GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση του Βορίδη στην κυβέρνηση για το θέμα των συμβασιούχων - ΒΙΝΤΕΟ

Την πρόβλεψη ότι και η νέα διάταξη που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους θα καταπέσει για λόγους ισότητας έκανε ο βουλε...


Την πρόβλεψη ότι και η νέα διάταξη που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους θα καταπέσει για λόγους ισότητας έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι η τροπολογία είναι φωτογραφική για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους, την ώρα που μένουν εκτός οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες.

«408 είναι τα μόρια που παίρνουν οι συγκεκριμένοι με δύο οκτάμηνα εργασίας, ενώ τα μάξιμουμ μόρια για την πενταετία είναι 420, 12 μόρια αφήνετε. Είναι φωτογραφικό για τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Τακτοποίηση της εκλογικής πελατείας λέγεται αυτό. Θα πέσει για λόγους ισότητας η διάταξη αυτή. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι προσλήψεις αφορούν μόνο σε 2.500 ανθρώπους, την στιγμή που οι συμβασιούχοι είναι 10.000.

«Γιατί πρέπει να αφορά μόνο αυτούς; Τους υπόλοιπους δεν τους σκέφτεστε. Οι υπόλοιποι γιατί δεν πρέπει να πάνε να δουλέψουν», τόνισε και υπενθύμισε ότι ακόμη και η προσωρινή ρύθμιση θα καταπέσει. Και τούτου διότι η κυβέρνηση φέρνει εκ νέου παράταση των συμβάσεων, μέχρι να ολοκληρωθεί το ΑΣΕΠ αλλά όχι αργότερα από 31 Μαρτίου.

«Δεν επιτρέπονται οι παρατάσεις, όπως απεφάνθη το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά το ξανακάνετε», υπογράμμισε ο Μάκης Βορίδης.

«Δεν είναι η ΝΔ αυτή που παρέτεινε συμβάσεις εκ του νόμου, εσείς το κάνατε», είπε επίσης ο κ. Βορίδης στη συζήτηση της τροπολογίας για τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας.

«Αρχικά ο κ. Βερναρδάκης παρέτεινε τις συμβάσεις έως τις 31/12/2016 για να ακολουθήσει η κ. Γεροβασίλη να τις παρατείνει έως τις 31/12/2017, εμείς είπαμε σε αυτούς τους ανθρώπους ξέρετε ότι θα συνεχίσετε να εργάζεστε;», συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης και επεσήμανε: «Εάν, λοιπόν, εκείνη τη χρονική στιγμή που σας λέγαμε ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό, ότι θα δημιουργήσει εμπλοκή, την θυμάμαι τη συζήτηση μας σαν να είναι χθες αντί να κάνετε αυτό που ήταν κλείσιμο ματιού, γιατί δεν καλέσατε τους δήμους τότε να κάνουν τα οργανογράμματα για να πάμε σε κανονική διαδικασία προσλήψεων; Εύκολη, απλή, καθαρή λύση. Δεν το κάνατε γιατί αισιοδοξούσατε και δηλώνατε ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου θα είναι θετική».

«Τι τις κάνετε αυτές τις δηλώσεις μη νομικός άνθρωπος;», είπε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ τόσοι και τόσοι άνθρωποι και σας λέμε ότι έτσι θα γίνει και γίνεται. Δωρεάν υπηρεσίας παροχή νομικών συμβουλών στην κυβέρνηση κάνουμε».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση