GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη στη Μόσχα ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης

Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένονται να συμμετάσχουν σήμερα σε κινητοποιήσεις κατά της διαφθοράς, έπειτα από έκκληση του αντιφρονούντα Ναβ...



Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένονται να συμμετάσχουν σήμερα σε κινητοποιήσεις κατά της διαφθοράς, έπειτα από έκκληση του αντιφρονούντα Ναβάλνι

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στην είσοδο της κατοικίας του, αμέσως πριν από την έναρξη του συλλαλητηρίου χωρίς άδεια που διοργάνωσε στο κέντρο της Μόσχας, ωστόσο η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανέφερε η σύζυγός του στο Twitter.
Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο γραφείου του Ναβάλνι διακόπηκε καθώς και η απευθείας σύνδεση μέσω διαδικτύου.
Παράλληλα, αστυνομικοί άρχισαν να συλλαμβάνουν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Πούσκιν της Μόσχας, καλώντας τους παράλληλα από τα μεγάφωνα να διαλυθούν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς.  Δημοσιογράφος του Ρόιτερς είδε περίπου 15 ανθρώπους να συλλαμβάνονται από την αστυνομία.
Περίπου 1.000 διαδηλωτές άρχισαν πορεία από την πλατεία προς το Κρεμλίνο, αλλά εμποδίστηκαν από οδοφράγματα της αστυνομίας που τοποθετήθηκαν στην οδό Τβερσκάγια, την κύρια εμπορική οδό της Μόσχας.
Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης  να μη πραγματοποιήσει σήμερα διαδήλωση στην Τβερσκάγια, την κεντρική λεωφόρο της Μόσχας κοντά στο Κρεμλίνο, μια διαδήλωση την οποία οι αρχές θεωρούν παράνομη, προσθέτοντας ότι η αστυνομία είναι έτοιμη να διαλύσει τις "προκλήσεις και τις μαζικές αναταραχές".
Οι αρχές της Μόσχας είχαν δώσει άδεια για τη διεξαγωγή της διαδήλωσης σε μια περιοχή μακριά από το κέντρο της πόλης. Όμως ο Ναβάλνι ανακοίνωσε χθες αργά ότι οι αρχές άσκησαν πίεση στις εταιρείες για να μην του δώσουν εξοπλισμό βίντεο και ήχου, ώστε να μην μπορεί να ακούγεται με στόχο να ταπεινώσουν τους διαδηλωτές.
Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να μεταφέρει τον χώρο των διαδηλώσεων στην Τβερσκάγια.
Χιλιάδες Ρώσοι αναμένεται να διαδηλώσουν σήμερα κατά της διαφθοράς, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ναβάλνι να εκθρονίσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις εκλογές που θα διεξαχθούν του χρόνου.
Σήμερα είναι η Ημέρα της Ρωσίας, αργία, γεγονός που ενδέχεται να αυξήσει τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση