GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Βρίσα της Λέσβου

Στο χωριό Βρίσα της Λέσβου εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον...


Στο χωριό Βρίσα της Λέσβου εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λέσβου, Χίου και τουρκικών παραλίων. Δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ μια γυναίκα παραμένει εγκλωβισμένη σε ερείπια κτιρίου. Νωρίτερα μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας Πολυχνίτου ο σύζυγός της, ελαφρά τραυματισμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες απεγκλωβίσθηκε ηλικιωμένο ζευγάρι από το σπίτι του, το οποίο δεν είχε καταρρεύσει εντελώς, αλλά χαλάσματα έφραζαν την έξοδο.

«Είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο», λέει για το χωριό ο δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Γαληνός, που συνόδευσε κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή. Οι περίπου 500 κάτοικοι της Βρίσας θα περάσουν το βράδυ σε σκηνές που θα στηθούν στο γήπεδο Πολυχνίτου, ή σε ξενοδοχεία του νησιού. Οπως εκτιμά ο κ. Γαληνός, μέχρι το βράδυ θα έχουν απομακρυνθεί τα μπάζα από τους βασικούς δρόμους του χωριού, ώστε να ελευθερωθεί η πρόσβαση στα σημεία που έχουν πληγεί.

Στο νησί έχει σπεύσει κλιμάκιο μηχανικών από τις Κτιριακές Υποδομές για να ελέγξει τα σχολεία και τις υποδομές υγείας του νησιού, καθώς και κλιμάκιο πυροσβεστών - διασωστών από τη Μυτιλήνη και μηχανικών από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, για να εκτιμήσουν την έκταση των ζημιών.

Αρκετες ζημιές έχουν αναφερθεί και στο Πλωμάρι. Όπως αναφέρει ο Μανόλης Αρμενάκας, πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Πλωμαρίου, στο χωριό κατέρρευσαν δύο ερειπωμένα σπίτια και παρουσιάζονται ελαφρύτερες ζημιές σε αρκετά κτίρια. Και οι δύο οδικές προσβάσεις του χωριού έκλεισαν: στο δρόμο προς Μυτιλήνη, στην περιοχή Αγίου Ισίδωρου σημειώθηκε κατολίσθηση και αυτή τη στιγμή συνεργείο του δήμου εργάζεται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Σοβαρότερα τα προβλήματα στον επαρχιακό δρόμο Πλωμαρίου - Μελίδας, στον οποίο έχουν πέσει βράχοι, των οποίων η απομάκρυνση θα είναι δυσκολότερη.

Στο νησί μετέβησαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμης Λέκκας, μηχανικοί και ομάδα της ΕΜΑΚ, καθώς και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων, Γιώργος Δέδες, μαζί με κλιμάκιο 10 μηχανικών από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου. Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής θα μεταβεί αύριο στη Λέσβο για να δει από κοντά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί μετά τον σημερινό σεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση