GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις γερμανικές αποζημιώσεις κατέθεσε η Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατά πολιτικών προσώπων και παντός άλλου υπευθύνου, ...


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατά πολιτικών προσώπων και παντός άλλου υπευθύνου, για τις αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με την παράλειψη διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που ανάγονται στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με δήλωσή της, η μηνυτήρια αναφορά «στρέφεται εναντίον των σημερινών υπευθύνων της μη διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, με πλήρη και ρητή αναφορά στην υπαίτια και αξιόποινη παράλειψη και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων να διεκδικήσουν τις ελληνικές απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας».
Στη μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζεται, ότι έχουν διαπραχθεί, μεταξύ των άλλων, τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος και της κατάλυσης θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος.
Επίσης, στην μηνυτήρια αναφορά περιλαμβάνονται δύο εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2013-2015), σύμφωνα με τις οποίες, το ύψος των οφειλών της γερμανικής αποζημίωσης προς την Ελλάδα, υπερβαίνει τα 341 δισ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση