• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

  «Στο σβέρκο των Ευρωπαίων φορολογούμενων τμήμα του ελληνικού χρέους»


  Παράξενη σιωπή επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις τάξεις της Χριστιανικής Ένωσης. Ενώ σε αντίστοιχες κρίσιμες ημέρες του παρελθόντος, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές βουλευτές συναγωνίζονταν σε σκληρές δηλώσεις σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος, αυτήν τη φορά φαίνεται σαν να κατάπιαν τη γλώσσα τους και παραπέμπουν, όταν ερωτώνται από δημοσιογράφους, στο υπουργείο Οικονομικών. Η ελληνική κρίση, φαινομενικά τουλάχιστον, δεν φαίνεται να «ηλεκτρίζει» όπως παλαιότερα.
  «Τμήμα του ελληνικού χρέους στο σβέρκο των ευρωπαίων φορολογούμενων»
  Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. της Χριστιανικής Ένωσης Ραλφ Μπρινκχάους το αποδίδει στη συσσώρευση διεθνών προβλημάτων, αρχής γενομένης από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη διεθνή πολιτική, και το βρετανικό Brexit.
  Ο 49χρονος πολιτικός, από το 2009 βουλευτής στην Ομοσπονδιακή Βουλή, έχει εξελιχθεί σε άνθρωπο εμπιστοσύνης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Έζησε από τα βουλευτικά έδρανα την ελληνική κρίση από το ξεκίνημά της και ανήκει ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν μάχη για να συγκεντρωθεί πλειοψηφία το κρίσιμο 2015 στη γερμανική βουλή για την έγκριση του τρίτου προγράμματος.
  «Δεν ήταν τότε εύκολο ούτε στην κοινοβουλευτική μου ομάδα να βρούμε πλειοψηφία, γιατί τα ποσά που πήγαν στην Ελλάδα είναι μεγάλα κι αυτό λησμονείται συνεχώς», επισημαίνει μιλώντας στη Deutsche Welle. «Ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού χρέους στέκεται στο σβέρκο των ευρωπαίων φορολογούμενων. Γίνεται συνεχώς λόγος για τις θυσίες των Ελλήνων. Είναι σωστό, το αναγνωρίζουμε και το σεβόμαστε. Αλλά θα χαιρόμουν εάν και οι Έλληνες έβλεπαν τις επιδόσεις άλλων χωρών, όχι μόνο οικονομικά ισχυρών, αλλά και πιο φτωχών στην ΕΕ. Είναι χρήματα που απέκτησαν με πολύ κόπο οι φορολογούμενοι αυτά που θέλουν οι Έλληνες».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: «Στο σβέρκο των Ευρωπαίων φορολογούμενων τμήμα του ελληνικού χρέους» Rating: 5 Reviewed By: Press- gr