GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ μοιράζουν ...βραβεία σε Έλληνες δημοσιογράφους

Από τότε που προκλήθηκε η μνημονιακή κρίση για την καταστροφή της Ελλάδας, ξεκίνησε παράλληλα η προσπάθεια της Γερμανίας για ύπουλη διεί...

Από τότε που προκλήθηκε η μνημονιακή κρίση για την καταστροφή της Ελλάδας, ξεκίνησε παράλληλα η προσπάθεια της Γερμανίας για ύπουλη διείσδυση και στο χώρο της ενημέρωσης στο χώρα μας. Ένας από τους τρόπους ήταν ο προσεταιρισμός, ακόμη και η «προσέγγιση» με πλάγιες μεθόδους, Ελλήνων δημοσιογράφων ώστε να περνάνε ευκολότερα τη γραμμή των δανειστών από το εξωτερικό στο εσωτερικό...

Κάπως έτσι καθιερώθηκε -καθόλου τυχαία πριν από οκτώ χρόνια- και το δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου». Βρήκα μάλιστα και σας αποκαλύπτω -κατόπιν μετάφρασης εις την ελληνικήν- το έγγραφο της ίδιας της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με ημερομηνία 11 Μαΐου. Είναι ένα πραγματικό ντοκουμέντο το οποίο διαβάζοντάς του, με προσοχή και πίσω από τις ...γραμμές, βγάζει κανείς συγκλονιστικά συμπεράσματα για τα παιχνίδια που παίζονται!

Αρκεί μόνο να σημειώσω ότι στην «ανεξάρτητη κριτική επιτροπή» μετέχουν εκπρόσωπος της κυβέρνησης αλλά και της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Καθώς επίσης και ο πρόεδρος του κρατικού (δηλαδή κυβερνητικού) Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που είναι και ...μίνι χορηγός. Υπάρχουν και οι κυρίως χορηγοί, δύο γερμανικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί η φαρμακοβιομηχανία BAYER και η χημική βιομηχανία BASF. Αυτοί δηλαδή βάζουν το χρήμα για να πληρωθούν τα ... βραβεία αλλά και τα ταξίδια των νικητών στη μαμά – Γερμανία...

Ιδού λοιπόν τι γράφει η Πρεσβεία:

«Προκήρυξη του δημοσιογραφικού βραβείου ''Ελένη Βλάχου 2017''
Για όγδοη φορά προκηρύσσεται εφέτος από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου». Αρχής γενομένης από το 2003, το βραβείο «Ελένη Βλάχου» απονέμεται ανά διετία σε έναν/μία δημοσιογράφο με διακεκριμένη παρουσία στα ελληνικά μέσα για να τιμήσει τις εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της ειδησεογραφικής κάλυψης διεθνών και κυρίως ευρωπαϊκών θεμάτων.
Στόχος του διαγωνισμού είναι να στηρίξει την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση ως αδιαπραγμάτευτη αξία της δημοκρατικής κοινωνίας, ειδικά αυτή την εποχή, που σε διεθνές επίπεδο συζητούνται κατά κόρον θέματα όπως οι ψευδείς ειδήσεις (fake news) και ο διαδικτυακός «διάλογος μίσους» (web hate speech).
Στον διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν έργα δημοσιογράφων, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ελληνική γλώσσα σε ελληνικά έντυπα μέσα, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή το διαδίκτυο σε ημερομηνία μεταγενέστερη της λήξης υποβολής δημοσιευμάτων για τον προηγούμενο διαγωνισμό (14/06/2015). Τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι τόσο πανελλαδικής, όσο και τοπικής εμβέλειας. Ιδιαιτέρως επιθυμητή είναι η συμμετοχή νέων δημοσιογράφων στον διαγωνισμό.
Τα σχετικά δημοσιεύματα (μέγιστη υποβολή τριών δημοσιευμάτων ανά διαγωνιζόμενο), καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό, πρέπει να υποβληθούν στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έως την 11η Ιουνίου 2017 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση pr-100@athe.diplo.de με την ένδειξη θέματος «Βραβείο Ελένη Βλάχου».
O/Η νικητής/νικήτρια του διαγωνισμού επιλέγεται από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, η οποία εφέτος αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
• Peter Schoof, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
• Δρ. Βάλια Καϊμάκη, εκπρόσωπος Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
•Σοφία Ζαχαράκη, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
• Έλενα Ριζεάκου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)
• Χαράλαμπος Παπαχρήστου, Γραμματέας της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αθήνα (ΕΑΞΤ)
• Καθηγητής κ. Δημήτριος Χαραλάμπης, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών
• Πρέσβης κ. Δημήτριος Μιχαήλ Λούνδρας, εκπρόσωπος της οικογενείας της Ελένης Βλάχου
• Μιχάλης Ψύλος, Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής ΑΠΕ ΜΠΕ


Το βραβείο περιλαμβάνει ένα ταξίδι στη Γερμανία στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος επισκεπτών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 2.300€ με την ευγενική χορηγία των επιχειρήσεων Bayer Ελλάς και BASF Ελλάς καθώς και δωρεάν διετή πρόσβαση στις υπηρεσίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ. Προς τιμήν του νικητή/της νικήτριας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση/συνέντευξη τύπου τον Σεπτέμβριο 2017.
Έως σήμερα με το βραβείο «Ελένη Βλάχου» έχουν τιμηθεί οι εξής δημοσιογράφοι: Ιωάννης Ε. Διακογιάννης (2003), Κώστας Ιορδανίδης (2005), Κώστας Αργυρός (2007), Μαρία Νικολάου (2009), Άγγελος Αθανασόπουλος (2011), Μαρία Λούκα (2013) και Κωνσταντίνος Κουκουμάκας (2015)».
Ύστερα από όλα αυτά, τι ...δεν καταλαβαίνετε;


Μ. Γιαλούρος

3 σχόλια

  1. Και να ξέρανε τι ΚΑΚΌ έχουν κάνει στον Ελληνα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!!! ... Όμως δεν φταίνε μόνο ΑΥΤΟΊ..

    Οι Έλληνες θα πρέπει να καταλάβουν ότι σε αυτόν ευλογημένο ΤΌΠΟ δεν κάναμε αυτό που έπρεπε, όμως ποτέ δεν είναι αργά ... Όταν βλέπω KAI σήμερα στο ΣΚΑΙ όπως κάθε ήμερα και από έναν ειδικό, έναν καθηγητή, έναν πρύτανη, ένα χρηματοοικονομικό αναλυτή κ.τ.λ ήταν τόσοι πολλοί!!! και αν ΝΑΙ αναρωτιέμαι που ήταν ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΊ όταν γαμούσαν την Ελλάδα οι τροικανοι να ΜΙΛΉΣΟΥΝ ;;..Γκάουλάιτερ ΤΟΥΣ λένε...

    Την ανάπτυξη την φρενάρουν σπόροι τους οι Γερμανοί που σαν ΣΉΜΕΡΑ το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 έσφαξαν τον πάπα του Δίστομου , βίασαν γυναίκες και εκτέλεσαν απάνθρωπα με διαταγή του διοικητή τους, υπολοχαγού ΧΑΝΣ ΖΑΜΠΕΛ 218 κάτοικους (114 γυναίκες και 104 άνδρες).. Μεταξύ των νεκρών, ήταν 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη..

    Χανς Ζάμπελ, είχε καταφύγει στο Παρίσι και είχε συλληφθεί... Οι γαλλικές αρχές τον παρέδωσαν στις ελληνικές, οι οποίες τον προφυλάκισαν...Τον Αύγουστο του 1949 ομολόγησε την έκταση των γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του... Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, ο Ζάμπελ εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του...Κάτι σαν τον ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ που τον φυγάδευσαν (οι πατριώτες) που ΌΛΟΙ τους είναι βολεμένοι βουλευτές τον 10.000 χιλιάδων ευρώ...Πως μας πλήρωσαν;;; ΜΑ δεν μας επιβάλουν μνημόνια!!! δεν μας ταπεινώνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ ;;... Ένας ΚΏΛΟ Λαός ΉΤΑΝ, ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ...

    Θέλουν να κάνουν ΌΛΗ την χώρα μας ως εξοχικό τους και τους Έλληνες υπηρετικό τους προσωπικό.. =>Ολοκληρωτικός καπιταλισμός...Προσωπικά καταλαβαίνω ότι τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΓΟΥΡΟΎΝΙΑ μας δουλεύουν..Τώρα αν ο σεβαστός κ.Μανώλης Γλέζος τους συμπαθεί είναι δικαίωμα του δεν είναι δα και ο ΜΟΝΟΣ..

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θέλουμε να ταράξουμε την νηνεμία σας αλλά από καλές πληροφοριμένες πηγές (από την δευτεροχωρισμένη κουνιάδα της μπατζανάκισας της φίλης της φουρνάρισας) ξέρουμε ότι ο οίκος "Ελένη Βλάχου" σπόνζαρε απαρχής την καριέρα του σημερινού ΥΠΕΞ! Εάν θέλετε επιβεβαίωση ρωτήστε τον κύριο ... Whisky! Ξέρετε εσείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Θεωρούμε Υποχρέωση Απέναντι Στην Ιστορία Της Χώρας Μας και δή Την Ζωντανή Ιστορία Της Ελλάδος!
    Όλοι οι Γερμανοί Του Πολιτισμού Σκύψαν το Κεφάλι Τους Απέναντι Στην Ελλάδα Του Μίκη! Σχεδόν ΌΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΈΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑΥΤΟ! (μόνο στην Χώρα των Ικέτιδων πολιτικών/πολιτειακών/ΜουΜουΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΨΑΝ!!!)! Τόσο Αηδία Τόσο Υποτακτικότητα και Υποτέλιεια! Ακόμη και τα Τραγούδια φοβούνται! Τόση και Τέτοια Πίκρα!!!! Σκέτος Εμετός!!!

    Εύγε Μίκη! Σε ευχαριστούμε Που Υπάρχεις!!!

    .................

    ΓΙΑ ΤΟ DUESSELDORF ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΜΜΕ - του Μίκη Θεοδωράκη
    Δόξα τω Θεώ ο δρόμος που διάλεξα είναι φωτεινός, χωρίς αναστολές, εμπόδια, πισωγυρίσματα και Μνημόνια και με πηγαίνει πάντοτε πιο μακριά και πιο ψηλά στη συνείδηση των όρθιων Ελλήνων και στην εκτίμηση των ξένων.



    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η απόφασή μας να μείνουμε έξω από το Σύστημα Εξουσίας είναι πράξη σοβαρή, που σε άλλες εποχές οδηγούσε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

    Σήμερα, κυρίως λόγω της ισορροπίας δυνάμεων, δεν μας δικάζουν και καταδικάζουν με ειδικούς Νόμους. Και γι’ αυτό η ποινή του εξοβελισμού μας από το προσκήνιο της εθνικής ζωής που μας έχει επιβληθεί από τον σκληρό πυρήνα της εξουσίας πρέπει να θεωρείται ως ένα ελάχιστο μέσο άμυνας από την πλευρά τους. Γιατί όπως φαίνεται, μας φοβούνται…

    Χρησιμοποιώ Πληθυντικό, γιατί κοντά σε μένα θίγονται και όσοι με πιστεύουν και με αγαπούν. Λέτε να μην είδα τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί υποδέχονται αυτούς που τους θεωρούν του χεριού τους και στον τρόπο με τον οποίο υποδέχονται έναν όρθιο Έλληνα όπως εγώ; Και γι’ αυτό άλλωστε καταλαβαίνω τους διώκτες μου.

    Βασικά είμαστε δύο κόσμοι ξεχωριστοί. Με αγνοούν στο βαθμό που τους αγνοώ κι εγώ.

    Δόξα τω Θεώ ο δρόμος που διάλεξα είναι φωτεινός, χωρίς αναστολές, εμπόδια, πισωγυρίσματα και Μνημόνια και με πηγαίνει πάντοτε πιο μακριά και πιο ψηλά στη συνείδηση των όρθιων Ελλήνων και στην εκτίμηση των ξένων.

    Αθήνα, 8.6.2017
    Μίκης Θεοδωράκης

    ..........................

    Στόχος Τους Είναι να κάνουν Την Χώρα .... "Δραπετσώνα "! ΆΣ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΆΣΜΑ/ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!


    Εύγε Μίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση