Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

  Στην αγορά και πάλι τσάι που είχε ανακαλέσει ο ΕΦΕΤ  Σύμφωνα με την απόφαση για άρση της ανάκλησης-απόσυρσης, δεν ήταν σωστή η μέτρηση που είχε γίνει και εξαιτίας της ανακλήθηκαν τα προϊόντα

  Στην αγορά και πάλι το τσάι Κεϋλάνης και πράσινο τσάι Κίνας, τα οποία είχε ανακαλέσει ο ΕΦΕΤ πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων αποφάσισε την άρση της ανάκλησης-απόσυρσης των προϊόντων αυτών, όπως ανακοινώθηκε.
  Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη διότι η παρουσία των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων άνω του επιτρεπόμενου ορίου αφορά στα αποξηραμένα βότανα που καταναλώνονται ως έχουν ενώ, όπως προκύπτει και από τις οδηγίες χρήσης επί της επισήμανσης των προϊόντων, καταναλώνονται ως αφέψημα και όχι ως έχουν.
  Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής τρόφιμα, τα οποία εισάγονται από τον Συνεταιρισμό «ΑΣΣΜΑ ΣΥΝ. Π.Ε.», Παλλάδος 24-26, Ψυρρή, Αθήνα:
  Α) Τσάι Κεϋλάνης, με την εμπορική ονομασία «Κίτρινο Κανάρι Νο1», σε συσκευασία των 250 γρ. και ανάλωση πριν από 31-12-2021.
  Β) Πράσινο Τσάι Κίνας, με την εμπορική ονομασία «GTea The Vert De Chine, Special Gunpowder», σε συσκευασία των 250 γρ. και ανάλωση πριν από 31-12-2020.
  Με βάση τα ανωτέρω παύει η ισχύς του Δελτίου Τύπου του ΕΦΕΤ που εκδόθηκε στις 29 Μαΐου 2017 με θέμα «Ανάκληση μη ασφαλών τροφίμων "Τσάι Κεϋλάνης" και "Πράσινο Τσάι Κίνας"».
  Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα ότι μπορούν να τα καταναλώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναφέρονται στην επισήμανσή τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Στην αγορά και πάλι τσάι που είχε ανακαλέσει ο ΕΦΕΤ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr