GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Μεγάλες προκλήσεις αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, προειδοποιεί ο ESM στο παράρτημα της ετήσιας έκθεσής του που αφορά σε μία αποτίμη...


Μεγάλες προκλήσεις αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, προειδοποιεί ο ESM στο παράρτημα της ετήσιας έκθεσής του που αφορά σε μία αποτίμηση των δανείων προς κράτη – μέλη ενώ προειδοποιεί για τις συνέπειες που θα έχει μία περαιτέρω καθυστέρηση στην εφαρμογή του μνημονίου.

Για τις παρεμβάσεις στο χρέος τονίζει ότι το Eurogroup "μπορεί να εξετάσει το 2018 ένα πιθανό δεύτερο πακέτο μέτρων για το χρέος που θα περιλαμβάνει την χρονική μετακύλιση των δανείων του EFSF εφόσον το πρόγραμμα του ESM ολοκληρωθεί εγκαίρως και οι κίνδυνοι στην βιωσιμότητα του χρέους στο τέλος του προγράμματος απαιτούν τέτοια πρόσθετα μέτρα"

"Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ασκήσει πιέσεις για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν μία επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM, μία επιστροφή στις αγορές και μία μακροπρόθεσμη ανάπτυξη" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ESM επίσης υπολογίζει σε 54,3 δισ. ευρώ το αδιάθετο υπόλοιπο του τρίτου δανείου του ESM και αναφέρει ότι μπορεί το ποσό αυτό να είναι τελικά πιο μικρό αν μετάσχει το ΔΝΤ ή αν "η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που θα την οδηγήσουν πίσω στις αγορές πριν το 2018".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση