GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Στο σβέρκο των Ευρωπαίων φορολογούμενων τμήμα του ελληνικού χρέους»

Παράξενη σιωπή επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις τάξεις της Χριστιανικής Ένωσης. Ενώ σε αντίστοιχες κρίσιμες ημέρες του παρελθόντος,...


Παράξενη σιωπή επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις τάξεις της Χριστιανικής Ένωσης. Ενώ σε αντίστοιχες κρίσιμες ημέρες του παρελθόντος, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές βουλευτές συναγωνίζονταν σε σκληρές δηλώσεις σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος, αυτήν τη φορά φαίνεται σαν να κατάπιαν τη γλώσσα τους και παραπέμπουν, όταν ερωτώνται από δημοσιογράφους, στο υπουργείο Οικονομικών. Η ελληνική κρίση, φαινομενικά τουλάχιστον, δεν φαίνεται να «ηλεκτρίζει» όπως παλαιότερα.
«Τμήμα του ελληνικού χρέους στο σβέρκο των ευρωπαίων φορολογούμενων»
Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. της Χριστιανικής Ένωσης Ραλφ Μπρινκχάους το αποδίδει στη συσσώρευση διεθνών προβλημάτων, αρχής γενομένης από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη διεθνή πολιτική, και το βρετανικό Brexit.
Ο 49χρονος πολιτικός, από το 2009 βουλευτής στην Ομοσπονδιακή Βουλή, έχει εξελιχθεί σε άνθρωπο εμπιστοσύνης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Έζησε από τα βουλευτικά έδρανα την ελληνική κρίση από το ξεκίνημά της και ανήκει ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν μάχη για να συγκεντρωθεί πλειοψηφία το κρίσιμο 2015 στη γερμανική βουλή για την έγκριση του τρίτου προγράμματος.
«Δεν ήταν τότε εύκολο ούτε στην κοινοβουλευτική μου ομάδα να βρούμε πλειοψηφία, γιατί τα ποσά που πήγαν στην Ελλάδα είναι μεγάλα κι αυτό λησμονείται συνεχώς», επισημαίνει μιλώντας στη Deutsche Welle. «Ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού χρέους στέκεται στο σβέρκο των ευρωπαίων φορολογούμενων. Γίνεται συνεχώς λόγος για τις θυσίες των Ελλήνων. Είναι σωστό, το αναγνωρίζουμε και το σεβόμαστε. Αλλά θα χαιρόμουν εάν και οι Έλληνες έβλεπαν τις επιδόσεις άλλων χωρών, όχι μόνο οικονομικά ισχυρών, αλλά και πιο φτωχών στην ΕΕ. Είναι χρήματα που απέκτησαν με πολύ κόπο οι φορολογούμενοι αυτά που θέλουν οι Έλληνες».

1 σχόλιο

  1. Πρόβλεψη : Ούτε στο Eurogroup της 15η Ιουνίου θα γινει κάτι για το θεμα του χρέους αλλα ουτε και στην Σύνοδο Κορυφής. Η Ελλάδα θα συνεχίσει την καθοδικη πορεία συνεχως ολο πιο αποδυναμωμενη μεχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2019. Τα πρωτα σημάδια ανάπτυξης θα έρθουν το 2020 με την λήξη των Capital Controls και κυριως για το λαο μετα το 2022. Ο Ελληνικός λαος μεχρι τοτε θα δεχτεί και αλλη φτωχοποιηση. Τα πράγματα για τον Ελληνικο λαο θα θα αρχισουν να βελτιωνονται κυριως στην δεύτερη τετραετία διακυβέρνηση Μητσοτάκη - Φώφης Γεννηματά 2023-2027. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την διακυβέρνηση Συριζανελ ως την πιο καταστρωφικη οικονομικα και πολιτικά διακυβερνηση που ειχε ο τόπος απο ιδρυσεως του νεου ελληνικου κρατους. Ο Αλεξης Τσιπρας θα συνεχίσει να υγειτε το κομματου εως και το 2024. Ενω ο Πανος Καμένος και μερικοι απο τους εναπομεινοτες βουλευτες του θα προσχωρισουν στο κομμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι υπόλοιποι δεν θα ξαναπολιτευτουν ποτέ. Η εκλογικη δυναμη του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές που θα γινουν τον Σεπτεμβριο του 2019 θα ειναι οριακα λιγο πιο πανω απο το 10/100. Μέχρι τις εκλογές του 2023 η Χρυση Αυγη θα ειναι σταθερα το τριτο κομμα που θα μπαινει στη βουλή. Η Ελλάδα απο το 2030 και μετα θα μπορει να ακολουθεί με ανταγωνιστικη οικονομια τις χωρες της Ε.Ε. Μια γενιά των νεων μας που τωρα βρισκονται σε ηλικια πανω των 10 ετων θα θυσιαστεί για τα πολιτικα λάθη τις προηγουμενης γενιάς και αν δεν φύγουν για σπουδες και δουλεια σε πλουσιοτερα κρατη θα το μετανιωνουν σε ολη τους την ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση