Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

  ΠΩΣ τον χτυπά κάτω από τη μέση! Η "ΑΥΓΗ" αδειάζει τον Τζανακόπουλο...

  Dimitris Markopoulos 
   Η ΑΥΓΗ αδειάζει τον Τζανακοπουλο ή μου φάνηκε;
  Ο κάποιος που ντρέπεται
  Καρτερός Θανάσης
  Δημοσίευση: 10 Ιουνίου 2017 1

  Υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση που συμπαθώ περισσότερο επειδή δεν χρησιμοποιεί την κρατική αυτοκινητάρα σχεδόν ποτέ, δεν πηγαίνει στην ταβέρνα συνοδεία αστυνομικών και πληρώνει μόνος του ουκ ολίγα γεύματα

  Ονόματα δεν λέω, για να μη θεωρηθεί ότι θέλω να επηρεάσω κανέναν, αλλά υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση που συμπαθώ περισσότερο από άλλους. Και όχι γιατί κάνει τη δουλειά του καλύτερα από τους πολλούς. Αλλά με τα κριτήρια εκείνου του λαϊκίστικου ρομαντισμού που μελώνει κάθε αριστερή καρδιά. Έτσι που να βρίθει ο χώρος από ερωτευμένους, ας πούμε, μ’ εκείνον τον πρώην Πρόεδρο της Ουρουγουάης, πρώην μέλος των Τουπαμάρος, που πήγαινε στο προεδρικό μέγαρο με το “κατσαριδάκι” του, έμενε στο εξοχικό του χαμόσπιτο, και τον έπαιρνε ο ύπνος στον πάγκο περιμένοντας τη σειρά του στο ΙΚΑ. Μια εικόνα ίση με χίλια ταρατατζούμ.

  Τι να κάνουμε; Υπάρχει και μια τρυφερότητα των απλών αξιών στην Αριστερά. Κι αυτός ο κάποιος κέρδισε τη συμπάθειά μου με την τρυφερότητα που τα μικρά διαχέουν στο περιβάλλον μιας εξουσίας, υπονομευμένης από τα μεγάλα. Δεν χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, την κρατική αυτοκινητάρα σχεδόν ποτέ. Προτιμά το δικό του, που οδηγεί μόνος. Δεν πηγαίνει στην ταβέρνα με φίλους, αν δεν στείλει στα σπίτια τους τους αστυνομικούς που είναι υποχρεωμένοι να τον φυλάγουν. Δεν δέχεται ποτέ, στις ολιγοήμερες διακοπές του, αστυνομική συνοδεία. Και πληρώνει μόνος του ουκ ολίγα γεύματα, που θα μπορούσε να χρεώσει στο Δημόσιο.

  Σιγά τον πολυέλαιο, θα πείτε. Ακριβώς, σιγά τον πολυέλαιο. Γιατί εδώ μιλάμε για το καντηλάκι του καθενός που βρέθηκε υπό το φως των πολυελαίων, αλλά -οφείλει να- κουβαλάει μαζί του τις νύχτες και τις μέρες μιας σεμνότητας, που η Αριστερά σφυρηλάτησε μέσα σε υπόγεια και πίσω από σύρματα. Τον ρώτησαν κάποτε γιατί αποφεύγει τα παραφερνάλια της εξουσίας, που στο κάτω - κάτω τα δικαιούται. Ντρέπομαι, απάντησε. Ντρέπεται! Τον κόσμο εννοούσε, που τρέχει για το μεροκάματο, τα ταμεία ανεργίας, τις εφορίες, τα ιδρύματα βασανισμού του πολίτη. Κι αυτός να περνάει δίπλα του, προστατευμένος από φιμέ τζάμια.

  Και να που βγαίνει κάτι χρήσιμο από τον λαϊκίστικο ρομαντισμό. Διότι να αισθάνεται κανείς αυτού του είδους την ντροπή, τη συστολή, το τσίμπημα της ενοχής, όταν, εν ονόματι των φτωχών που εκπροσωπεί, απολαμβάνει μικρές ή μεγάλες εξουσίες, σημαίνει ζώσα συνείδηση. Τι κάνει, τι πρέπει να μην κάνει, για ποιους κάνει, ό,τι κάνει. Ε, γι’ αυτό συμπαθώ κι εγώ τον κάποιον. Γιατί ντρέπεται...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 12 Ιουν 2017, 5:43:00 μ.μ.

  Τους παραδέχομαι τους Γερμανούς και τους πρώην και τους νυν ,καταφέρνουν ΠΆΝΤΑ να διαλύουν την όποια αντίσταση εμφανίστηκε στον δρόμο τους είναι μάστορες να σπέρνουν την διχόνοια. Άξια εξουσίαζαν και θα εξουσιάζουν την ΕΥΡΏΠΗ.
  Με ένα μάτσο λουλούδια καθαρίζουν από της θηριωδίες και δολοφονίες με τους ραγιάδες Έλληνες , και Συνεχίζουν.

  Ούτε το τι πιστεύουν δεν μπορούν να προσδιορίσουν [οι δυο σύντροφοι] Όμως θα μας πει ο κ. Μανώλης Γλέζος ο πρώην Βρυξελλιότης για τα ΛΌΜΠΙ που είναι μέσα στην ευρωβουλή και επιβάλουν την πολιτική τους;; Και οι ευρωβουλευτές ως πειθήνια και αδύναμα ανθρωπάκια προσυπογράφουν ΑΠΟΦΑΣΗΣ της EOS και ASD > http://www.asd-stan.org/..https://www.gifas.asso.fr/fr/..https://www.adsgroup.org.uk/..https://www.tedae.org/es..Αν θα ψάξετε λίγο {ΌΧΙ ΠΟΛΎ} ..ίσως να καταλάβετε ότι ΌΛΑ είναι ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΑ από αυτούς για τα συμφέροντα αυτών..

  Οι πολιτικοί και η πολιτική είναι για το θεαθήναι και για τους μουζίκους τους λαούς Αυτές η σημαίες δεν κατεβαίνουν...

  Δεν ξέρει κάνεις τίποτα;;, ΔΕΝ μιλά ουδείς;;;.. Είναι τα αφεντικά τους...Γύρω από το ευρωκοινοβούλιο είναι τα κτήρια γεμάτα από τα γραφεία με τους πραγματικούς κυβερνήτες , είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιος ~ πότε θα δώσουν το ρόλο και σε ποιο κόμμα να παιζει την κυβέρνηση..

  Εκεί παίζουν τα παιγνίδια τους οι Οικονομικοί δολοφόνοι.. Και ΝΑΙ είναι ισχυροί 3-4 χώρες του πλανήτη αντιστέκονται ακόμα της οποίες της κυκλώνουν εδώ και δυο χρόνια μεθοδικά με τρόπους που δεν καταλαβαίνει ο απλώς ανθρώπινος νους... ΖΟΎΜΕ μέσα στον αόρατο πόλεμο τους που όταν τον δούμε θα είναι πολύ αργά διοτι θα μας έχουν μείνει μόνο λίγα λεπτά της ώρα ζωής, εύχομαι να μοιράσουν καλά τον κόσμο τα ΛΌΜΠΙ και να μην αφανιστούμε σαν τους δεινοσαύρους ..

  Όσοι πιστεύετε ακόμα ότι υπάρχει ιδεολογική αντίσταση~ αντιπαράθεση πολιτικής ΕΊΣΤΕ ΒΑΘΙΆ ΝΥΧΤΩΜΈΝΟΙ..

  Uros

  Item Reviewed: ΠΩΣ τον χτυπά κάτω από τη μέση! Η "ΑΥΓΗ" αδειάζει τον Τζανακόπουλο... Rating: 5 Reviewed By: Press Fm