GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι έπαινοι του Καμμένου για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και οι βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στη Βουλή, στο πολιτικό μνημόσυνο του Κων...


Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στη Βουλή, στο πολιτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είπε ότι οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια για την περίοδο '90-'93, “όπου είχα την τιμή να βρίσκομαι κοντά του”.

Είπε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε αντιπάλους που σεβόταν και αντίπαλοί του ήταν η Αριστερά, αλλά είχε και εχθρούς που τον πολέμησαν “χωρίς να σέβονται την πολιτική ηθική, ακόμα και τους κανόνες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πολέμησε σκληρά “το σύστημα του ΠΑΣΟΚ του '81-'89” και τον πολέμησαν “τα σκληρά συμφέροντα με τα οποία συγκρούστηκε”, ενώ “τέλος, τον ανέτρεψαν μέσα από το δικό του κόμμα, άνθρωποι τους οποίους ανέδειξε στην πολιτική”.

Πρόσθεσε ότι τον πολέμησαν και τον ανέτρεψαν επώνυμα οικονομικά συμφέροντα, αναφερόμενος σε εκείνο το σημείο της ομιλίας του, σε δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις 6 Ιουλίου 1993, όπου αναφέρει ότι “ο Αντώνης Σαμαράς έκανε απόψε ένα μεγάλο βήμα προς την προδοσία του 47% του ελληνικού λαού. Γίνεται όργανο των αντίπαλών μας και των οικονομικών συμφερόντων των οποίων είναι δέσμιος με σκοπό να πλήξει πισώπλατα την παράταξη που τον δημιούργησε την ώρα που η σκληρή προσπάθεια τριάμισι ετών αποδίδει τους καρπούς, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της χώρας και τον ελληνικό λαό”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πολέμησαν σκληρά σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, προσθέτοντας “μου θυμίζει η σημερινή διακυβέρνηση τον πόλεμο που δεχόταν ο Μητσοτάκης εκείνη την περίοδο”.

Επίσης ανέφερε ότι τα συμφέροντα που ανέτρεψαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είχαν αντιδράσει, τότε στην ιδιωτικοποίηση του 35% του ΟΤΕ, με πρωταγωνιστή τους προμηθευτές και τον “εθνικό προμηθευτή” τον οποίο είχε καταγγείλει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι με όργανο τον Α. Σαμαρά ανέτρεψε την κυβέρνηση το 1993.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης “και από το ίδιο του το κόμμα”, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, “το οποίο έγινε όπλο στα χέρια του Α. Σαμαρά για να ανατρέψει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο Α. Σαμαράς χρησιμοποίησε το εθνικό θέμα της Μακεδονίας ενώ “ήταν ο υπεύθυνος των κακών χειρισμών που έγιναν εκείνη την εποχή και απεκρύβησαν από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη οι αλήθειες”.

Ανέφερε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1986 είχε πει ότι η χρήση του όρου “Μακεδονία” ήταν αποδεκτή για το εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας, προσθέτοντας ότι ο Α. Σαμαράς, στις 2 Δεκεμβρίου 1991, υπογράφει ως υπουργός Εξωτερικών τον Κανονισμό 3567/91, αγνοώντας τον πρωθυπουργό και μη ενημερώνοντάς τον, όπου “αναγνωρίζει για πρώτη φορά τον όρο «Μακεδονία» σε επίσημο έγγραφο της ΕΟΚ”.

Είπε ακόμα ότι στην Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών στις 16 Δεκεμβρίου 1991, στις Βρυξέλλες, παρά τις σαφείς οδηγίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, “όχι μόνο αδιαφόρησε, αλλά και εξαφανίστηκε και ουδέποτε απάντησε στις κλήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τον όρο Μακεδονία, “όπως ήταν η απόφαση των πολιτικών αρχηγών που είχε ληφθεί στις 18 Φεβρουαρίου 1992 υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή” και αυτό αποδεικνύεται από τη Σύνοδο της Λισαβόνας στις 26 Ιουνίου 1992 όπου οι ηγέτες της ΕΟΚ “αναφέρονται σε ομόφωνη απόφασή τους για αναγνώριση της FYROM, χωρίς τον όρο «Μακεδονία» που αποτελούσε πολιτική νίκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Λισαβόνα.”

Είπε ακόμα ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στις 22 Οκτωβρίου 1992 απαντώντας στην εσωτερική αντιπολίτευση στην ΚΟ της ΝΔ, προσκόμισε τα έγγραφα που είχε υπογράψει ο Α. Σαμαράς και τα πρακτικά της συνεδρίασης της 16ης Δεκεμβρίου 1991.

“Αν σήμερα εκείνοι που πρόδωσαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη κάθονται στα έδρανα της ΝΔ, αυτό είναι υπόθεση της ΝΔ” σημείωσε ο κ. Καμμένος μη παραλείποντας να αναφερθεί και σε “παραιτήσεις ιστορικών στελεχών που υπονόμευσαν την πορεία του Κ. Μητσοτάκη”.

“Έχουμε την ίδια περίοδο μια εθνική ζημιά που έγινε εις βάρος της τότε Κυβέρνησης, την προδοσία του Στηβ Λάλα. Τότε για να χτυπήσουν τον Μητσοτάκη και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, δίνουν στοιχεία για τον Στηβ Λάλα, εργαζόμενο της αμερικάνικης πρεσβείας, ο οποίος καταδικάζεται και φυλακίζεται επί δεκαετίες ολόκληρες ως πράκτορας της Ελλάδος κατά της Αμερικής”, είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος τονίζοντας ότι “στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία οφείλουμε να έχουμε και μνήμη”.

“Τιμώ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως έναν μεγάλο ηγέτη, ως έναν Έλληνα που κατάφερε την εθνική συμφιλίωση πριν την σκεφτούμε όλοι εμείς. Και θέλω να συλλυπηθώ την οικογένειά του, τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και το 47% του ελληνικού λαού που κάποτε τον εμπιστεύτηκε και κάποιοι άλλοι τον πρόδωσαν”, κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Σουλτάνε μην τρομάζεις με το Κατάρ, οι πράκτορες σου αγρυπνούν!
    Δεν είναι μόνο του το Κατάρ στην ιστορία με τους τζιχαντιστές! Ο Σουλτάνος Ερντογάν είναι ουσιαστικά ο υπεύθυνος αυτής της κατάστασης, αυτός έσπρωξε το Κατάρ να τους χρηματοδοτεί και να τους διαθέτει χώρους εκπαίδευσης, γιατί το όνειρο του Ερντογάν είναι η Μουσουλμανοποίηση της Ευρώπης, και μέσω των Μουσουλμάνων ο δικός του Παντουρκισμός, όλοι γνωρίζουν στα σχέδια του είναι η επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όμως χρειαζόταν βοήθεια και αυτήν την βοήθεια την βρήκε στα πετροδολάρια του Κατάρ. Πως? Με την δημιουργία τοπικών συρράξεων- πολέμων,και την έντεχνη υπόδειξη στους πληθυσμούς, ότι στην Ευρώπη είναι το μέλλον, και αυτό αποδεικνύετε από το γεγονός ότι ο ( φιλάνθρωπος Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα του με τις εμπλεκόμενες χώρες για να περνούν στην Τουρκία, και άλλους τους στέλνει στην Ευρώπη και άλλους τους κρατά ομήρους για να διευκολύνει τα παιχνίδια του με αυτήν, και σε αυτό έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Γιούγκερ, ναι, εκείνου που το Spiegel έγραψε ότι είναι ο άνθρωπος της Τουρκίας στην Ευρώπη) εγώ θα έλεγα ότι είναι ο πράκτορας της….αυτός που σιγά σιγά, ( γιαβάς γιαβάς ) θα επιτρέψει την ελεύθερη είσοδο των Τούρκων στην Ευρώπη, αλλά και σε όλους που η Τουρκία επιλεκτικά, αυτό γίνετε αυτή την στιγμή, τους δίνει Τούρκικη υπηκοότητα, αφού πρώτα έχουν ορκιστεί στο κοράνι να την υπηρετούν πιστά, και που θα είναι χειρότεροι και από τους Τούρκους.
    Έφτανε αυτό? ΟΧΙ! Έτσι δημιουργήθηκαν εκατοντάδες ΜΚΥΟ που χρηματοδοτούνται με πετροδολάρια και παίζουν τεράστιο ρόλο στην μεταφορά των μουσουλμάνων στην Ευρώπη και στην περίθαλψη τους για να παραμείνουν σε αυτήν, ποιον εξυπηρετούν? Τον Ερντογάν και τα σχέδια του, πόσες φορές δεν γράφτηκε στον τύπο, δεν ειπώθηκε στην τηλεόραση για τον ύποπτο ρόλο τους? Την επόμενη όμως τίποτα, ένα αόρατο χέρι έριχνε κουρτίνα στο γεγονός….Στην πατρίδα μας ο Ερντογάν έχει αναθέσει αυτόν τον ρόλο στα γιουσουφάκια του στον Τσίπρα και στον Καμμένο, και έχουν πάρει άριστα, εκεί δεν τους φαινόταν κακή η Αριστεία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση