GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι πρέπει να κάνουν οι Έλληνες που ζουν ή ταξιδεύουν στο Κατάρ

Προβλήματα στις θαλάσσιες, χερσαίες και αεροπορικές μεταφορές. Τις πρώτες χρηστικές πληροφορίες για τους Έλληνες που ζούνε...


Προβλήματα στις θαλάσσιες, χερσαίες και αεροπορικές μεταφορές.

Τις πρώτες χρηστικές πληροφορίες για τους Έλληνες που ζούνε στο Κατάρ ή για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα δίνει η ελληνική πρεσβεία στη Ντόχα.

Η πρεσβεία τονίζει ότι από την απομόνωση του Κατάρ επηρεάζονται οι θαλάσσιες, οι χερσαίες και οι αεροπορικές μεταφορές.

Σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία σημειώνει: «Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος προχώρησαν σε εφαρμογή των κυρώσεων που ανακοινώθηκαν μετά τη διακοπή των διπλωματικών τους σχέσεων με το Κατάρ. Ορισμένες από τις εν λόγω κυρώσεις επηρεάζουν τις θαλάσσιες χερσαίες και αεροπορικές μεταφορές.

Οι πτήσεις ανάμεσα σε Κατάρ και Η.Α.Ε., Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν και Αίγυπτο έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας. Οι Έλληνες υπήκοοι, κάτοικοι Κατάρ ή που επιθυμούν απλά να διέλθουν μέσω Κατάρ, με προορισμό τις εν λόγω χώρες, μπορούν , σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, να φθάσουν στον προορισμό τους χρησιμοποιώντας ενδιάμεσες χώρες –σταθμούς, όπως το Ομάν ή το Κουβέιτ.

Αναφορικά με άλλους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, οι επιβάτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν ή να εισέλθουν στο Κατάρ, πρέπει να χρησιμοποιήσουν πτήσεις που δεν διέρχονται μέσω Η.Α.Ε., Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν και Αιγύπτου, αλλά από άλλες ενδιάμεσες χώρες – σταθμούς. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες που συνεχίζουν να πραγματοποιούν δρομολόγια από ή προς Κατάρ.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων της με το Κατάρ, ενώ Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Αίγυπτος προχώρησαν σε διακοπή των ναυτιλιακών συνδέσεων με το Κατάρ.

Η Πρεσβεία παρακολουθεί την κατάσταση, σε στενή επικοινωνία με τις καταρινές Αρχές και με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και θα σας ενημερώσουμε σχετικά με οποιεσδήποτε τις εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση