GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοίνωσε τους πρώτους υπουργούς η Μέι – Στήριξη από τους Ιρλανδούς

Φίλιπ Χάμοντ, Μπόρις Τζόνσον και Ντέιβιντ Ντέιβις παραμένουν στις θέσεις τους στη νέα κυβέρνηση - Μόνον οι Συντηρητικοί μπορούν ...



Φίλιπ Χάμοντ, Μπόρις Τζόνσον και Ντέιβιντ Ντέιβις παραμένουν στις θέσεις τους στη νέα κυβέρνηση -

Μόνον οι Συντηρητικοί μπορούν να κάνουν κυβέρνηση, διαμήνυσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Η επικεφαλής του κόμματος που βγήκε πρώτο αλλά χωρίς αυτοδυναμία στο κοινοβούλιο, δήλωσε ότι οι Συντηρητικοί είναι το μοναδικό κόμμα που είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση ικανή να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit.
Λίγο αργότερα, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε τα βασικά στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης, τα οποία θα παραμείνουν και στη νέα που σχεδιάζει η Μέι.
Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, παραμένουν στις θέσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, Άμυνας Μάικλ Φάλον και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Την πληροφορία αυτή είχαν μεταδώσει λίγο νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο BBC και η εφημερίδα Sun.
Επίσης, τα βρετανικά μέσα μετέδωσαν ότι το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας θα στηρίξει του Συντηρητικούς, ώστε να φθάσουν τις 326 έδρες που απαιτούνται για πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

«Μόνο εμείς μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση»

Βαλλόμενη επειδή προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές και μετά έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η Μέι είπε ότι θα συνεχίσει το κυβερνητικό έργο της και θα ορίσει σύντομα νέο υπουργικό συμβούλιο. Πρόσθεσε ότι ενδεχόμενες αλλαγές στο προσωπικό επιτελείο της θα γίνουν κάποια άλλη ημέρα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην κριτική που της ασκείται για τον τρόπο διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας της.
«Ενώ θα αναλογίζομαι τα αποτελέσματα, θα σκεφτώ τι χρειάζεται να κάνουμε στο μέλλον για να ωθήσουμε το κόμμα προς τα εμπρός. Αυτό που πιστεύω ότι είναι σημαντικό στις διαπραγματεύσεις για το Brexit (...) είναι να έχουμε τη σιγουριά μιας κυβέρνησης που μπορεί να προωθήσει ένα σχέδιο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.
«Δεδομένου ότι είμαστε το κόμμα που κέρδισε τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους, είμαστε το μοναδικό κόμμα που είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση», κατέληξε η Μέι.

H Μέι θα σχηματίσει κυβέρνηση με κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας


Το Sky επεσήμανε ότι το DUP, που έχει κερδίσει 10 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο και θα μπορούσε να βοηθήσει τους Συντηρητικούς να συγκεντρώσουν τις 326 έδρες που χρειάζονται για να έχουν αυτοδυναμία, εξετάζει μια συμφωνία "παροχής στήριξης με ανταλλάγματα".
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση μειοψηφίας από τους Συντηρητικούς, προσφέροντάς της ψήφους σε σημαντικές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο, χωρίς όμως να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνασπισμού.

Γιούνκερ: Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες αλλά προχωρήστε το Brexit

Την ελπίδα να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για τη διαδικασία του Brexit, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από τη διάσκεψη για την Άμυνα και την Ασφάλεια στην Πράγα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απάντησε τα εξής: «Ελπίζω ότι η Βρετανία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις. Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι έτοιμη να ξεκινήσει, ακόμα και αύριο το πρωί». Συνεχίζοντας, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι οι Βρυξέλλες τελούν σε αναμονή για το τί θα πράξει το Λονδίνο και πρόσθεσε:
«Ελπίζω να μην έχουμε κι άλλη καθυστέρηση. Θα πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί το διαζύγιο και οι λεπτομέρειες της εξόδου της Βρετανίας και μετά θα πρέπει να σχεδιαστεί μια νέα αρχιτεκτονική για τς μελλοντικές σχέσεις της με την ΕΕ». Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, τις οποίες η Επιτροπή αναμένει «απελπισμένα» να ξεκινήσουν.
Ερωτηθείς αν, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν ξεκινήσουν στην ώρα τους, θα δοθεί παράταση της διετίας για την ολοκλήρωσή τους, ο Ζ.Κ.Γιούνκερ απάντησε: «Πρώτα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και μετά να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση