυνομία.
Οι αρχές δεν έδωσαν πληροφορίες για το περιεχόμενο του σακίδιου και τόνισαν πως αξιωματούχοι συνέχισαν να το ερευνούν.
Οι τρεις άνδρες, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, συνελήφθησαν και έως αργά το βράδυ του Σαββάτου ανακρίνονταν από την αστυνομία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση