GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος: Το Κατάρ ως κράτος χρηματοδοτεί εξτρεμιστικές οργανώσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Για τον ρόλο του Κατάρ στη διεθνή τρομοκρατία και τις επιπτώσεις του αποκλεισμού του από τις υπόλοιπες αραβικές χώρες, μίλησε στο κεντρ...


Για τον ρόλο του Κατάρ στη διεθνή τρομοκρατία και τις επιπτώσεις του αποκλεισμού του από τις υπόλοιπες αραβικές χώρες, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος.
Ερωτηθείς αν αυτή η κίνηση θα έχει επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή και ποιες θα είναι αυτές, και αν θα έχει αποτέλεσμα σχετικά με την τρομοκρατία και τον ISIS, ο κ. Συρίγος απάντησε:
"Έχω την εντύπωση ότι ο βασικός στόχος αυτής της ιστορίας, είναι η τρομοκρατία και στην Ευρώπη. Δηλαδή το Κατάρ αυτή τη στιγμή, χρηματοδοτεί τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" στην Αίγυπτο, χρηματοδοτεί τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, πράγμα το οποίο ενοχλεί και τους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς και τα άλλα κράτη του Κόλπου, χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος - αλλά το ίδιο κάνουν και τα άλλα κράτη του Κόλπου μαζί με τη Σαουδική Αραβία - και χρηματοδοτεί και το δίκτυο που υπάρχει με τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" στην Ευρώπη".
Ο κ. Συρίγος διευκρίνισε ότι το κίνημα των "Αδελφών Μουσουλμάνων" χρηματοδοτείται από το κράτος του Κατάρ κι ότι ο ίδιος ο εμίρης χρηματοδοτεί διάφορες οργανώσεις.
Σχολίασε επίσης μια φράση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι πριν από λίγες ημέρες, η οποία είχε πει ότι "Υπάρχουν ορισμένες συζητήσεις που πρέπει να γίνουν και ας είναι δυσάρεστες", εκτιμώντας ότι αφορούσε στο Κατάρ.
Όσο για τις σχέσεις Τουρκίας-Κατάρ, είπε ότι "είναι οι πιο στενές που υπάρχουν".
"Το Κατάρ αυτή τη στιγμή ενοχλεί τα κράτη του Κόλπου και το βγάζουν στο στόχαστρο με σκοπό κι αυτά να αποκαθαρθούν από την κατηγορία ότι βοηθούν το Ισλαμικό Κράτος", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τελειώνοντας, ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε και στον ιδιαίτερο ρόλο του Ιράν.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση