GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ νίκη του κόμματος του Μακρόν στη Γαλλία...

Από τον  Γιάννη Κουτσομύτη   Μεγάλη νίκη του κόμματος La République En Marche του Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλο...


Μεγάλη νίκη του κόμματος La République En Marche του Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ινστιτούτου Ipsos το κόμμα του Μακρόν θα καταλάβει τελικά 415~455 έδρες και θα πετύχει με μεγάλη άνεση το όριο της απόλυτης πλειοψηφίας που είναι 289 έδρες.

Βαριά ήττα για τους Σοσιαλιστές που χάνουν περίπου το 90% των εδρών και θα εκλέξουν 20~30 βουλευτές και καταποντισμός του Εθνικού Μετώπου της Λε Πεν που δεν θα καταφέρει κάν να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα εκλέγοντας το πολύ 5 βουλευτές.
Ήττα και για τη Δεξιά, η οποία το πολύ να φτάσει τις 110 έδρες.

Όπως πολύ εύστοχα είπε ένας βουλευτής των Σοσιαλιστών απόψε: "ήρθε μια μαύρη τρύπα που τη λένε En Marche και ρούφηξε μέσα της ολόκληρο το πολιτικό σύστημα"!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση