GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ άλλοθι στον κ.Τσίπρα...

Ο κ. Τσίπρας έχει γίνει συνώνυμο της πολιτικής απάτης προ πολλού. Κι ένα τμήμα της τακτικής του είναι να εξασφαλίζει τη συμφωνία των ορ...


Ο κ. Τσίπρας έχει γίνει συνώνυμο της πολιτικής απάτης προ πολλού. Κι ένα τμήμα της τακτικής του είναι να εξασφαλίζει τη συμφωνία των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, είτε πρόκειται για την Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα είτε την Πολιτική Γραμματεία που αποτελεί την ηγετική ομάδα του κόμματος, κάτι σαν το «Πολίτ Μπυρό» στη Σοβιετική Ένωση επί Στάλιν και κομμουνιστικού καθεστώτος. . Έτσι μπορεί να λέει ότι οι αποφάσεις δεν είναι προσωπικές, δικές του, αλλά συλλογικές και επομένως πρέπει να εφαρμοστούν. Και το κυριότερο θα προσπαθήσει αργότερα να οχυρωθεί πίσω από αυτές, όταν θα τρέχει να …κρυφτεί μετά την εκλογική ήττα που του έρχεται.

Κάνω αυτόν τον πρόλογο γιατί το σχέδιο του κ. Τσίπρα προβλέπει, όπως μαθαίνω, να βάλει πάλι μπροστά ως ασπίδα τα «κομματικά όργανα» για να δικαιολογήσει το επόμενο στάδιο της μεγάλης προδοσίας. Και όντως στην τελευταία συνεδρίασή της, η Πολιτική Γραμματεία του έδωσε το άλλοθι για να προχωρήσει σε ένα νέο απόλυτο συμβιβασμό υποτέλειας για την παραμονή στην εξουσία. Ακόμη κι αυτές οι κορώνες ότι χωρίς χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ δεν θα ισχύσουν τα νέα μέτρα αποδεικνύονται όντως στάχτη στα μάτια. Στα …ψιλά γράμματά της, η απόφαση αποδέχεται την πρόταση Σοιμπλε για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το μόνο που ψελλίζεται είναι ότι χρειάζεται να υπάρχει και κάποια πρόβλεψη -ως φύλλο συκής στην πραγματικότητα- για τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτό θα γίνει στο τέλος το αντικείμενο των νέων …πανηγυρισμών έχοντας «ξεχαστεί» το θέμα του χρέους. Κι αυτά τα περί άρσης των ψηφισθέντων μέτρων είναι μόνο για να καθησυχάζουν -προς το παρόν- το ''αριστερό επαναστατικό'' κοινό τους αφού δεν έχουν καμία υπόσταση και το μόνο που τελικά συμβαίνει είναι -δήθεν εκβιάζοντας τον Σοιμπλε- να μεγιστοποιούν την αποτυχία τους!

Είναι η ίδια Πολιτική Γραμματεία η οποία πριν από δυόμιση χρόνια έλεγε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, η ίδια που μετά τις πρώτες εκλογές του 2015 παιάνιζε υπέρ της σκληρής διαπραγμάτευσης και η ίδια που στήριξε το όχι στο δημοψήφισμα. Είναι η ίδια Πολιτική Γραμματεία που στη συνέχεια άρχισε να παρακολουθεί τον Τσίπρα σε όλες τις κωλοτούμπες του και να τον ...βοηθά να τις κάνει.

Αν όμως είναι γνωστό τοις πάσι πλέον ότι ο Τσίπρας αποτελεί συνώνυμο της πολιτικής απάτης, έρχεται η ώρα να αποκαλυφθούν οι ευθύνες για τους εσωκομματικούς συνενόχους του χάρη στους οποίους καταφέρνει και στέκεται. Το θέμα αφορά ειδικά τους δήθεν αμφισβητίες της ομάδας των «53» οι οποίοι μετά την αποχώρηση των Λαφαζάνηδων παριστάνουν την εσωκομματική αντιπολίτευση. Παραμύθια της Χαλιμάς…

Αρκεί να ρίξουμε μια χαρακτηριστική ματιά σε ορισμένα ονόματα από αυτούς που συμμετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία:

Κατ’ αρχάς ο ίδιος ο Τσακαλώτος, που το παίζει άτυπος αρχηγός της ομάδας, είναι ο υπουργός Οικονομικών που συμπράττει στη συνθηκολόγηση. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Είναι ο ίδιος άλλωστε που λίγο πριν από τις εκλογές του 2015 δήλωνε ότι «δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της Αριστεράς αν εφαρμόσει το μέηλ Χαρδούβελη…»

Ο Νικολάκης Φίλης που μετά την έξοδό του από την κυβέρνηση παριστάνει τον «αντάρτη» αλλά στηρίζει με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση και τον Τσίπρα προσωπικά.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία για την καρέκλα της ιδίας και του συζύγου της, του Θ. Δρίτσα, είχε εν μια νυκτί αλλάξει εσωκομματικό στρατόπεδο εγκαταλείποντας το «αριστερό ρεύμα» του Λαφαζάνη.

Τις ίδιες «αριστερές» εσωκομματικές καταβολές από την Κουμουνδούρου έχουν και οι λιγότερο γνωστοί Γιάννης Μπουρνούς, Έφη Καλαμαρά, Μιχάλης Υδραίος, Νάσος Ηλιόπουλος και Ερμίνα Κυπριανίδου που άσκυψαν κι αυτοί το κεφάλι στην προσθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Ένας από αυτούς μάλιστα το ...τερμάτισε προτείνοντας «να πάρουμε όποια λύση μας προταθεί!..»

Στην ίδια ομάδα είναι και βουλευτές όπως ο Μπαλαούρας - «φρουραααά...»- και ο ...κατρουλής Κυρίτσης, για τους οποίους δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε παραπάνω...

Αυτοί όλοι είναι οι ίδιοι που λένε ότι διαφωνούν με τα μνημόνια αλλά αναγκάζονται να ψηφίσουν κόντρα στη συνείδησή τους γιατί δήθεν «δεν υπάρχει άλλη επιλογή» και γιατί δήθεν αν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ «θα έρθει η Νέα Δημοκρατία»...

Όλοι αυτοί όμως γίνονται, αναλογικά, πιο κατάπτυστοι δια στόματος του ιδίου του Τσίπρα. Εκείνος ήταν που -πριν γίνει πρωθυπουργός- έβγαινε στο βήμα της Βουλής και κατακεραύνωνε τους δήθεν αμφισβητίες της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν ερχόταν η ώρα να ψηφίσουν τα μνημόνια. Όπως έλεγε «σέβομαι αυτούς που ψηφίζουν τα μνημόνια από επιλογή, όχι όμως αυτούς που παριστάνουν ότι έχουν πρόβλημα συνείδησης αλλά τελικά ψηφίζουν ναι....». Ο,τι κάνουν δηλαδή σήμερα και οι δικοί του ...αντάρτες του γλυκού νερού.
Μ. Γιαλούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση