GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην οργάνωση «Μπορούμε» το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη

Η οργάνωση «Μπορούμε» έχει ως σκοπό την καταπολέμηση του υποσιτισμού και της σπατάλης τροφίμων σε όλη την Ελλάδα. Στη Μη Κερδοσκοπικ...



Η οργάνωση «Μπορούμε» έχει ως σκοπό την καταπολέμηση του υποσιτισμού και της σπατάλης τροφίμων σε όλη την Ελλάδα.

Στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε» απένειμε φέτος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη.
Την υποψηφιότητα της οργάνωσης «Μπορούμε» στήριξε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ενώ μαζί με το «Μπορούμε» διακρίθηκε και η ΜΚΟ «Praksis», την οποία πρότεινε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Επίσης διακρίθηκε και η Αικατερίνη Παναγοπούλου, η οποία προτάθηκε από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Οι νικητές θα λάβουν μετάλλιο σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στη συνέχεια όλοι οι βραβευθέντες θα προσκληθούν σε κεντρική εκδήλωση απονομής του βραβείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 11 Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση δίνεται η μέγιστη δημοσιότητα, προκειμένου να υπογραμμιστεί ο εξαιρετικός χαρακτήρας των εν λόγω δραστηριοτήτων.
Η οργάνωση «Μπορούμε» έχει ως σκοπό την καταπολέμηση του υποσιτισμού και της σπατάλης τροφίμων σε όλη την Ελλάδα. Σώζει καθημερινά φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές και τα προσφέρει μέσω κοινωφελών φορέων στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Με τον τρόπο αυτό, μειώνει τη σπατάλη φαγητού και ταυτόχρονα στηρίζει επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες με βάση την εθελοντική προσφορά.
Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και απονέμεται για εξαιρετικά επιτεύγματα σε δραστηριότητες που εκφράζουν συγκεκριμένα τις αξίες που απορρέουν από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση