GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχοινάς: Το ελληνικό χρέος χρειάζεται αμοιβαία κατανόηση

Απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ Την ανάγκη να υπάρξει μια κοινή «κατανόηση» στο ζήτημα του ελληνικο...


Απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ

Την ανάγκη να υπάρξει μια κοινή «κατανόηση» στο ζήτημα του ελληνικού χρέους τις επόμενες εβδομάδες, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για παράταση των συζητήσεων για το χρέος, ο Μ. Σχοινάς απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν κάνει ποτέ σχόλια σε δηλώσεις.

Ωστόσο, επανέλαβε την πεποίθηση της Επιτροπής, ότι η Ελλάδα έχει κάνει αυτά που πρέπει και τώρα είναι η σειρά των εταίρων της να κάνουν το ίδιο.

«Θεωρούμε ότι η δεύτερη αξιολόγηση είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της και καλούμε όλες τις πλευρές να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για ένα επιτυχές αποτέλεσμα» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι η δεύτερη αξιολόγηση είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς δεν εφαρμόζονται μόνο μεταρρυθμίσεις- κλειδιά, που είναι αναγκαία για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, αλλά παράλληλα διασφαλίζεται μια αξιόπιστη δημοσιονομική πορεία για τη χώρα, τα επόμενα χρόνια.

Συνεχίζοντας, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι «τώρα είναι η σειρά όλων των εταίρων να φτάσουν σε μια κατανόηση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους τις επόμενες εβδομάδες» και κατέληξε λέγοντας, πως η δουλειά θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της συμφωνίας του Μαίου του 2016, με την προοπτική να υπάρξει μια κατάληξη στο επόμενο Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση