GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις φλόγες πλοίο ανοικτά της Ρόδου (φωτογραφίες)

Σωστικές λέμβοι απομακρύνουν τους επιβαίνοντες - 12 μέλη του πληρώματος παλεύουν με τη φωτιά Το οχηματαγωγό πλοίο «med sta...


Σωστικές λέμβοι απομακρύνουν τους επιβαίνοντες - 12 μέλη του πληρώματος παλεύουν με τη φωτιά

Το οχηματαγωγό πλοίο «med star» σημαίας Κύπρου, τυλίχθηκε στις φλόγες δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.

Στην εγκατάλειψη του φορτηγού οχηματαγωγού προχωρούν οι 31 επιβαίνοντές του. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και αυτό που προέχει είναι να απομακρυνθούν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσουν και στη συνέχεια να γίνει διάσωση του πλοίου.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει με 30 άτομα πλήρωμα και ένα οδηγό από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη φορτωμένο με φορτηγά οχήματα.

Προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου καταβάλλουν 12 από τα μέλη του πληρώματος, αλλά και δυνάμεις από παραπλέοντα πλοία που κατέφθασαν στο σημείο. Άλλοι 19 επιβαίνοντες έχουν ήδη διασωθεί από σωστικές λέμβους.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας.

Για την υπόθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αξιωματικοί του οποίου σε συνεργασία με τους τοπικούς αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συντονίζουν την επιχείρηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή, με εντολή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, απέπλευσαν από το λιμάνι της Ρόδου 8 αλιευτικά σκάφη και 2 ρυμουλκά.

Από την παραλία του ενυδρείου πάντως, διακρίνεται το σκάφος, το οποίο πριν από λίγα λεπτά έσβησαν τα φώτα του, πιθανότητα εξαιτίας της πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση