GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΑΖΙ με τους «βασιλόπαιδες!» ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ τον «Βασιλιά Κωνσταντίνο» ο Ιερώνυμος...

Η Αποστολική Διακονία μας ενημερώνει στη λεζάντα της φωτογραφίας για την επίσκεψη της "βασιλικής οικογένειας" στον Ι. Ναό της ...

Η Αποστολική Διακονία μας ενημερώνει στη λεζάντα της φωτογραφίας για την επίσκεψη της "βασιλικής οικογένειας" στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας για να προσκυνήσει "ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος, η σύζυγός του ´Αννα-Μαρία και ο Πρίγκιπας Παύλος το Ιερό
Λείψανο της Αγίας Ελένης ".
Ο δε Αρχιεπίσκοπος που τον υποδέχθηκε στην Πύλη της Εκκλησίας δεήθηκε " υπέρ των δούλων του θεού Κωνσταντίνου και ´Αννης-Μαρίας των Βασιλέων , και Παύλου του Βασιλόπαιδος" .
Μετά την δέηση απευθύνθηκε στην οικογένεια Γλύξμπουργκ: "Μεγαλειότατε, Μεγαλειοτάτη, ευλαβή Πρίγκηψ, πολύ συγκινημένοι είμαστε σήμερα ..."
Ας θυμηθούμε ότι στην Ελλάδα εδώ και δεκάδες χρόνια, με συντριπτική απόφαση του ελληνικού λαού, δεν υπάρχουν βασιλείς και βασιλόπαιδες , ούτε μεγαλειότατοι και πρίγκιπες . Μόνον στα μακρινά παραμύθια, ίσως .
Το όφελος της επίσκεψης είναι ότι έστω και στα ογδόντα του ο Γλύξμπουργκ έμαθε προς τα πού πέφτει η Αγία Βάρβαρα, περιοχή σαφώς απαγορευμένη για βασιλείς και βασιλόπαιδες, ούτε καν ως συνοδούς της φιλεύσπλαχνης βασιλομήτορος Φρειδερίκης, όταν μοίραζε τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων σε ανάλογες περιοχές.

4 σχόλια

  1. Τι κάνανε τους Βογιάρους;
    Εκεί Σας βλέπω μορφωποιημένοι Ρασπουτίνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πεταλωτής μπορεί να ξανακάνει τον μηχανοδηγό σε τραινάκι στην Νυμφαία και να αφήσει τις κρίσεις περί βασιλέων και ιερέων. Είναι ο αναρμοδιώτερος όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ Ι Ρ Α Κ Ο Λ Ο – Σ Ι Ρ Ζ Α Ι Ω Ν – Α Ν Ε Λ

    Το δημοσιεύω με μεγάλη καθυστέρηση καθώς είχα απαγορευτικό από το πνεύμα του παρακάτω μακαρίτη για τέσσερα τέρμινα να μη βγάλω λέξη για όσα είδα και άκουσα.
    Αναστήσανε οι αθεόφοβοι αποθαμένο!
    Ναι! πήγαν σε ένα νεκροταφείο ο Τσίπρας με τον Καμμένο δώδεκα ή ώρα τα μεσάνυκτα πριν τέσσερα τέρμινα με κουστωδία μεγάλη, υπουργούς και βουλευτές, με φανούς, λαμπάδες, λάβαρα και εξαπτέρυγα που για κεφαλές είχαν κορνίζες με τις σελίδες από το τρίτο μνημόνιο, κοντάρια και λόγχες, με θυμιατά που καίγανε αρωματικά λιβάνια ( αν σας πει κανείς ότι φοβόντουσαν και αντί για λιβάνι είχαν βάλει ξεραμένο ασβό για να διώχνουν τα κακά πνεύματα είναι ψέμα ) ΄Ενας από αυτούς που ήταν ντυμένος παπάς, κρατούσε ένα ομοίωμα ευαγγελίου καθόσον όλη η κουστωδία αποτελείτο από άθεους και έψελνε το Avanti popolo με βροντώδη φωνή σε Α’ ήχο ως το Σώσον Κύριε τον λαόν σου, ξυπνώντας και απομακρύνοντας τα όποια πτηνά, ποντίκια, κατσαρίδες κλπ είχαν επιλέξει το νεκροταφείο για κατοικία τους.
    Εγώ ήμουν εκεί με την γκόμενα,( καθότι βιτσιόζα ) τρεις τάφους πιο πέρα από αυτόν που τους ενδιέφερε σε ένα κοιμητήριο, είναι πολλά τα λεφτά, έτσι είχα θέα και τα είδα όλα.
    Πρώτα είδα τον Τσίπρα με τον Καμμένο να βάζουν από ένα ψευτοράσο κάτι σαν ζουρλομανδύα και τον παπά να τους λέει να σκύψουν, αφού το έκαμαν τους πασπάλισε με στάχτη τσουκνίδας και τους έλουσε με μαύρο Σιφνέικο ξύδι για να τους εξαγνίσει, και να μπορούν να ζητήσουν ό’τι θέλουν από τον νεκρό.
    Τότε ο τσίπρας ανέβηκε πάνω στο μνήμα και ήταν να τρομάζεις καθώς φώναζε, Δάσκαλε αναστήσου! Τρείς φορές τόπε και δείτε το τρομακτικό, ο τάφος ράγισε, γρήγορα πήρε σειρά ο καμμένος που με μεγάλη σπηλαιόδικη φωνή είπε, Δάσκαλε Δεύρο έξω! Τότε τα μάρμαρα μετακινήθηκαν η κουστωδία χέστηκε, κεριά και εξαπτέριγα ποδοπατήθηκαν, φόβος πολύς σαν χταπόδι ραφηνιώτικο τους αγκάλιασε. ( ο Δάσκαλος υπήρξε φοβερός εκλογομάγειρας )
    Όμως ο τσίπρας με τον καμμένο μ’ όλο που τάχαν κλάσει έμειναν εκεί ώσπου ο νεκρός βγήκε έξω, κατάλαβε τον πόνο τους και τους λέει, τι θέλετε από εμένα; Δάσκαλε λέει ο τσίπρας, θα χάσουμε τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, όμως αυτό που θέλουμε από σένα είναι να μας πεις τι να κάνουμε έτσι που να μισήσει ο λαός αυτούς που θα τις κερδίσουν! Ο Δάσκαλος το σκέφτηκε και τους λέει, αυτά τα έχω περάσει και εγώ αλλά τότε την βρήκα μια λύση, και αυτό θα κάνω τώρα και για εσάς.
    Να λοιπόν τι θα κάνετε, θα νομοθετήσετε επώδυνα μέτρα που θα έχουν εφαρμογή για μετά τις εκλογές, ένα τέταρτο μνημόνιο που εσείς θα λέτε ότι δεν είναι, θα κάνετε και λιγάκι θέατρο, ξέρετε εσείς, ότι τάχα μου σας υποχρεώνουν, και έτσι μόλις οι άλλοι κερδίσουν τις εκλογές θα τα βρουν μπροστά τους, τότε εσείς θα βγείτε στους δρόμους και θα φωνάζετε, οι ανίκανοι δεν μπορούν να μην τα εφαρμόσουν; Θα τους λέτε και γερμανοτσολιάδες, γιουσουφάκια, γκεσταπίτες, θα βάλετε και τους δικούς σας που είναι μαγκιόροι στο ξεχαρβάλωμα και στις μπόμπες να τα κάνουν ρημαδιό, και όλα θα πάνε καλά, άντε γειά σας, πέσανε στα γόνατα αυτοί του φίλησαν χέρια και πόδια μάζεψαν τους δικούς τους και άδοντας χαρούμενοι το Avanti popolo πήραν το δρόμο για την Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mια επιστολή


    Image result for αγιον ορος


    Του Θωμά Ακρωτηριανάκη

    Παραθέτω πιο κάτω την επιστολή του Αγίου Όρους προς τον Αδόλφο Χίτλερ :


    « Εν Αγίω Όρει τη 13/26 Απριλίου 1941

    Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον.



    Εξοχότατε,

    Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας και διαδόχους τούτων.



    Το Άγιον Όρος, Εξοχώτατε, συνέστη εις Πανορθόδοξον μοναχικήν πολιτείαν, εις ήν ανέκαθεν διαβιούν εν αγαστή ομονοία μοναχοί ακωλύτως προσερχόμενοι από διάφορα ορθόδοξα Έθνη, κατά τον Θ΄ μ.Χ. αιώνα, πνευματικώς μεν εξαρτωμένων από του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πολιτικώς δε αυτοδιοικούμενον υπό της Ιεράς Συνάξεως των Αντιπροσώπων των Είκοσιν Ιερών και Κυριάρχων Μονών και πολιτειακώς υπαγομένων υπό την προστασίαν και κηδεμονίαν των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και των διαδόχων Αυτών.



    Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη δι’ αλλεπαλλήλων τυπικών και Χρυσοβούλων των ιδρυτών και ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος (882), Ιωάννου Τσιμισκή (972), Κωνσταντίνου Μονομάχου (1046), Στεφάνου Δουσάν (1346) και άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων και των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν.



    Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν και αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων και επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Όρους Άθω οθενδήποτε και αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ’ απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων.



    Των εν Αγίω Όρει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως και Εθνικότητος, σκοπός και αποστολή καθ’ όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Όρους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή και εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής και κλασσικής φιλολογίας και καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος και η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.



    Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Όρει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής.



    Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους.



    Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως».

    Πάντως,νομίζω ότι κάλλιστα μπορεί να ειπωθεί,και από λαϊκούς και από κληρικούς,ότι η σύνταξη και η αποστολή αυτής της επιστολής ήταν ένα προσωπικό λάθος των μοναχών του Αγ.Όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση