GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομογενής ήρθε στην Ελλάδα για μήνα του μέλιτος και κινδυνεύει η ζωή του

Ενα ζευγάρι από τον Καναδά, η Στέφανι Σαρλάκης (28ετών) και ο Νικόλαος Σαρλάκης (33 ετών), ζουν πλέον έναν εφιάλτη. Ενα ζε...


Ενα ζευγάρι από τον Καναδά, η Στέφανι Σαρλάκης (28ετών) και ο Νικόλαος Σαρλάκης (33 ετών), ζουν πλέον έναν εφιάλτη.

Ενα ζευγάρι από τον Καναδά, η Στέφανι Σαρλάκης (28ετών) και ο Νικόλαος Σαρλάκης (33 ετών), που βρέθηκαν στην Ελλάδα για το μήνα του μέλιτος που ονειρεύονταν, ζουν πλέον έναν εφιάλτη. Ο Νικόλαος Σαρλάκης – ελληνικής καταγωγής- είχε δύο σοβαρά χειρουργεία και πλέον παλεύει με πνευμονία στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπως γράφει ο «Εθνικός Κήρυκας».

Το ζευγάρι έφυγε από το Ουίνιπεγκ στις 11 Μαΐου για μία μικρή γαμήλια τελετή με την οικογένεια του Νικόλαου στη Σαλαμίνα. Σχεδίαζαν να επιστρέψουν στο Ουίνιπεγκ στις 9 Ιουνίου, αλλά τώρα, δεν γνωρίζουν πότε τελικά θα τα καταφέρουν.

 

Στις 21 Μαΐου, μπήκαν σε πλοίο της γραμμής για τη Σαντορίνη. Ο Νικόλαος άρχισε να παραπονιέται ότι δε νιώθει καλά. «Κάτα κάποιο τρόπο είπαμε πως έφταιγε η θάλασσα που τον έκανε να νιώθει άρρωστος», είπε η Στέφανι. Προσπάθησαν να πάνε για φαγητό, αλλά ο σύζυγός της είχε πυρετό, σύγκριες και πόνο που δυνάμωνε στην κοιλιά.

Νωρίς το επόμενο πρωί τον πήγε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης με ταξί, καθώς δεν υπήρχαν ασθενοφόρα εκείνη την ώρα. Μετά από κάποιες εξετάσεις οι γιατροί υποπτεύθηκαν πως έχει σκωληκοειδίτιδα.

Το μικρό νοσοκομείο είχε ανοίξει μόλις 10 μήνες πριν, με χειρουργούς εκεί από τον Μάρτιο, είπε η κ. Σαρλάκης. Αλλά οι γιατροί της ανέφεραν πως αν μετέφερε τον σύζυγό της σε μεγαλύτερο νοσοκομείο στην Αθήνα, μπορεί να πέθαινε από μόλυνση κατά τη μεταφορά.

Επέλεξαν να γίνει εκεί το χειρουργείο. Βρήκαν ότι το έντερο του Νικόλαου είχε διαρραγεί ως αποτέλεσμα της  εκκολπωματίτιδα. Κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στα τοιχώματα του παχέως εντέρου. Οι γιατροί έκαναν την επέμβαση.

Στις 27 Μαΐου αφέθηκε από το νοσοκομείο με οδηγίες για ανάρρωση μερικές ημέρες πριν επιστρέψει για εξέταση. Επέστρεφαν στη Σαλαμίνα στις 29 Μαΐου αλλά η κατάστασή του χειροτέρεψε. «Ηταν στο μπάνιο και ούρλιαζε από πόνο, καλώντας βοήθεια και έλεγε πως είχε μία δεύτερη ‘επίθεση’ και ότι πρέπει να επιστρέψει στο νοσοκομείο», δήλωσε η Στέφανι Σαρλάκης.

«Ηταν τρομακτικό. Οι γιατροί εκτιμούσαν πως διέτρεχε κίνδυνο για τη ζωή του», είπε. Της είπαν να μιλήσει με ιερέα, πριν ο σύζυγός της μπει πάλι στο χειρουργείο. Εξαιτίας της σοβαρότητας της μόλυνσης δεν ήταν σίγουροι ότι θα μπορούσε να αντέξει την επέμβαση.

Οι γιατροί βρήκαν και άλλο πρόβλημα στο έντερό του και μία γάγγραινα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της μόλυνσης. Αφαίρεσαν το τμήμα αυτό και προχώρησαν σε επεμβατική μέθοδο έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπάρξει ίαση και να καθαρίσει η μόλυνση.

Ο Νικόλαος με αεροδιακομιδή βρέθηκε στην Αθήνα από τη Σαντορίνη. Νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο με πυρετό ως αποτέλεσμα μία πνευμονίας που εξελίσσεται. Τώρα καθώς αναρρώνει από τις δύο επεμβάσεις στο έντερο, παλεύει με μόλυνση στους πνεύμονες και έχει πρόβλημα καθώς δεν γίνεται σωστός καθαρισμός των υγρών σε αυτή την περιοχή.

Η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά χρειάζεται υψηλά επίπεδα οξυγόνου και φροντίδα. Οι γιατροί εκτιμούν πως η νοσηλεία του θα διαρκέσει αρκετές ακόμη εβδομάδες.

Θα χρειαστεί εντατική αποκατατάσταση και φυσιοθεραπεία όταν επιστρέψει στον Καναδά, κάτι που η ίδια ελπίζει να γίνει μέχρι τέλη Ιουνίου. Οι γιατροί δεν έχουν κάνει υποσχέσεις, δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασής του, είπε η Στέφανι. «Ο,τι μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε μέρα με τη μέρα και να ελπίζουμε ότι θα γίνει καλύτερα ώστε να μπορεί να επιστρέψει στον Καναδά, να είναι σπίτι», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση